Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Да не е Асус 8600ГТС случајно? Оти тие имаат фабричка маана? Вака на прв поглед ми мириса на прегревање.
А кои се нормални температури за en8600gts? И мојава нешто ми е сомнителна, на idle тера околу 51 C

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Да не е Асус 8600ГТС случајно? Оти тие имаат фабричка маана? Вака на прв поглед ми мириса на прегревање.

Ne e od Asus od Galaxy e. I so poslednite drajveri istoto se desava.
A ima nekj test za da vidam dali pregreva. Inace grafickata e nova.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Zdravo,vcera kaj mene u zgrada snema struja edno saat ipol....otkako dojde struja kompjuterot ne mozev da go vkulcam edno pola saat...ne reagirase na dugme,voopsto ne svetese nisto pozadi(obicno mreznite kartici svetat).Kompjuterot ne bese vklucen pred da snema struja,a isto kolku tolku e zastiten so kvaliteten bezbenosen produzen kabel.Po pola saat go vkluciv najnormalno....nesto da ne e do napojuvanjeto da mu treba vreme?
Pozdrav.
Отишол осигурач у напајањето изглеа. Не се секирај ти остануваат уште 2, после ке треба да ги мењаш хехе.

А кои се нормални температури за en8600gts? И мојава нешто ми е сомнителна, на idle тера околу 51 C
45-55 е стандард idle, финтата е under 100% load колку е. Ако тера над стотка е лошо. Ако тера над 140 ти друже веке немаш картичка!:pos2:

Ne e od Asus od Galaxy e. I so poslednite drajveri istoto se desava.
A ima nekj test za da vidam dali pregreva. Inace grafickata e nova.
Види си кај драјверите, има мерач за температура. Чисто онакда да те проверам: Дали уштека екстра кабел од напајањето во графичката? И какво напајање имаш?

Член од
8 јуни 2005
Мислења
90
Поени од реакции
0
Sephiroth fala za odgovorot....me interesira ako otisol osigurac,a ima uste dva zasto na kompjuterot mu trebase ~30min da se vrati vo zivot?

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
450 W напајање, и иам екстра кабел од напајње во графичката. Икрено незнам сега Galaxy графичкиве што квалите се ама колку што гледав на нет не се лоши.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Sephiroth fala za odgovorot....me interesira ako otisol osigurac,a ima uste dva zasto na kompjuterot mu trebase ~30min da se vrati vo zivot?
Ако де, не го брзај!

450 W напајање, и иам екстра кабел од напајње во графичката. Икрено незнам сега Galaxy графичкиве што квалите се ама колку што гледав на нет не се лоши.
Ако се 450 ватни Делукс, ондак го најдовме проблемот. Ако се асални 450, ондак ке продужиме да бараме.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Gembird 450W a iskreno dali se asalni ili ne neznam
Houston we have a problem! Ај види на налепницата од напајањето, на 12 волтната линија колку ампери има? Ако е помалце од 20 си наебал, не ти е напајањето за 8600GTS.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Houston we have a problem! Ај види на налепницата од напајањето, на 12 волтната линија колку ампери има? Ако е помалце од 20 си наебал, не ти е напајањето за 8600GTS.
На +5 волти нека види. Кај мене тоа беше проблемот па мењав напајање. Сепак искочи како што ми кажа дечкото од Макс дека графичката работела на 5 волти. Земав ново напојување со 38 ампери наместо претходните 30ампери на 5волти и проблемот се реши.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
На +5 волти нека види. Кај мене тоа беше проблемот па мењав напајање. Сепак искочи како што ми кажа дечкото од Макс дека графичката работела на 5 волти. Земав ново напојување со 38 ампери наместо претходните 30ампери на 5волти и проблемот се реши.
Графичката не иде на 5 волти, можно е да си имал премногу уреди на 5 волтната линија па да не останувало доволно за 12, односно напајањето да ти било со лошо аранжирана моќ за 12ката и 5ката.

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
Дечки, барам совет од вас. Ја имам следнава конфигурација (мислам дигитронче):
Processor: Intel Celeron 2.44 GHz L2 256KB
MainBoard: AsRock P4VT8+ (VIA чипсет)
Memory: 512 MB (2 x 256 MB)
Video Card: ATi Radeon 9200 SE
HDD: Maxtor 6E040L0 (40 GB)
HDD2: WDC WD16 (oвој е SATA, 160 GB)
Optical Drive: Sony CD/RW CRX230ED
Optical Drive 2: TSSTCorp CD\DVDW SH-S182D

E сега, сакам да менувам процесор. Препорачајте кој.
Сакам да земам Intel Core Duo, ама ке треба да менувам и матична.
Препорачајте нешто, дајте совет..

Член од
24 декември 2007
Мислења
384
Поени од реакции
17
na lap top na graficka geforce 8400m g ima temperatura gafickata 66,68
dali e mnogu ili e arno

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Дечки, барам совет од вас. Ја имам следнава конфигурација (мислам дигитронче):
Processor: Intel Celeron 2.44 GHz L2 256KB
MainBoard: AsRock P4VT8+ (VIA чипсет)
Memory: 512 MB (2 x 256 MB)
Video Card: ATi Radeon 9200 SE
HDD: Maxtor 6E040L0 (40 GB)
HDD2: WDC WD16 (oвој е SATA, 160 GB)
Optical Drive: Sony CD/RW CRX230ED
Optical Drive 2: TSSTCorp CD\DVDW SH-S182D

E сега, сакам да менувам процесор. Препорачајте кој.
Сакам да земам Intel Core Duo, ама ке треба да менувам и матична.
Препорачајте нешто, дајте совет..
Ако сакаш нов процесор друже ке треба све да смениш, матична, рам и графичка (освен ако не земеш матична со онборд графичка, али нема игри играње така) Збирај пари!

na lap top na graficka geforce 8400m g ima temperatura gafickata 66,68
dali e mnogu ili e arno
Арно е, лаптопите па и немаат некое ефективно ладење.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Imam eden laserski printer od postarite modeli koj se priklucuva na paralelen port (mislam LPT1 se vikase), arno ama na maticnava nemam takov priklucok. Moze li da se najde kabel parallel printer to USB? Eden prijatel nesto mi zborese deka imalo pci karta so takov priklucok, a deka takvite kabli pravele nekakvi problemi. Dali e vistina deka ako zemam takov kabel ke mi pravi problemi i kaj moze da se kupi takov kabel?

Kajgana Shop

На врв Bottom