Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Ах, Разиел, новиот форум-smartass.
Thank you.Labels rule.

Зошто да не? Се надевам не си толку ограничен да не можеш да прифатиш и ваков начин на верба. ФАКТ-во денешно време станува клише да бидеш атеист, исто ко што undergroundot стана попопуларен од комерцијалата. Немаат луѓе што да прават, и ај сега сме атеисти. Сега сме ин. Кууул. Не лепи етикети, ти текнуе?:wink:
Нема проблем.Ќе ја прифатам и твојата Чернобил-вера во којзнае што.Иако тоа не те прави христијанин.Бар не онаков каков што пропагира вашето книжулче на просветение.Имагинацијата во секој облик ја прифаќам безусловно.Таа ни(ти) е последната прачка за држење во борбата со иминентната пепел-the future you.
И не сум атеист во оној облик во кој ти и другите како тебе не замислувате.Напротив.Верувам во многу работи и многу работи ми влијаеле во животот.Етикета е тоа што сите кои не веруваме во тој ентитет кој го обожаваат Бразилците во нивните сапуници ги ставате во иста кошница.Епа не сме сите толку шупливи.Така вие мислите.

Па и ти, драг атеисту, сакал нејќел прифаќаш дел од пропагандата. Морални норми, не убивај, бла, бла....Labels again, eh?
Каде најде пропаганда во емпатијата?Што е пострашно...каде најде етикети?

Немам намера да паѓам на вакви патетични провокации, бидејќи навистина СЕ патетични. Тоа што некој е верник (на каков било начин, не е твое да мудруваш за валидноста на истото!) не значи дека има поограничени размислувања од атеист. Напротив, пријателе, напротив...
And yet you replyed.
Не мудрувам.Перцепирам слободно и давам индивидуални заклучоци против кои вие сте прилично бурни во осудувањето.(тука треба да ја ставам поговорката со мувата на капата,ама многу е клише)Првиот амандман на Америчката монархија ви копа очи кога наеднаш ја разоткрива смрдеата скриена со векови во чизмите на недоветноста.
И продолжувате со користење на зборот патетика.Pity.

Ова е мојот последен пост на темава,:)
Still prone to be shot at,right?Thank you,then.

mALEFACTOr

..:[iluzionist]:..
Член од
30 април 2007
Мислења
512
Поени од реакции
24
Pricinata da se bide ateist e neverbata vo sebe!
Колку само не е точна оваа изјава. Баш е спротивно, атеистот верува во себе, а верникот не верува во себе, тој верува во Бог.

Најчудната работа ми е што атеистите се помириле со смртта тоа ми е доста чудно.
Мислам дека попрво би бил бомбаш самоубиец отколку атеист, бомбашот самоубиец барем има идеологија во животот, мислам која е поентата да бидам добар во животот да плаќам даноци комуналии да учам факултет да црнчам на работа 35 години без престан да формирам фамилија да се трудам децата да ги изведам на прав пат обезбедам со станови дуќани кога на крај ќе умрам ако не верувам во Бог односно во вечен живот ако животно мото ми е "Живеј го моментот" подобро да не сум се родел воопшто!
Сакаш да кажеш дека атеистите се луѓе без идеологија? Во голема заблуда си, верувај.
А ова зашто сме се родиле воопшто... тоа е само грешка.
Постоењето на човекот е грешка на природата. Гледано од аспект на бесконечната вселена се е околу нас мртво.

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Верувам и во Бог, и во науката, ама повеќе во Бог.

Ај вака, Мејлфактор ти атеист си?

mALEFACTOr

Член од
30 април 2007
Мислења
512
Поени од реакции
24

Јас сум личност која не верува во Бог како што го пишува во библијата. Не верувам дека Бог ја создал земјата. Верувам во истата теорија на vmcmlxxx Верувам во себе, во луѓето. Верувам во енергијата помеѓу нас. Не ми сметаат верниците. Во сите претходни постови го кажав она што го мислев, не сакам да се повторувам.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180

Значи Влатко Веруваш или НЕ веруваш во ова доле:

[media]http://www.youtube.com/watch?v=SfF4kQ90OmU[/media]The Seven Days Of Creation???

