Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
haha koj ja dokazal be brat kazimi zivti se? A inace nemam sto da ti se mesam ako veruvas deka si nastavat od majmun ok tvoj problem jas ne veruvam vo toa ,sekoj si ima pravo da bide toa sto si saka.
Некој мисли дека настанал од инцест, негово право, Да не ти е Јозеф Фрицел (за неупатените, оној што си ги онакваше ќерките во Австрија) нешто род?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
haha koj ja dokazal be brat kazimi zivti se? A inace nemam sto da ti se mesam ako veruvas deka si nastavat od majmun ok tvoj problem jas ne veruvam vo toa ,sekoj si ima pravo da bide toa sto si saka.
Za da naucis, treba da citas. Covekot NE E nastanat od majmun. Tolku si naucil.

Sramota e da ne razbiras elementarni raboti. Za Teorijata na evolucija se uci vo petto oddelenie. Izglea si bil bolen toj den, pa vaka se sramis tuka.

Covekot i majmunite imaat ZAEDNICKI PREDOK!

Dokazi za evolucijata se fosilite, genetikata, filogenetskoto drvo i pun kurac raboti niz svetov i vekov. Samo koj da cita, koga e polesno da treses zeleni, neli, fraer ;)

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
ОК, јас не негирам. Но има две работи што ми се интересни во овие тези за поврзаните религии (египетски, сумерски...).
Првата е што тезите кои се пласираат се од сајтови (википедија, а се пласираат и низ другите официјални сајтови, енциклопедии...) кои ни даваат искривени информации за други сегменти од историјата. На пример за граѓанската војна во Егејска Македонија и неспомнувањето на британските напалм бомби и геноцидот, бугарскиот цар Самоил, Александар Македонски и неговата грчка култура, евреите и повикот на војна против Германија...
Затоа не знам колку можеш да се држиш до овие и сличните пласирани вештачки изградени информации.

Од друга страна, доколку го потврдуваш наследството на монотеистичките религии и имитирање на празнувањата (на пример, ок, преземени се и слично), тогаш треба да се осврнеме на подруги забелешки од истите извори кои одат во прилог на човекот како религиозно битие, а не како неверник, атеист и слично
еволуцијата трае сеуште.
Историјата е пишувана од победниците и секогаш ќе биде еднострана. Јас не се основам на интернетот за информација - точно дека е полн со нив, но исто така е полн и со дезинформации. Ако јас посочам линк некогаш овде, тоа е нешто само за да покажам уместо да цитирам книги и автори.

Што се однесува до религијата и позајмените фактори - нема потреба да се читаат автори на книги за да ти објаснуваат ствари. Човек сам може да сфати и да направи паралели со самото читање на изворните легенди и митови. И нема ништо лошо во превземање некои идеи од други религии - но има во превземање од нив, па после плукање по истите. Римјаните, Грците и Еѓипќаните стално позајмувале еден од друг - но биле способни исто така да направат паралела измеѓу нивните богови и да ги видат како скоро исти.

И да, во право си - религиите сеуште се во процес на еволуција и во мои очи стално ќе бидат.

Член од
30 март 2011
Мислења
117
Поени од реакции
12
Za da naucis, treba da citas. Covekot NE E nastanat od majmun. Tolku si naucil.

Sramota e da ne razbiras elementarni raboti. Za Teorijata na evolucija se uci vo petto oddelenie. Izglea si bil bolen toj den, pa vaka se sramis tuka.

Covekot i majmunite imaat ZAEDNICKI PREDOK!

