Парите не се се во животот ,јас ова сакам да ти докажам
што не ми даваш пример за твојата идеологија комунизмот?
Дечко како што гледаш овие ти се факти докажани парите не го праат еден човек срекен ,,срекен си ако Веруваш во Создателот
премногу си контрадикторен
плукаш по комунизмот (кој постоел пред 2000 год и во 13 век кај Валдензите )кој ние не го доживеавме (Самоуправниот модел беше најблиску )но затоасе залага за УКИНУВАЊЕ на парите
па така кога веќе ГАРАНТИРАШ ДЕКА ПАРИТЕ НЕ СЕ СЕ ВО ЖИВОТОТ
ЗОШТО СЕКОЈ МУСЛИМАН Е ПРОТИВ КОМУНИЗМОТ (АНАРХИЗМОТ)
И зошто тоа не им го проповедате на сите Муслимани во светот дека парите треба да се Укинат ПА ТАКА ЌЕ СЕ ИСПОЛНИ ТОА ШТО ВЕЛИШ :
ЕВЕ ТВОЈ ЗБОРОВИ :
" докажани парите не го праат еден човек срекен ,,срекен си ако Веруваш во Создателот"
ОВА ТРЕБА ДА ГО НАПРАВИШ НЕ ЗА ДРУГО ..
ТУКУ ДА НЕ ТА РАЗБЕРЕМЕ ПРАВИЛНО ДЕКА ЛАЖЕШ СУШИШ
па тоа срање им го шиткаш само на угнетените а не и на капиталистите !.
.
.
.
ГЛЕЈ
ЕВЕ ОВИЕ ДОКАЖАЛЕ ДЕКА ПАРИТЕ НЕ ИМ ЗНАЧАТ НИШТО :
Дела Ап.:
2:44 А сите кои поверуваа беа заедно и сè им беше општо.
4:4 А мнозина од оние, кои го чуја словото, Поверуваа, така што бројот на мажите се зголеми до пет илјади.
4:32 А множеството на оние, кои Поверуваа, имаше едно срце и една душа, и никој не велеше дека нешто од неговиот имот е негово, туку сè им беше општо.
33 Апостолите сведочеа многу силно за воскресението на Господа Исуса и голема благодат беше над сите нив.
34 И никој меѓу нив не беше во скудност, зашто сите, кои имаа ниви и куќи, ги продаваа, а цената на продаденото ја донесуваа и ја ставаа пред нозете на апостолите.
35 И секому му се даваше колку кому му беше потребно...
..
.
.
АЛАЛ ВЕРА СВАЛА ЧАСТ ОВИЕ СТВАРНО ПОВЕРУВАЛЕ
ДОКАЖАЛЕ ДЕКА ПАРИТЕ НИШТО НЕ ИМ ЗНАЧАТ .
.
.
А ВИЕ ОД ИСЛАМ ДА ПРИЛОЖЕВТЕ НЕКАКОВ ДОКАЗ ?
или тоа го барате само од украдените експлоатираните ?
Абе Ислам не ти е гајле ...!!!!!!!!!!!!!!
,иако сум ти одговорил што си сакал до сега и тоа со факти и докази ,нит си покушал да ме демантираш него бегаш,
.
???????????????????????????????????????????????
МОЛИМ ??????? ШТО РЕЧЕ ЧОВЕКОВ БЕ ЛУЃЕ ?????????????
јас до сега не видов демант ниту за НАЈОЧИГЛЕДНИ РАБОТИ како оваа
како рече ??????????
факти и докази ?
па дај еднаш факти докази и да завршиме еднаш засекогаш со оваа работа !
1) --------------------------- БИБЛИЈА ------------
Исаија: 14:12 Како падна од небото Деницо (Бивш Светлоносецу- Ѓаволу Сатано), сине Зорин? Како ли си симнат на земјата ти, Угнетувачу на Народите?
Матеј: 20:25 А Исус ги повика и рече: „Знаете дека владетелите на народите господарат над нив и дека големците ги Угнетуваат.
Јаков: 2:6 А вие го презревте сиромавиот! Не се ли Богатите тие, кои ве Угнетуваат и ве влечат по судилиштата?.
Матеј: 19:24 И пак ви велам: „Полесно и е на Камилата да помине низ Иглени Уши, отколку на Богатиот да влезе во Божјото Царство.”
23:24 Слепи водачи! Вие го цедите комарецот, а ја проголтувате камилата.”
Марко: 10:25 Полесно и е на Камилата да помине низ Иглени уши, отколку Богат да влезе во Божјото Царство!”
Лука: 18:25 Полесно и е на Камилата да мине низ Иглени Уши, отколку на Богат да влезе во Божјото Царство.”
..
.
Лука: 16
:21 и сакаше да се насити со она, што паѓаше од столот на богатиот. И кучињата доаѓаа и му ги лижеа раните.
22 И сиромавиот умре, и ангелите го однесоа во Авраамовото крило;
23 умре и БОГАТИОТ и го погребаа. А во ПЕКОЛОТ, во маката, ги поткрена своите очи и го виде оддалеку Авраама и Лазара во неговото крило,
24 и извика: ‘Татко, Аврааме, смили ми се и испрати го Лазара да го накваси врвот на својот прст во вода, за да ми го разлади јазикот, зашто се измачувам многу во овој пламен!’
25 Авраам му рече: ‘Синко, сети се дека ти ги прими своите блага додека беше жив, а Лазар - злото! Сега тој се утешува тука, а ти се измачуваш.
26 Освен тоа, меѓу нас и вас поставена е голема бездна, така што ни оние кои би сакале да преминат оттука при вас - не можат; ниту пак да преминат оттаму при нас.’
.
.
.
2 ) --------- КУРАНОТ ---------------------
Сура 78 Ел - Небе Џуз 30
ред 21 -- Џехенннемот , навистина , е заседа .
ред 22 -- ЗА УГНЕТУВАЧИТЕ - КАПИТАЛИСТИТЕ МЕСТО ЗА ВРАЌАЊЕ .
ред 23 - И ВО ЏЕХЕННЕМОТ ЗА НАВЕК ЌЕ ОСТАНАТ
ред 24 -- и не ќе вкусат ништо ладно ни напивка некаква .
ред 25 -- освен жешка вода смрдлива .
ред 26 -- КАКО " НАГРАДА " СООДВЕТНА.
ред 27 -- Овие , навистина , не се надеваа на Сметката (која треба да ја положат - дадат )
ред 28 -- и ги сметаа за лажни , лажејќи , ајетите Наши .
превод ЏЕХЕННЕМ = ПЕКОЛ
превод ЏЕХЕННЕМ = ПЕКОЛ.
.
.
.
ЗБОРАТ ИЛИ НЕ КУРАНОТ И БИБЛИЈАТА ЗА ИСТА РАБОТА ?
дај докази факти ....барем за Куранот ако не за Библијата !