Помош, проблеми, прашања, совети...

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Znae li nekoj koja firma ima najeftina ponuda na laptopi,vo soodnos cena/performansi.Zainteresiran sum za Coreduo ili Core 2 Duo so najmalku 1GB RAM,DVD RW i....
Имам 2 модела со Т5500 околу 49000 се, и еден со Т5500 за 57000. Асус. Ако си заинтересиран кажи.

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Барам стручно мислење:
AMD64 X2 DUALCORE или Intel Core Duo
Во тешка дилема сум што да земам од овие 2 процесори(јачината не е битна,чисто споредба како модели)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Барам стручно мислење:
AMD64 X2 DUALCORE или Intel Core Duo
Во тешка дилема сум што да земам од овие 2 процесори(јачината не е битна,чисто споредба како модели)
Зависи од цената, и од твојот буџет. Вториот е боље, ама солен е малце.

E

Elipsis

Гостин
Imam eden golem problem so PC to neznam koaj pocna pred mesec take neso mu teknue da se blokira ili pak da se restartira sam a posle monitorot izgasnat da e a kompjuter da se podiga a i se ukljucue malku sporo dane imal nekoj vakov problem ili pak znae zosto se restartira i koci?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Imam eden golem problem so PC to neznam koaj pocna pred mesec take neso mu teknue da se blokira ili pak da se restartira sam a posle monitorot izgasnat da e a kompjuter da se podiga a i se ukljucue malku sporo dane imal nekoj vakov problem ili pak znae zosto se restartira i koci?
Миљон работи. Ја ставам стотка на напајање.

Г

Гоццццце

Гостин
Ja купив Нид Фор Спид Про Стрит. Кракувана. Минимум побарувачките на играта ги имам освен графичката, бара минимум ати 9800, јас имам ати 9550 128 МБ.
Ја уклучувам играта, и уште на ЕА гејмс ми вика баг и ми ја гаси играта. Пробував неколку пати, сега напоредно со тој баг ми се уклучува и АТИ риковер. До шо е , баг до играта или слаба графичка?

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Вака купив нов компјутер од АМЦ, и првиот ден уште ми падна од кревет на земја додека го монтирав и сеа ме зеза графичката, кога ми е уклучен на графичка ми покажува дека нема сигнал мониторот а кога го ставам на онборд одма фаќа има слика и се.Давајте совети да го носам у АМЦ(ама скината ми е гаранцијата) или па да пробам сам нешто?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.545
Поени од реакции
2.732
Вака купив нов компјутер од АМЦ, и првиот ден уште ми падна од кревет на земја додека го монтирав и сеа ме зеза графичката, кога ми е уклучен на графичка ми покажува дека нема сигнал мониторот а кога го ставам на онборд одма фаќа има слика и се.Давајте совети да го носам у АМЦ(ама скината ми е гаранцијата) или па да пробам сам нешто?
Аман бе брат цел форум пишува дека АМЦ не чинат и како што гледам стар член си и гарант си прочитал дека сите зборат лошо за АМЦ и ти пак си отишол таму да купиш.Тешко дека ке ти помогнат АМЦ дека ова твоето е физичко оштетување и плус си ја скинал гаранцијата што значи дека веќе таа гаранција не ти важи и да го однесеш таму мислам дека ке ти наплатат за се што ке направат.

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Аман бе брат цел форум пишува дека АМЦ не чинат и како што гледам стар член си и гарант си прочитал дека сите зборат лошо за АМЦ и ти пак си отишол таму да купиш.Тешко дека ке ти помогнат АМЦ дека ова твоето е физичко оштетување и плус си ја скинал гаранцијата што значи дека веќе таа гаранција не ти важи и да го однесеш таму мислам дека ке ти наплатат за се што ке направат.
Абе со ваучер го земав и ајде у АМЦ.Да не знаеш што може да му биде?Ако нема друг излез ќе платам,грешките се плаќаат нели?

Г

Гоццццце

Гостин
Отвори го куќиштето и пробај притисни ја графичката.

Ja купив Нид Фор Спид Про Стрит. Кракувана. Минимум побарувачките на играта ги имам освен графичката, бара минимум ати 9800, јас имам ати 9550 128 МБ.
Ја уклучувам играта, и уште на ЕА гејмс ми вика баг и ми ја гаси играта. Пробував неколку пати, сега напоредно со тој баг ми се уклучува и АТИ риковер. До шо е , баг до играта или слаба графичка?
Чекам одговор на прашањево.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Кога вика минимум 9800, значи минимум 9800. Купи си нова графичка....

Правила:
1. Никогаш не купувај компјутер од АМЦ.
2. Никогаш не ја оштетувај налепницата, особено ако ти е купен од АМЦ.
3. Никогаш не купувај компјутер пред да се консултираш со некој профи дечко/девојка. (ова второво поретко:pos2:)
4. Никогаш не испуштај компјутер од рака. А падне на земја, ојдено е нешто.

Совет: Извади ја графичката и после пак бапни ја, и убаво заштрафи ја од страна. Исклучи ја онбордот и пробај пак. Ако не успее:
а) Пробај да ги излажеш АМЦ да ти го сервисираат компјутерот за беспари.
б) Пљукни троа кеш на гладно срце.

Член од
25 април 2007
Мислења
91
Поени од реакции
1
Некро гледам во еден пост си напишал дека мењање на имеи е 10 минути работа. Кажи ми колку кошта да сменам? Онака ми е чисто информативно, немој да мислиш дека планирам да крадам телефони..хех, пошто до сега кај со сум прашал ми рекле дека не се мења. И уште нешто. Кој ке му биде имеито? сите нули или нормално?

Г

Гоццццце

Гостин
Пак јас со ПроСтрит. Минимална била Ати 9500 сериес + , 128 мегабајти. Јас значи имам 9550 и ми ја гаси играта при почнување на Кариера, стартување на играта , лоадинг и слично. Ми се појавува донт сент-сент еррор репорт, и ми се јавува Ати Риковер и ме се мења резолуција, така што морам да рестартирам. Имам најнови драјвери за графичката, каталист 7.10.
Значи не е до графичката . До што е? ја реинсталирав денес неколку пати нејке. А да форматирам не сакам . До што може да биде?

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Пак јас со ПроСтрит. Минимална била Ати 9500 сериес + , 128 мегабајти. Јас значи имам 9550 и ми ја гаси играта при почнување на Кариера, стартување на играта , лоадинг и слично. Ми се појавува донт сент-сент еррор репорт, и ми се јавува Ати Риковер и ме се мења резолуција, така што морам да рестартирам. Имам најнови драјвери за графичката, каталист 7.10.
Значи не е до графичката . До што е? ја реинсталирав денес неколку пати нејке. А да форматирам не сакам . До што може да биде?
И јас имам иста графичка и имав сличен проблем .... ако не те мрзи провери дали е од asus
Проблемот е што не ги бива тие драјвери , јас земав пред 4-5 месеци од asus 200 мега беа ама работи супер

Kajgana Shop

На врв Bottom