Дали знаеш колку контрадикторност имаш во овој пост.Верувам ... не видов како се создадени луѓето и животните. А животните сами се создадоа, човекот никнал од земја? Или ги создал некој? Адам и Ева црнци биле? Први создадени се црнците, или белците? Кој ги создал?
Да, да, за метафорите си во право.Да одговорам во врска со прашањето околу белците црнците жолтите луѓе и која е причината за многуте човечки "раси"
Одговорот е во пигментот-меланин,т.е од потомците на Ное-Сем,Хам и Јафет-со невестите.
Познато е дека палета на бои во пигментот од изразито темна до изразито светла се појавува во една единствена генерација.
Останатото е комбинација на палета.Раси не постојат.Има една раса-Човечка.
Во Библијата се спомнува создавањето на светот за седум дена.
Седумте дена не се буквални тие се метафорички и означуваат седум периоди
Да парафразирам "И Бог реше нека биде светлина и би светлина"
ова ја означува праексплозијата наречена Бинг Бенг која е почетокот на нашиот унирвезум.
Поентата ми беше Библијата не треба секогаш да се сфати буквално голем број пасуси се метафорички, на пример:На почетокот пишува дека Бог им дал да јадат од сите дрва а им рабранил да јадат од дрвото за познавање на доброто и злото ова дрво не е дословно дрво ова дрво метафорички ги претставувало законите на Бог
само да те потсетам дека разликата помеѓу црнците, белците и азијатите не само бојата на кожата, туку постојат и ред други морфолошки и физиолошки разлики.Да одговорам во врска со прашањето околу белците црнците жолтите луѓе и која е причината за многуте човечки "раси"
Одговорот е во пигментот-меланин,т.е од потомците на Ное-Сем,Хам и Јафет-со невестите.
Познато е дека палета на бои во пигментот од изразито темна до изразито светла се појавува во една единствена генерација.
Останатото е комбинација на палета.Раси не постојат.Има една раса-Човечка.
Да во право си луѓето настанале од неорганска материја која во слободно време го читала Достоевски и Ог мандино и решавала комплексни проблеми како теоријата на релативитотсамо да те потсетам дека разликата помеѓу црнците, белците и азијатите не само бојата на кожата, туку постојат и ред други морфолошки и физиолошки разлики.
Ова некоја наградна игра беше или...mALEFACTOr напиша:Fantom_oh само едно ќе ти кажам НИ ЕДЕН ОДГОВОР НЕ ТИ БЕШЕ АДЕКВАТЕН. Прочитај ги уште еднаш репликите и ќе сватиш за што зборам.
Мислам дека навистина нема потерба од сарказам и иронија, бидејќи мојот пост во кој реков да те потсетам ја немаше таа намера, и немаше никаква друга намера, отколку да те потсети ако си заборавил или да дознаеш ако не си знаел дека црнците, белците и азијатите не се разликуваат само по бојата на кожата, туку и по други физички (морфолошки) и физиолошки работи, но тоа никако не ги прави помалку или повеќе Homo sapiens еден од друг.Да во право си луѓето настанале од неорганска материја која во слободно време го читала Достоевски и Ог мандино и решавала комплексни проблеми како теоријата на релативитот
Точно ... не сум АТЕИСТ, никогаш не сум рекол дека сум, но не верувам во она христијанство - како што некој го сервирал или интепретирал во свои интереси(Читај: Ватикан кој во текот на годините бил управуван од фанатици кои биле причина за светите војни, луѓе кои ги палеле и убивале научниците, само затоа што докажувале дека земјата не е центар на универзумот.... итн итн.. безброј примери). Верувам во силата - верувам во необјаснати работи, верувам дека постои нешто над нас - но тоа нема врска со религија. Сеуште мојата верба е на филозофско ниво.Zrakoprc напиша:zaboraviv da napisam , da i jas veruvam deka postoi nesto koe covekot seuste go nema otkrieno no se e prasanje na vremeto. veruvam deka ako ima pocetok ima i kraj , veruvam deka se nastanalo od nesto ili nekogo , veruvam deka za se ima odogovor.
Димитар... сепак си атеист. Но не се секирај, нема ништо лошо во тоа.Точно ... не сум АТЕИСТ, никогаш не сум рекол дека сум, но не верувам во она христијанство - како што некој го сервирал или интепретирал во свои интереси(Читај: Ватикан кој во текот на годините бил управуван од фанатици кои биле причина за светите војни, луѓе кои ги палеле и убивале научниците, само затоа што докажувале дека земјата не е центар на универзумот.... итн итн.. безброј примери). Верувам во силата - верувам во необјаснати работи, верувам дека постои нешто над нас - но тоа нема врска со религија. Сеуште мојата верба е на филозофско ниво.
Науката е сега ДОВОЛНО далеку да знаеме да ги користиме тие податоци, и да сфатиме дека не сме настанале од глина!
Атеистот не верува во ништо... што може да изгледа како Бог.Димитар... сепак си атеист. Но не се секирај, нема ништо лошо во тоа.
Мислев натприродни работи.... грешка! сориУфффф ова е добро!