Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
:pos2: како бе цел ауспух со гума :) само кај што се 2та држачи за ауспух има гума... таа е широка 2 см :) а ја мењав зашто лом се направи од стави-вади, иначе ако не му праиш заштрафи-одштрафи мука нема. И внатрешна гума нема теорија ни да засмрди, камо ли да се запали ако ја стаиш помеѓу држачите и ауспухот. Проверена работа :wink: А коа сме више кај кинезите, презадоволен сум од моето, душата му ја вадам веќе 2ра година. За тие пари боље здравје. Малце троши, таман иде, за 1000 евра супер е. Кој не би сакал Џилера или Априлија или такво нешо, ама за наш стандард топ е. Башка појше од 2000 евра не би дал за скутер, каков сака нека е. Ке додадам уште некој денар и ќе зеам на старо некое нејкедче или така нешо. Кажете што мислите за Kawasaki z-750? Пред некој ден имав шанса да го пробам, ко створено е за мене:) Има шанса на крај на август да зиам такво така да пишете што мислите.

Сто да мислиме за з750 мора да го имам наскороооо перверзија...

Ајде уште еднаш ќе си прашам оти планирам да земам скутерче утре или задутре..
Имаше муабети дека 125ките ќе се регистрираат само еднаш и нема да треба а категорија.
Еден другар ми рече дека и сега не е потребна а категорија, дека можи со б и некој документ од полиција..
cs.gif

Ако има некој информација ќе ве замолам да ми одговори не ми се зема 50ка. :)

Ајде уште еднаш ќе си прашам оти планирам да земам скутерче утре или задутре..
Имаше муабети дека 125ките ќе се регистрираат само еднаш и нема да треба а категорија.
Еден другар ми рече дека и сега не е потребна а категорија, дека можи со б и некој документ од полиција..
cs.gif

Ако има некој информација ќе ве замолам да ми одговори не ми се зема 50ка. :)

Јас имам 125 и го возам со б категорија ..... за регистрирањето не знам јас го регистрирав пред 2 месеци ама ми рекоја дека од сега само еднаш требало, кацига обавезно на тебе и шибај :)

Јас имам 125 и го возам со б категорија ..... за регистрирањето не знам јас го регистрирав пред 2 месеци ама ми рекоја дека од сега само еднаш требало, кацига обавезно на тебе и шибај :)
Фала брат, тоа ме интересираше со Б категорија дали можи. И уште едно прашање.. колку пари е регистрацијата?

регистрациите ги намалија 30 % :smir:

Положив, со ниедна казнена :icon_razz
И сега само што бев да бирам помеѓу ова и ова. Газдата ме убедуваше за второто, викаше било подобро ама ме мафташе оти само такво имаше моментално, па да го продаи сакаше изгледа :icon_bigg
И му реков дека утре ќе му кажам најточно, според вас кажете кое, фала. =)

И сега само што бев да бирам помеѓу ова и ова. Газдата ме убедуваше за второто, викаше било подобро ама ме мафташе оти само такво имаше моментално, па да го продаи сакаше изгледа :icon_bigg

ej toa ti e ista masina i ramka samo maskite se razlicni mene podobro mi e prvoto keeway matrix

јас сум за првото,

Ок, фала, јавено, нарачано :vozbud: Ми рекоја за неколку дена, со портокалова трака 8)

Во член 288, точка 2 од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата:

Во категорија "А" спаѓаат моторцикли, трицикли, четирицикли чија работна зафатнина на моторот е погоелма од 125 см3 и чија сила на моторот е поголема од 11 kw, е регулирано дека е потребна возачка дозвола.

Според ова не е потребна возачка дозвола за 125ките :)
Пишав и на право, чекам одговор во врска со овој член.

Во член 288, точка 2 од Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата:

Во категорија "А" спаѓаат моторцикли, трицикли, четирицикли чија работна зафатнина на моторот е погоелма од 125 см3 и чија сила на моторот е поголема од 11 kw, е регулирано дека е потребна возачка дозвола.

Според ова не е потребна возачка дозвола за 125ките :)
Пишав и на право, чекам одговор во врска со овој член.
Да А категорија не е потребна за 125 кубика мотори, ама затоа е потребна подкатегорија А1:) и немаш нешто полагање ау туку само докажуваш дека не си морон.

А сега вака ај ти објасни ми, мојот скутер е поголем од 125 цм3 а сила на мотор има 6.5kw....и ај најди им ја логиката да им ебам тоа глупаците

Да А категорија не е потребна за 125 кубика мотори, ама затоа е потребна подкатегорија А1:) и немаш нешто полагање ау туку само докажуваш дека не си морон.

А сега вака ај ти објасни ми, мојот скутер е поголем од 125 цм3 а сила на мотор има 6.5kw....и ај најди им ја логиката да им ебам тоа глупаците
Дупка во законот. Гледај позитивно, може да се искористи :)

Дупка во законот. Гледај позитивно, може да се искористи :)
Да, дефинитивно и планирам да ја употребам:) ја научив на памет ко оче наш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom