Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045
Член од
22 ноември 2008
Мислења
45
Поени од реакции
1
NA SITE KE VI STANE JASNO EDEN DEN!!!
SAMO TRPENIE PA KE VIDITE KOJ E BOG I KOJ SE ISMEJAVA SO NEGO!!!
DENOT E BLISKU!!!

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
NA SITE KE VI STANE JASNO EDEN DEN!!!
SAMO TRPENIE PA KE VIDITE KOJ E BOG I KOJ SE ISMEJAVA SO NEGO!!!
DENOT E BLISKU!!!
Дај ми слика од него да го познаам коа ке дојде... или толку бил ружен шо му пукнал апаратот...

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
pa isus bil metalec be, gleas toa kosata, svirele hristijanski death metal i go kazale na imperatorot oti mnogu lupale na probite i posle go raspnale.

O

Omer el Faruk

Гостин
Кој те излажа дека нема слободна волја, таман работа. Ако ја немаме слоб. волја тогаш како ќе одлучиме дал ќе му служиме на Бог? Ах тој и****....
Ве учи дека сте марионетки во рацете на Ѓепето кој си игра к**таш** со вас. Запамти, не си ти дрвена кукла без волја, ТИ можеш да одлучќиш што ќе правиш со својот живот, а најпаметно би било да го направиш вистинскиот избор. Гледам, се пишманиш во своите верувања и со право.
Прифати го Христовиот крст па ќе видиш дал има ил нема слободна волја.
Што го мешаш Исламот на секое место, кога поим немаш од него?

Ај ме интересира да ми кажеш,каде го спомнал Исус крстот во Библијата? :raz:-Јас колку што знам Исус не учел за никаков крст и не носел никаков крст, освен секако оној на кој бил распнат,ако може да се каже дека и тоа воопшто било крст.

Ај просветли ме малце околу ова.:smir:

П.С. За слободната воља имаш соодветна тема и тука можеш да го прочиташ Исламското гледиште за тоа, гледиште кое вие можете само да го сонувате.:back:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ја го и крстот:

„...и кој не го земе крстот свој и не оди по Мене, не е достоен за Мене...„ (Матеј, 10.38).

А? Има или нема крст?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Нееее...
Гарантот е во тоа што ТИ не сакаш да го прочиташ напишаното. Во мојот пост јасно стои од КАДЕ е и ЧИЈ е цитатот. Така, во мојот пост не е споменато моето име...

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Уште еден несоборлив теистички научен аргумент е неопходноста од Дизајнер зад високо комплексниот дизајн во природата. Дозволете ми да ви илустрирам со еден пример на што мислам.
Замислете си дека се шетате сами во пустина. Околу вас нема ништо освен бесконечниот пустински песок врз кого газите, а над вас жешкото сонце. Така шетајќи се, пред вашите нозе забележувате часовник. Се наведнувате, го земате во рака и забележувате дека тоа е добар часовник (марка касио) во одлична состојба. Потоа си вртите наоколу, но повторно не гледате никој и ништо освен пустинскиот песок и жешкото сонце. Одеднаш ви се појавува очекуваното прашање: Од каде се појави овој часовник?
Што претпоставувате:
1. Некој Часовничар го направил и по низа околности се нашол тука.
2. Тој се самосоздал преку случајното самоорганизирање на околните песочни зрнца со помош на сончевата енергија, ноќниот ветер и водата од евентуалниот кактус кој се наоѓал тука во минатото.

1 или 2? Која е вашата претпоставка (хипотеза)?

O

Omer el Faruk

Гостин
Аха....
Значи крстот е христијанскиот симбол, т.е. симболот кој го носел Исус со себе пред да биде распнат, или...?:raz:

Ајде МИКИ1, елаборирај го ова малце,или посочи ми линк на соодветна тема,ако има.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Крстот е симбол, симбол на победата Христова врз смртта, прво и основно.
Крстот навистина е крст, објект на кој Хрисотс е распнат. На крстот, Он ги зеде сите човеки гревови на Свој грб, оти само Он може такво нешто да стори.
Крстот е не само симбол на победата на животот врз смртта, туку и симбол на тежината која верникот треба да ја поднесе, во својата лична борба против злото, а пред се и над се, против злото во него (во верникот).
Како што на Христа Му беше тешко да го носи крстот кон Голгота, така и на верникот треба да му биде тешко, и симболично, но и пактично, „ратувајќи„ со злото и во него но и надвор од него (од верникот).
Крстот, (не било кој крст) е „објект„, сила, од која бегаат демоните. Народски кажано, „...бега како ѓаволот од крстот...„

Така, од римски симбол на срамот, крстот стана симбол на победата над смррта.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Крстот е симбол, симбол на победата Христова врз смртта, прво и основно.
Крстот навистина е крст, објект на кој Хрисотс е распнат. На крстот, Он ги зеде сите човеки гревови на Свој грб, оти само Он може такво нешто да стори.
Крстот е не само симбол на победата на животот врз смртта, туку и симбол на тежината која верникот треба да ја поднесе, во својата лична борба против злото, а пред се и над се, против злото во него (во верникот).
Како што на Христа Му беше тешко да го носи крстот кон Голгота, така и на верникот треба да му биде тешко, и симболично, но и пактично, „ратувајќи„ со злото и во него но и надвор од него (од верникот).
Крстот, (не било кој крст) е „објект„, сила, од која бегаат демоните. Народски кажано, „...бега како ѓаволот од крстот...„

Така, од римски симбол на срамот, крстот стана симбол на победата над смррта.
Ama ne e hristijanski, taka?
Tuku simbol koj go prisvoile hristijanite kako svoj i koj ke ja simbolizira Hristovata zrtva, taka?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Врати се на последната реченица од мојот пост...

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Ama ne e hristijanski, taka?
Tuku simbol koj go prisvoile hristijanite kako svoj i koj ke ja simbolizira Hristovata zrtva, taka?
Не бил ничиј симбол..бил употребуван од Римјаните за распнување...Поентата е во она што го објасни Мики..
римски симбол на срамот, крстот стана симбол на победата

Kajgana Shop

На врв Bottom