Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045
Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Не бе пријател грешиш до сеа само еден род направил таков мајмунлук да верува во нешто имагинарно , човекот што се зезнал се зезнал али мамун нема да падне на нешто такво гарант...:kesa::wink:
majmunite i celiot zivotinski svet veke veruva,poveke otkolku denesnite vernici,toest,nevernici.Zivotnite denes poveke go znaat svojot Sozdatel,otkolku denesnite luge koi mislat deka nastanale od majmunite......

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
majmunite i celiot zivotinski svet veke veruva,poveke otkolku denesnite vernici,toest,nevernici.Zivotnite denes poveke go znaat svojot Sozdatel,otkolku denesnite luge koi mislat deka nastanale od majmunite......
А замисли има и денешни луге со уште попрости свакања т.е мислат дека господ ги создал...:uvo:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А замисли има и денешни луге со уште попрости свакања т.е мислат дека господ ги создал...:uvo:
Тие поединци кои „„мислат„, односно веруваат дека имаат свој Творец, имаат двојно знаење: и световно и духовно. Кое е твоето? Со таа споредба, ќе процениме кој е овде прост во сваќањата.

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Фантом со одговориве сакаше да се напраиш многу паметен и воедно голем верник.Глупости изнапиша бе човече!

Инаку јас по убедување сум атеист, но ја почитувам христијанската вера, затоа што таа е традиција на народот и помага за зачувување на изворните народни морални принципи кај народот.Црквата колективно кај народот влијае политички, а индивидуално кај човекот духовно.

Тоа е изгледа бидејки си немал потреба од Бог. Не си бил во големо искушение па да се помолиш некому и да побараш помош. Помош не во смисла на најчестата, ЛЕЛЕ МАЈКО ПОМОГНИ. Помош која се случува само на неверојатен начин.
Нема потреба да се навредуваме и убедуваме. Сите како тебе атеисти ги почитувам бидејки тоа е ваш избор.
Јас пред секој натпревар се прекрстувам, секој ден се молам, бидејки знам дека постои Бог што ги движи нештата и што прави светот да биде онаков како што е, да изгледа вака. Јас не сум некој голем побожник. Одам едвај 2 пати годишно во црква. Но помислата тоа што христијанството ми е вродена религија, не ми дава право да се откажам од тоа.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Трикстер,одговори на прашањето на МИКИ....

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Да да. Трикстер! Изволте..

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Еј,RIZTETO,добар одговор имаш,мислам дека и тоа мало парче вера,што го имаш,не смееш да го дадеш,чувај го.Би било уште подобро,тоест најдобро,кога и тој талант што го имаш,би го умножувал......:)

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
А бе како не, ама за тоа треба повеке време и работа. Инаку тоа е така, што велат : Додека не видиш со свои очи, додека не почуствуваш. Не се имале такви моменти атеистите инаку би ги имало помалку.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
А бе како не, ама за тоа треба повеке време и работа. Инаку тоа е така, што велат : Додека не видиш со свои очи, додека не почуствуваш. Не се имале такви моменти атеистите инаку би ги имало помалку.
Треба време,но тоа не треба да ти претставува нешто што ќе те тера да мислиш дека никогаш нема да успееш.Знаеш ли што е основното од кое треба да се појде?Верата,надежта и љубовта.Тоа што за тебе не е можно,и што мислиш дека не би можел да го направиш,верувај дека можеш,но само ако го умножуваш талантот што Бог ти го дал....односно,си видел,почувствувал,поверувал......после сето ова.......:):):))):)

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Кога се сака се се може. Тоа е точно и голем факт. Но ако почнам да делам јас предавања сега ке ми стои на потписот RIZTETO - свештеникот. Јас не се плашам или срамам од тоа што сум, но знам какви се луге има низ светов и како реагираат на се и сешто.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Кога се сака се се може. Тоа е точно и голем факт. Но ако почнам да делам јас предавања сега ке ми стои на потписот RIZTETO - свештеникот. Јас не се плашам или срамам од тоа што сум, но знам какви се луге има низ светов и како реагираат на се и сешто.
Nase e da go propovedame Onoj sto sme go spoznale....pa sega,koj ke poveruva,koj ne,toa e nivna rabota.....No se razbira,i nie da ne preteruvame vo ona sto go pravime......Najvazna e ljubovta.....Toa ti vikam,jas se raduvam za tebe,i za sekoj eden sto go spoznal Boga.....:):):):P.S.NE ZA DZABE SUM +++RADOST+++>>>HEHE

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
:wink: хехе. Ок тогаш. Значи сме на исти верни позициии. Битно е да се има верба:smir:

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
E od takvi Carevi ne ne biva odnosno ne ve biva.
Можеш слободно да љубомориш на нас, не сме ние робови на заблуденоста и лагата...:baeh:

:pos::pos::pos:

Баш во Исус ли веруваат, или во некој друг?

п.с.
Мики прочитај го ова, за друг пат кога ќе поставам некое реторичко прашање да не ми реплицираш...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Реторичките прашања, во себе веќе го содржат и одговорот. Зашто тогаш би бил обврзан да ти одговорам?

Сите живи битија, на свој начин, имаат свесност за својот Творец, така да нив немора да им се проповеда христијанската вера.

Kajgana Shop

На врв Bottom