Dokazi za evolucijata se fosilite, genetikata, filogenetskoto drvo i pun kurac raboti niz svetov i vekov. Samo koj da cita, koga e polesno da treses zeleni, neli, fraer ;)

Koj zbori za filogenetskoto drvo i takvi stvari ,zborime za evolucija od majnun ,covekoliki do covek e toa e nonsans a uste ednas ke ti povtoram ako mislis deka predokot tvoj e MAJMUN slobodno brat ne ti se mesam bidi majmun , demokratija e, 21 vek sme ti si biras sam.:)

--- надополнето ---

Се гледа што мајмун испаднало од што ти била средината здрава, иако ги негираш
Ne vikam deka sum jas od majmun ti vikas za tebe deka si poso si ateis i veruvas vo predokot tvoj majmun hahaha aj be setaj molimte nemam namera da se razpravam i objasnuvam so mislat deka se od majmuni nastanalo . Ne veruj u boga ,so me zanima ,pak ke pisam sami si birate site ,sakate bidete i marsovci ,vas problem.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ne vikam deka sum jas od majmun ti vikas za tebe deka si poso si ateis i veruvas vo predokot tvoj majmun hahaha aj be setaj molimte nemam namera da se razpravam i objasnuvam so mislat deka se od majmuni nastanalo . Ne veruj u boga ,so me zanima ,pak ke pisam sami si birate site ,sakate bidete i marsovci ,vas problem.
Абе дете твој проблем што не си научил ништо. Не ме занима. Не мораш да учиш

Убаво кажа демократија е, ако сакаш и деген, биди и внук на Фрицел, твое право

Член од
30 март 2011
Мислења
117
Поени од реакции
12
Абе дете твој проблем што не си научил ништо. Не ме занима. Не мораш да учиш

Убаво кажа демократија е, ако сакаш и деген, биди и внук на Фрицел, твое право
Ako ne si majmun znaci od fricel si hahaha da puknes me iznasmea hahahh ajde putuj

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ako ne si majmun znaci od fricel si hahaha da puknes me iznasmea hahahh ajde putuj
Ти си чедо господово, Тебе ти е некој вујко овој Фрицел. Така од господ праените се онакваат меѓу себе
Голема е веројатноста да си деген. Што всушност и си

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.269
И да, во право си - религиите сеуште се во процес на еволуција и во мои очи стално ќе бидат.
Налет офтопик отидов, но развојот може да се разгледува и на друг начин.
Него интересни се верувањата на различни народи во различни временски периоди и на многу голема оддалеченост во исти или слични божества и сили. Покрај физичките и географски мерки единици кои ги познавале. На пример една мерка искористена за градба на пирамида во Ј Америка е ако не се лажам половина од мерка од пирамида преземена од Египет...зачудува и познавањето на Платоновата Година (прецесија период од 25 илјади години) и нејзино користење во одредени градби кај цивилизациите во Ј Америка... паралелниот или наследениот развој на религиите се исто така енигма.

Но, со ова веќе идам вон секаква тема за религија (а можеби и е поврзано, не знам). Во секој случај фала за одговорот :smir:

Член од
30 март 2011
Мислења
117
Поени од реакции
12
Ти си чедо господово, Тебе ти е некој вујко овој Фрицел. Така од господ праените се онакваат меѓу себе
hahahaha tebe toj fricel idol ti e od preeska go zboris gleam ,ne go izvadi od usta hahah ,vazno imas idol gajle ti e, mene jordan mi bese idol ko mal tebe fricel ...pa dobro e ne se razlikuvame mnogu da kazes:)))

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Смири страсти,премногу напагаш.Човекот си кажа своето мислење,ти своето, зар чекуваш во подфорум Религија сите да се согласуваат?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
hahahaha tebe toj fricel idol ti e od preeska go zboris gleam ,ne go izvadi od usta hahah ,vazno imas idol gajle ti e, mene jordan mi bese idol ko mal tebe fricel ...pa dobro e ne se razlikuvame mnogu da kazes:)))
Гледам ти имаш идол во мајмуниве. Изгледа и со нив си во роднински врски освен Фрицел
И не, не ми смета што си дегенче

Член од
30 март 2011
Мислења
117
Поени од реакции
12
Гледам ти имаш идол во мајмуниве. Изгледа и со нив си во роднински врски освен Фрицел
И не, не ми смета што си дегенче
hahaha ti pak za fricel hahah e legenda si ,sigurno imas i poster doma od nego haaha ajde be putuj tocak eden

Kajgana Shop

На врв Bottom