Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
hahaha ti pak za fricel hahah e legenda si ,sigurno imas i poster doma od nego haaha ajde be putuj tocak eden
Детенце нешколувано. Оди поднаучи нешто пред да трескаш зелени. Сто пати е кажано дека тоа е мајмуните е само твоја заблуда. Уживај си во трипот и не тролувај по форумов

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Просто и едноставно е, ако нешто не можеш да го докажиш, тоа нешто не постои.
Ето, ја не можам да докажам дека Ти постоиш: заклучокот е дека Ти не постоиш! :salut:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.418
Поени од реакции
5.093
Ето, ја не можам да докажам дека Ти постоиш: заклучокот е дека Ти не постоиш! :salut:
Ама јас имам доказ дека постојам. Што правиме сега?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Го приложувам доказот и ти го побивам тврдењето. А Мики?
Може: што и да приложиш како доказ, јас ќе го побијам „логички„ (со негово просто негирање) и со то, ќе докажам дека не постоиш.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.418
Поени од реакции
5.093
Може: што и да приложиш како доказ, јас ќе го побијам „логички„ (со негово просто негирање) и со то, ќе докажам дека не постоиш.
Ајде, да се сретнеме во живо и после пробај ти логички да го побиеш доказот.

Член од
18 март 2010
Мислења
13
Поени од реакции
2
Како бе момче ќе му докажеш?Да не со тоа свето срање на христијаните-библијата?Ние Антитеистите/Атеистите на 101 начин можеме да докажеме дека не постои бог,а вие неможете на ни еден дека постои.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.418
Поени од реакции
5.093
Како бе момче ќе му докажеш?Да не со тоа свето срање на христијаните-библијата?Ние Антитеистите/Атеистите на 101 начин можеме да докажеме дека не постои бог,а вие неможете на ни еден дека постои.
Е ја заеба сега. Тебе ќе те цитира, мене нема. :)
Само сакав да видам докај ќе оди... :)

Член од
7 декември 2010
Мислења
178
Поени од реакции
131
Ц Ц Ц Што прави самопринудна промена на исхрана . Или ради празникот ви е ? Му се радуете на имагинарното пријателче?

Член од
18 март 2010
Мислења
13
Поени од реакции
2
Ц Ц Ц Што прави самопринудна промена на исхрана . Или ради празникот ви е ? Му се радуете на имагинарното пријателче?
Се радувам што ќе добијам некој денар од роднините,иначе не би го славел Велигден.

Член од
7 декември 2010
Мислења
178
Поени од реакции
131
Јас им се радувам на слободните денови и друшѕвото устваи DБack кажа најубаво :

Сето тоа во добро друштво, релаксирани и прејадени/препиени, со по некоја сочна пцофка за политичариве.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Налет офтопик отидов, но развојот може да се разгледува и на друг начин.
Него интересни се верувањата на различни народи во различни временски периоди и на многу голема оддалеченост во исти или слични божества и сили. Покрај физичките и географски мерки единици кои ги познавале. На пример една мерка искористена за градба на пирамида во Ј Америка е ако не се лажам половина од мерка од пирамида преземена од Египет...зачудува и познавањето на Платоновата Година (прецесија период од 25 илјади години) и нејзино користење во одредени градби кај цивилизациите во Ј Америка... паралелниот или наследениот развој на религиите се исто така енигма.

Но, со ова веќе идам вон секаква тема за религија (а можеби и е поврзано, не знам). Во секој случај фала за одговорот :smir:
Па старите народи патувале доста. Имаше еден документарец што покажуваше фараон којшто бил погребан со лист од тутун. Во тоа време тутунот бил само во Америка. Така да, некој патувал за да го донесе од Америка до Египет. Со тие патувања и знаења се разменувале и верувања и све. Се е поврзано :smir:

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
И двете страни прочитајте го ова околу видовите на заблуди (fallacies) кои што треба да престанете да ги користите пред да почнете да дебатирате:

http://majtap.wordpress.com/2009/04/30/bs/

сепак мислам дека ако верниците навистина го прочитаат ќе им снемаат „аргументи“ со кои што би се „расправале“ затоа што тие најчесто користат ad hominem, ad populum, beg the question, како и многуте типови на повикувања за кои што се зборува во постот.

Kajgana Shop

На врв Bottom