E што е де турбофолкот?

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Турбофолкот е музика која последниве 2-3 дена ја имаше во изобилие ама со помош на алкохолот ми стана ненадразнувачка и плус научив некои нови песни. Сега неќам да чујам турбофолк барем до мај/јуни (кога ќе ми се прииде у кафана т.е. кога мн ќе ми се пие :)).

Ш Т Е Т Н И К

Досадија
Член од
18 февруари 2008
Мислења
633
Поени од реакции
25
Колку е само срање посебно овај Хардкор турбофолк од стило на синан сакич и таму кој се xD

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
рапери, металци, клабери, трансери и сите останати изминативе денови играа пееја кршеа и лумпуваа на турбофолк :pos2:

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
рапери, металци, клабери, трансери и сите останати изминативе денови играа пееја кршеа и лумпуваа на турбофолк :pos2:
Don't generalize things. :) Уф, колку беше комотен тој столот во Илинден... :)

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
болдираните не... си имавме у наш кафич дет метал пуштено и треш и пауер а не глупав турбофолк...

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
за така поарно дома сам чекајси
За 2 збора „Нова Година“ да морам да бидам како од гроб изваден на турбофолк музика ??

Не фала..

Радо би носел слушалки и седел настрана одколку да мешам на турбофолк :tapp:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
абе твоја работа како сакаш чекај си ја само да видам неверувам дека во полн кафич ти си стоел настрана и си слушаш од твојот мп3 :music1:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
абе твоја работа како сакаш чекај си ја само да видам неверувам дека во полн кафич ти си стоел настрана и си слушаш од твојот мп3 :music1:
Никогаш не би одел во кафич да славам.... :)
Многу поубаво ќе си поминам на Саем или во стан :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.501
Поени од реакции
8.059
Многу поубаво ќе си поминам на Саем или во стан :)
Бев на саем и не се покајав, има скоро 10 години како неам слушано турбо за Нова Година и се гордеам.
А за регулар вечери бев летово во една кафана во моето село со една другарка од Демир Хисар. И бидејќи татко и на другаркава е школски другар на газдата на кафаната пиевме многу пиво по принцип куќа части. Така не фати и делот коа има жива музика (2 синтисајзери и певаљка). Наредниве година две се надевам нема да ми се случи слично нешто.

Член од
3 декември 2008
Мислења
78
Поени од реакции
6
First of all mnogu selski tekstovi pravat sto nikoj (so barem malku vkus) ne bi gi slusal a plus pa i da gledam nekoja tetka od 60 god. oble4ena vo shorcevi i svetkavi stvari so shljokici & so on ........apsolutno ne

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
ne e se loso vo turbo folkot, nego vie imate predrasudi i stereotipi za turbo folkot isto ko sto oni imaat za pankerite i metalcite i za nivnata muzika, znaci imate averzija a go cuete toj melos inaku ne e se loso vo turbo folkot, ama treba barem malku da ti se sviga za da procepkas i ke vidis deka ne e se razgoleni ko britni spirs i maraja keri, nego ima mnogu drugi stvarno dobri stvari od turbo folkot, ne e se ko pevaljikte koi najveke se cenat od turbo folkot.

Kajgana Shop

На врв Bottom