Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
ama do ramot tamo kade se stava pisuva ddr i ddr2

пеер, земи од некое другарче ДДР 2, и пробај, а различни се слотовите или потполно се исти??ако се различни би требало да може,позз

едит:не можеш.на интернет пишува само ДДР,пробај ти за секој случај,али не верувам дека ке пасува,

na internet i jas vidov deka ne moze ama do ramot pisuva ddr1 i ddr2
zatoa mi e na mene ke pratam slika da vidite

Мислиш на матичната до рамот има напишано?

da
a na edna strana gledajte sto procitav
Вниманије !!!! Доколку вашата плоча подржува рам мемории DDR1 и DDR2 никогаш немојте да ги користите во исто време. Бидејќи DDR1 и DDR2 се тотално различни во спецификациите. DDR1 работи со 2,5 волтажа а DDR2 работи со 1,8 волтажа. Ве молиме немојте да користите DDR1 и DDR2 мемории во исто време на матичната плоча

Перформанси те интересираат? можеш тоа на нет да си прочиташ.
Иначе ДДР2 физички не влага во ДДР1. Така можеш да пробаш дали некој од другите слотови одговара. Извади го едниот рам и види дали ќе влезе во некој од другите слотови. Ако влага во сите значи не ти подржува ДДР2, ако не влага во некој слот, тогаш можеш да ставиш ДДР2.

Ако до рамот, на матичната пишува DDR и DDR2, значи матичната поддржува и DDR2, со тоа што двата слота од лево се за DDR а двата слота од десно се за DDR2 и значи не е таа матична што си ја пишал.

А ако го имаш овој чипсет Gigabyte 865PE што го пиша во претходните постови, џабе ти се слотови за DDR2 кога чипсетот поддржува САМО DDR1!

Значи вака или така, само DDR1 ако сакаш да си купиш, и не ги чепкај другите 2 слота за DDR2 што се...:toe:

vie ja gledate li slikata ili samo kaj mene jas samo si ja gledam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom