Мит или вистина? Користиме 10% од мозокот

• Креатор на темата Креатор на темата Димитар
  • Време на започнување Време на започнување

Користиме 10% од мозокот

• Мит

Гласови: 201 37,4%
  • Вистина

Гласови: 337 62,6%

• Вкупно гласачи
    538
Abe da znam i jas kako i jas bi letal ama ima nesto sto mi kazuva deka moze da se leta so edno 70-80% koristenje na mozokot.
well then... едноставно е прашај го тоа нештото како до станбен и стопански кредит овој 70-80% активен мозок.

Мит Е Тоа...нема шанси...:pos2::pos2::pos2:

You no more use 90% of your brain potential than you use 90% of your muscle potential all of the time.
To say that we use all of our brain, would be like saying Arnold Schwarzenegger or Lou Firigno had as 90 pound teenagers reached the pinnacle of their muscular development.

You no more use all of your brain all of the time than you use 100% of your lung capacity sitting at your computer keyboard.
You no more use all of your brain all of the time than you use all of your car all of the time; that you always drive at the full potential of your Honda; that you always drive at the top speed of your car; that your trunk and seats are always filled to capacity; that you have even figured out and daily employ every single way in which you could use your car.

To say that we use all of our brain ignores the fact that you keep losing your car keys all the time.
To say that we use all of our brain ignores the fact that you couldn't remember where you left your car in the parking garage- even though this is well within your brain potential.

Не е МИТ жива вистина е..Мозокот е сеуште најнепроучениот дел од човечкото тело,мозокот сеуште е на некој начин мистерија за медицината.Поодамна на Национална Географија гледав еден човек во тешка сообраќајна несреќа левиот дел на черепот му е целосно смачкан.И во болницата го направиле операција и докторите на фамилијата рекле-дека тој ќе остане жив но не се знае кој дел од телото нема да му работи,бидејќи 2/4 од мозокот му се извадени...и типот после неколку време се буди...без никаков проблем...како да го има целиот мозок... Така да сеуште не се знае кој дел од мозокот го користиме....

би требало според мене да користиме повеќе од 10% ова некако малце ми се гледа само 10 од 100 некако нема логика а има доста паметни луге.

Не се секирајте ќе дојде време за отварање на нашиот УМ, и целосно користење на истиот:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:
peace & love

би требало според мене да користиме повеќе од 10% ова некако малце ми се гледа само 10 од 100 некако нема логика а има доста паметни луге.
Имало и има паметни луѓе , но замисли само кога би биле во можност да го користиме максимално... би било лудило time traveling, telepathy, etc:vozbud:

Momentalno prosecen covek koristi od 6-10 % od mozokot a pametnite kako ajnstajn koristat do 20%...

Ke najdam link i ke vi pisam

јас на пример додека го пишувам постов не користам ни 1% од мојот мозок:kesa:

Momentalno prosecen covek koristi od 6-10 % od mozokot a pametnite kako ajnstajn koristat do 20%...

Значи користат 20 % , а да погледнеме колку работи откриле назад низ времето (луѓе како Никола Тесла ) ,доколку се отвори шанса да ја активираме "пасивната" половина би настанало револуција во техниката , во начинот на живеење , на ценење на разбирање тогаш најверојатно би се ценел етичкиот начин на живот а моралот би го снемало, никој не би морал да се докажува да прави глупави работи за да биде издвоен од останатите, односно секој би го ценел животот како што треба ... и најверојатно ќе отриеме мн тајни и мистерии кои се кријат низ времето :raz:

Значи користат 20 % , а да погледнеме колку работи откриле назад низ времето (луѓе како Никола Тесла ) ,доколку се отвори шанса да ја активираме "пасивната" половина би настанало револуција во техниката , во начинот на живеење , на ценење на разбирање тогаш најверојатно би се ценел етичкиот начин на живот а моралот би го снемало, никој не би морал да се докажува да прави глупави работи за да биде издвоен од останатите, односно секој би го ценел животот како што треба ... и најверојатно ќе отриеме мн тајни и мистерии кои се кријат низ времето :raz:

Точно ако МОМЕНТАЛНО искористиме 100% од мозокот ќе се откријат мноогу тајни и мистерии... Немаме пасивен дел од мозокот туку моментално користиш некои си процент од мозокот....

