Повеќе причини да бидеш атеист

• Креатор на темата Креатор на темата mALEFACTOr
  • Време на започнување Време на започнување

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

Treba da postoivecno......

Епа мило ми е што се разбираме. Сите држави во светот се вештачки творби, односно се создадени од човекот. Ако религијата постои се додека постои и државата, тоа значи дека и религијата е некоја работа која човекот ја измислил со цел да ги држи другите луѓе во заблуди.

Епа мило ми е што се разбираме. Сите држави во светот се вештачки творби, односно се создадени од човекот. Ако религијата постои се додека постои и државата, тоа значи дека и религијата е некоја работа која човекот ја измислил со цел да ги држи другите луѓе во заблуди.
Religijata ke postoi se dodeka postoi svetov,bez razlika sto go ispolnuva

Religijata ke postoi se dodeka postoi svetov,bez razlika sto go ispolnuva

Сакаш да кажеш дека ако некој ден со светов завладеат мајмуните (кои патем, мислам дека ти ги сметаш за ниска животна форма), религијата Христијанска пак ќе постои?

Човекот не е самоодтуген бог, туку бог е самоодтуген човек.
Бог не го создал човекот туку човекот го создал бог.
Foerbah

Човекот не е самоодтуген бог, туку бог е самоодтуген човек.
Бог не го создал човекот туку човекот го создал бог.
Foerbah

„...Бог е мртов..„-вели Ниче.
„...Ниче е мртов..„-вели Бог.

А Лудвиг Фоербах е мртов уште пред Ниче...

Сакаш да кажеш дека ако некој ден со светов завладеат мајмуните (кои патем, мислам дека ти ги сметаш за ниска животна форма), религијата Христијанска пак ќе постои?

„Мудар„ заклучок...:tapp:
Докторе, религијата, која и да е , е својствена само за словесни битија а не за бесловесни...
Словесни-разумни.
Бесловесни-неразумни.

„...Бог е мртов..„-вели Ниче.
„...Ниче е мртов..„-вели Бог.

А Лудвиг Фоербах е мртов уште пред Ниче...
До вчера му ставаше зборови на Исус во уста....гледам си еволуирал сега и бог си станал:pos2:
Маркус...поклони му се на новиот бог.

До вчера му ставаше зборови на Исус во уста....гледам си еволуирал сега и бог си станал:pos2:
Маркус...поклони му се на новиот бог.

Маркус?

Јас!??!
Не бе Ниче е крив..овај Фоербах..
Ај доста..
Се работи за обичен графит од Париз..Каде бил напишан цитат на Ниче..Бог е мртов..По смртта на Ниче осамнал графит..Ниче е мртов во потписот стоело Бог..Мики да не си бил во Париз 25. август 1900..:baeh:

Прочитај малку погоре...

Јас!??!
Не бе Ниче е крив..овај Фоербах..
Ај доста..
Се работи за обичен графит од Париз..Каде бил напишан цитат на Ниче..Бог е мртов..По смртта на Ниче осамнал графит..Ниче е мртов во потписот стоело Бог..Мики да не си бил во Париз 25. август 1900..:baeh:

Ми се допаѓа смајлито....:nenene:

Маркус , Бог го напиша графитот ..

Ми се допаѓа смајлито....:nenene:
Расипуваш на забави..

Маркус , Бог го напиша графитот ..
Не важно кој го напишал туку што е поентата..Неговата мисла дека се работи за лажен Бог..Тој се противил на католичкото лицемерие на човечките Богови..Никогаш не сум го сметал за атеист туку за реалист..Со тој цитат го раскринкал лажниот Бог..Ватикан.

Togas majmunite ke veruvaat vo Boga,poveke otkolku sto svetot veruva sega!

Togas majmunite ke veruvaat vo Boga,poveke otkolku sto svetot veruva sega!

Не бе пријател грешиш до сеа само еден род направил таков мајмунлук да верува во нешто имагинарно , човекот што се зезнал се зезнал али мамун нема да падне на нешто такво гарант...:kesa::wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom