- Член од
- 30 мај 2008
- Мислења
- 185
- Поени од реакции
- 8
.....citat-"Значи верувате во тоа дека не верувате."...........====nezNam so ti znaci taj tvoj zaklucok od deka go izvlece ama za mene ,voopsto NE sum ni pomislil da se prasam dali veruvam deka ne veruvam u bog . SEGA SE PITAH I ZNAES SO MISLAM !!!NEKOI PRASANJA NE ZASLUZUVAAT ODGOVOR..Еве вие атеистиве викате дека не верувате во Бог. Значи верувате во тоа дека не верувате. Не мислиш дека на некој начин и ти си верник?
Врти-сучи, на овој или оној начин, ако ги разгледаш сите религии... не само христијанската ќе се увериш дека ВЕРБАТА е над се и токму таа не одржува во живот. А во што ќе веруваш, тоа е потполно твое право... и нема потреба да се напаѓа некоја религија и да се докажува во што е праведно да се верува, напротив... имај си лична определба, но почитувај ја определбата на другите и не се труди да го наметнеш твоето мислење. На крај и краева ако си ти атеист, не значи дека сите треба да бидеме атеисти :nenene:
:salut:
-citat"Не мислиш дека на некој начин и ти си верник?-- ako mislis na vernik religiozen siguren sum deka NE SUM VERNIK a ako mislis dali veruvam vo nesto drugo togas DA.PR:VERUVAM OTI KE UMRAM . ili dr. pr. VERUVAM DEKA AKO SI UBAVA KE TE POSAKAM.
![Возбуда :vozbud: :vozbud:](/styles/default/xenforo/emot/vozbud.gif)
Jas mislam oti nadezta ne odrzuva u zivot oti taa umira predposledna a polseden umira coveko otkoga ke ja snema.(osven ako ne go ubijat ili nastrada ili sl.)
--citat:"А во што ќе веруваш, тоа е потполно твое право... и нема потреба да се напаѓа некоја религија и да се докажува во што е праведно да се верува, напротив... имај си лична определба, но почитувај ја определбата на другите и не се труди да го наметнеш твоето мислење. На крај и краева ако си ти атеист, не значи дека сите треба да бидеме атеисти :nenene:=== SIGuREN sum deka nikade u moete izlaganje nemam kazano deka napagam religija nitu pak sakam da ti nametnam mislene u so da veruvas oti jas ne sum covek so sakam da imam "slugi" ,pokornici ili sl.DA ZNAES deka sakav samo da ti ukazam deka si go gubis ti i ostanatite vremeto (i parite i sl )zaludno ako sakas da napravas nesto korisno togas mesto da palas sveki daj gi tie pari na nekoj so nema (HUMANIZAM) ili daj mu meso na nekoj so nema pari da si kupi otkolku da go davas korban u crkvata .svati oti ima luge so ziveat na vasa smetka i toa nogo bogato.NE SE LAZEJTE deka so tie potezi ke vi prostat grevovite ili ke imas zdravje ili koj znae koja druga glupost se krie zad tie raboti.
ATEIST+HUMANIST=COVEK
TEIST+(NE)HUMANIST=????????? NO GOOD ??????????