Совети околу мотоцикли

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
moze nekoj da zamolam da mi objasni kako i kade mozam da izvrsam registracija na vespa od 50 cc i dali treba voopsto registracija za nea
ако ти е нова или ако си ја купил сега како половна, треба да се направи регистрација. регистрацијата е трајна, се регистрира еднаш и засекогаш, т.е. додека не смени сопственост. значи се додека си ти сопственик на веспата не треба да ја регистрираш секоја година, туку само првиот пат, ке добиеш мала таблица и сообракајна со 2 страни (наместо со 3). единствена обврска ти е секоја година да си уплаќаш осигурување од 600 и нешто денари и потврдата за осигурањето да ја носиш со себе, зашто ако немаш чичко цаец че ти пише белешка разбираш...

стартот ти е од било кој технички кој има претставник од мвр, на пример макоил, псс, амсм или некој друг, ама да имаат значи полицаец таму. што и да правиш со возило почнува од технички па понатака они ке ти појаснат што и како треба да се прави. ако ти е се во ред, за 1 саат со се чекање редови на шалтер ке имаш регистрирана веспа на твое име...

Член од
1 октомври 2010
Мислења
368
Поени од реакции
31
moze nekoj so poveke se rzbira da objasni za chip tuning ama na vespi t.e od 50 do 150 cc dali e vozmozno koi vespi imaat ecu i kade moze da se napri toa

Comic

Syntarginaris
Член од
14 април 2010
Мислења
430
Поени од реакции
32
сакам да прашам за мотор со брзини, нели обично кај повеќето мотори се прва најдолу, па неутрал , и пет горе, кога почнам да возам у прва и ако стиснам кумплунг и еднаш нагоре на мењачот ке биде ли во неутрал или во втора, или ќе треба два пати да го бутнам мењачот?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Obicno treba ednas nadole i sedumnaeset pati nagore :)

Se seguvam.

Zlaten, stisni kumplung, pa nadole: 1 brzina.
Potoa, stisni kumplung i nagore, ako si nezen kako so puterdunde ke imas mal od i ler, a ako tamam malkucka plus napnes ke otide vo vtora.
Se e do uka i iskustvo i do motorot.
Znaci na mojot za da smenis od prva vo vtora treba malku poveke sila, a lerot e so oset, epten kako so puter dundica.
Na Ninja-ta sto ja vozev otade barata ne se osekjase preminot od prva vo vtora vo dvizenje, a lerot bese so mal, kako napolojna i so pisman pritisok nagore.
Isto i za od vtora vo ler.

Znaci, oset.

Inaku @ Mandrak:
top vcera, ne ti se javiv deka ne ojdov
na rabota. Ke ti kazuvam. Mi izleze (ona so stanot) pa... :)
Ama ke te baram Za nekoj saat.

@ site:
Decki, ako nekoj nekad mislel i nedomislil kako izgleda top druzba bez napinjanje i kvalitet na bratstvo trk kaj cico Mandrak da ve odnese na filjan mesto so filjan lugje.
Vakva rabota edvaj preku barata najdov.
Bravo!!

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Obicno treba ednas nadole i sedumnaeset pati nagore :)

Se seguvam.

Zlaten, stisni kumplung, pa nadole: 1 brzina.
Potoa, stisni kumplung i nagore, ako si nezen kako so puterdunde ke imas mal od i ler, a ako tamam malkucka plus napnes ke otide vo vtora.
Se e do uka i iskustvo i do motorot.
Znaci na mojot za da smenis od prva vo vtora treba malku poveke sila, a lerot e so oset, epten kako so puter dundica.
Na Ninja-ta sto ja vozev otade barata ne se osekjase preminot od prva vo vtora vo dvizenje, a lerot bese so mal, kako napolojna i so pisman pritisok nagore.
Isto i za od vtora vo ler.

Znaci, oset.

Inaku @ Mandrak:
top vcera, ne ti se javiv deka ne ojdov
na rabota. Ke ti kazuvam. Mi izleze (ona so stanot) pa... :)
Ama ke te baram Za nekoj saat.

@ site:
Decki, ako nekoj nekad mislel i nedomislil kako izgleda top druzba bez napinjanje i kvalitet na bratstvo trk kaj cico Mandrak da ve odnese na filjan mesto so filjan lugje.
Vakva rabota edvaj preku barata najdov.
Bravo!!
Само, без скутери од 50 cc, кој е расположен нека се јави со пп најдоцна до 12:00 утре на 08.04.2011 за да му објаснам каде и од каде ќе возиме.

Gixxer

Premier Сasual Dating - Verified Ladies
Член од
9 декември 2010
Мислења
131
Поени од реакции
89
На сите што им треба кацига еве одлична можност да се лапне Нолан за евтини пари. Започнувајќи од оваа сабота (9 април) во текот на следните 7 дена обезбеден е двоен попуст за сите Nolan кациги во салонот на овластениот дистрибутер - Макпетрол.

http://motori.com.mk/sodrzini/novosti/domasni-vesti/1759-nedela-na-nolan-vo-skopje

Член од
17 ноември 2008
Мислења
344
Поени од реакции
15
kakva vrska ima ako primer na 4takten motor mu stavis maslo za 2takten ????

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
тонч прашање... ај изјасни се за какво ставање мислиш... каде да го ставиш? во резервоарот за подмачкување или во горивото?

Последниот Мохиканец

Командат -ај лав ју
Член од
3 февруари 2007
Мислења
294
Поени од реакции
61
Дечки јас имам мотор увезен е во 96 ако не се лажам,не поседувам тиф документ а царинска декларација ,собраќајна и ит ги имам документите дали ке мози да го регистрирам дали знаете??

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Ако ставиш 2тактно уље во 4тактна машина, уљето за брзо време ќе го снема бидејќи 2тактното за разлика од 4тактното согорува.

Член од
20 декември 2010
Мислења
7
Поени од реакции
0
Каде можам да најдам магнет за палење за томос аутоматик ??

S

Shellshock nam67

Гостин
сакам да прашам за мотор со брзини, нели обично кај повеќето мотори се прва најдолу, па неутрал , и пет горе, кога почнам да возам у прва и ако стиснам кумплунг и еднаш нагоре на мењачот ке биде ли во неутрал или во втора, или ќе треба два пати да го бутнам мењачот?
isto be kako kola prvata ti e nadolu posle sledi ler pa 2,3,4,5,ili6 nagore pa stegas kumplug so nogata pritiskas nadolu od 6 na primer vo 5 osteto treba da ti bide razvien vidi si motorcinja glanz.com.mk

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ако ставиш 2тактно уље во 4тактна машина, уљето за брзо време ќе го снема бидејќи 2тактното за разлика од 4тактното согорува.
Ајде бе а уљето за 4 тактни мотори не согорува?
Ај пробај стави на двотактен мотор па ке видиш дали не согорува само може малце повеќе дим да се јави

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Ајде бе а уљето за 4 тактни мотори не согорува?
Ај пробај стави на двотактен мотор па ке видиш дали не согорува само може малце повеќе дим да се јави
ајде бе?
Ти стави такво у 2такнта машина и за месец дена цел мотор ке се затне, ке се напуни гареж
џабе не измислиле 2 и 4такно уље

Kajgana Shop

На врв Bottom