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Нема проблем.Ќе ја прифатам и твојата Чернобил-вера во којзнае што.Иако тоа не те прави христијанин.Бар не онаков каков што пропагира вашето книжулче на просветение.Имагинацијата во секој облик ја прифаќам безусловно.Таа ни(ти) е последната прачка за држење во борбата со иминентната пепел-the future you.
И не сум атеист во оној облик во кој ти и другите како тебе не замислувате.Напротив.Верувам во многу работи и многу работи ми влијаеле во животот.Етикета е тоа што сите кои не веруваме во тој ентитет кој го обожаваат Бразилците во нивните сапуници ги ставате во иста кошница.Епа не сме сите толку шупливи.Така вие мислите.
И како да не реплицирам на ваков прекрасен пост?:)
Прво-цитирај мој пост во кој се прокламирам како христијанин. Јас сум верник, но сеуште немам попримено никаква вера (не сум крстена), ама еве да речеме се чувствувам како христијанин и набргу тоа и ќе бидам. Не затоа што така треба, не затоа што мојата мајка-верник ме преколнува да се крстам за да „бидеме заедно во афтерлајф“, не за да добијам чувство на припадност (втф), туку затоа што тоа е мој избор и така сакам. Лична индивидуална одлука. Просветление имам на друго место најдено, кое не би сакала да го споделувам на форум бидејќи го сметам за лична работа. Книжулчето изгледа ви стана единствен изговор за ругање на верничкото слепило. Lame.
Никој не рече дека сте шупливи, напротив барем јас поштувам луѓе со цврст изграден страв, и хеј! макар и неверници ко тебе и остала банда. Не бев јас таа што ги нарекуваше атеистите „мали“ со излитени фрази ко демек „они немаат место у срцето да го прифатат Бог“. Е тоа е ограниченост на умот и чиста патетика, и како што спомна погоре-штета.

Сте го примиле куршумот во гради и крстот на врат,со тоа вие сте верници,исти како оние низ цел свет
Неее, ова не е ставање етикета и класифицирање на сите верници во ист кош. Ова е индивидуално гледање.:pos:

Не мудрувам.Перцепирам слободно и давам индивидуални заклучоци против кои вие сте прилично бурни во осудувањето.
Не осудувам. Перцепирам.:wink:

ПС.Далеку ќе стигнев ако чекав „одобрение“ од некој за да имам оправдување да верувам. Вербата не ја оправдувам пред никој.

И некако не е ова поентата на темата, кој е во право а кој не. Ама самиот наслов на темата е лејм, причини за атеизам...пих.

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Цитат:
Напишано од Lady
Pricinata da se bide ateist e neverbata vo sebe!

mALEFACTOr:
Колку само не е точна оваа изјава. Баш е спротивно, атеистот верува во себе, а верникот не верува во себе, тој верува во Бог.

Covek koj ne si veruva sebe si, ne moze ni na drugiot:wink:

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Верувам ... не видов како се создадени луѓето и животните. А животните сами се создадоа, човекот никнал од земја? Или ги создал некој? Адам и Ева црнци биле? Први создадени се црнците, или белците? Кој ги создал?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Фали на анкетата уште една опција....3. И на двата.

mALEFACTOr

Член од
30 април 2007
Мислења
512
Поени од реакции
24
Covek koj ne si veruva sebe si, ne moze ni na drugiot:wink:
Токму така. Јас се слагам со тебе. Еве чист пример за тоа.
Ти не си веруваш себе си. Не веруваш во она што се случува и она што се тврди. Ти веруваш во Господ, а со тоа не веруваш на другиот (во овој случај на мене). ;)

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Токму така. Јас се слагам со тебе. Еве чист пример за тоа.
Ти не си веруваш себе си. Не веруваш во она што се случува и она што се тврди. Ти веруваш во Господ, а со тоа не веруваш на другиот (во овој случај на мене). ;)
E sega se kaza! A kako moze da pisuvam a da ne veruvam vo toa:toe:
Ama neka ti bide:pos2:

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
Aбе господ е секогаш замена за непознатото и возвишеното,науката полека полека го открива непознатото,ама никогаш нема да се открие се.
Е сеа атеистот го сфаќа ова,и не бара замена за непознатото со "личност" која се рекламира со религииве,туку тоа за него е само нешто што не го знае,а верниците имаат друга слика,поинтересно им е да "фантазираат" за тоа што не го знаат,а притоа и да се плашат од истото.

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Дека Исус постоел, постоел. Тоа го признава и науката. Исто, признава дека нема објаснување за тоа зашто платното во кое Исус бил погребан, сеуште не е распаднато (платното и ден денес се чува, во Ватикан мислам). Значи, според сите природни закони би требало да е распаднато одамна. Има и ред други работи што се косат со природните закони, а се во врска со Исус. така да, дека има нешто натприродно има.

Kajgana Shop

На врв Bottom