На пример сега додека го пишувам постов користам 100% од делот каде што е складирана информацијава а тоа е некој мал процент од целиот мозок... А на пример кога решавам тест по математика користам 100% од делот каде што се логиката и бројките кој е поголем процент од мозокот за раслика од горе наведеното...

Мое мислење ипак

Точно ако МОМЕНТАЛНО искористиме 100% од мозокот ќе се откријат мноогу тајни и мистерии... Немаме пасивен дел од мозокот туку моментално користиш некои си процент од мозокот....

На пример сега додека го пишувам постов користам 100% од делот каде што е складирана информацијава а тоа е некој мал процент од целиот мозок... А на пример кога решавам тест по математика користам 100% од делот каде што се логиката и бројките кој е поголем процент од мозокот за раслика од горе наведеното...

Мое мислење ипак
Така е друже конечно да наидам на човек кој се согласува :icon_lol:

затоа на сите им препорачувам да го ослободат умот и да не го гледаат светот само со очите, затоа што очите не го гледаат на оној вистинскиот начин
FREE YOU MIND

PEACE & LoVe

Јас некаде читав дека се користи 3-4% за размислување. а луѓето како ајнштајн до 5% го користеле. Поголем дел од мозокот се користел за контролирање на нашето тело итн. Сеа тоа не е докажано, сеуште мозокот не е доволно и точно истражен

Обичниот човек користи од 3 % до 5%, Ајнштајн користел 9%...... Има мшпекулации дека и до ден денес мозокот на Ајнштајн е смрзнат и се чува.... А и кога ќе размислиш, да го користиш сиот капацитет на мозокот веројатно би ги знаел сите тајни на овој свет, замислете само што можете со телекинезата (доказ дека човекот не го употребува целиот капацитет)

Мене некако ова ми делува мноооогу оптимистички. Па размислете ако користиме само 10% од мозокот, што се би можеле да направиме со 100 %. Хахахахахха малце чудно можеби, а зошто и да не би било точно, па никаде не вика дека не може да искористиме поголем процент од мозокот.

А и кога ке го погледнам животот на поголемиот дел од луѓето на планетава кој се сведува само на исполнување основни физиолошки потреби и рпедавање на минливи телесни задоволства, искрено мислам дека искористуваат многу помал процент и од тие наводни 10 %.

Обичниот човек користи од 3 % до 5%, Ајнштајн користел 9%...... Има мшпекулации дека и до ден денес мозокот на Ајнштајн е смрзнат и се чува.... А и кога ќе размислиш, да го користиш сиот капацитет на мозокот веројатно би ги знаел сите тајни на овој свет, замислете само што можете со телекинезата (доказ дека човекот не го употребува целиот капацитет)
Да, да секако дека користел 9% од можни 10%, прво не ги бивало за нишо, а најмалку за физика, па после некое време на некој чуден и необјаснив начин неговиот мозок почнал да се активира, па станал генијалец:pos2:. Абе ајде глупости. Неговата најпозната слика со исплазен јазик ( понашање на дете патем ) покажува на кое интелектуално ниво бил. Не знам зашто ама некои работи е ми се логични што ги кажуваат за него.

Што уште нема да видиш, бре бре бре. 10 проценти мозокот искористувал. Не ми се верува што читам.

Вие ја оспорувате самата природа и еволуција на живиот свет на планетата. Секое жив организам еволуирал односно мутирал за да дојде до својата денешна состојба. Мозокот на човекот е најдобро развиен и најкомплексен орган што е досега познат во живиот свет. Секој огран во човекот како и мозокот евололуира до својата перфекција односно се прилагодил најдобро што може на условите поставени од самата природа на планетата. Еволуцијата е природна работа и не може да се каже дека прави грешка, односно мозокот на човекот да еволуира до денешната комплексност а да искористува само 10 проценти од тоа. :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom