E што е де турбофолкот?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Турбофолкот е музика која последниве 2-3 дена ја имаше во изобилие ама со помош на алкохолот ми стана ненадразнувачка и плус научив некои нови песни. Сега неќам да чујам турбофолк барем до мај/јуни (кога ќе ми се прииде у кафана т.е. кога мн ќе ми се пие :)).

Колку е само срање посебно овај Хардкор турбофолк од стило на синан сакич и таму кој се xD

рапери, металци, клабери, трансери и сите останати изминативе денови играа пееја кршеа и лумпуваа на турбофолк :pos2:

рапери, металци, клабери, трансери и сите останати изминативе денови играа пееја кршеа и лумпуваа на турбофолк :pos2:

Don't generalize things. :) Уф, колку беше комотен тој столот во Илинден... :)

јбг јас зборам за таму кај што бев вклучувајќи ме и мене :vozbud:

Продадени души ...
Јас си носев слушалки за да неморам да ги полнам ушите со „уметност“

болдираните не... си имавме у наш кафич дет метал пуштено и треш и пауер а не глупав турбофолк...

за така поарно дома сам чекајси

За 2 збора „Нова Година“ да морам да бидам како од гроб изваден на турбофолк музика ??

Не фала..

Радо би носел слушалки и седел настрана одколку да мешам на турбофолк :tapp:

абе твоја работа како сакаш чекај си ја само да видам неверувам дека во полн кафич ти си стоел настрана и си слушаш од твојот мп3 :music1:

абе твоја работа како сакаш чекај си ја само да видам неверувам дека во полн кафич ти си стоел настрана и си слушаш од твојот мп3 :music1:

Никогаш не би одел во кафич да славам.... :)
Многу поубаво ќе си поминам на Саем или во стан :)

Многу поубаво ќе си поминам на Саем или во стан :)
Бев на саем и не се покајав, има скоро 10 години како неам слушано турбо за Нова Година и се гордеам.
А за регулар вечери бев летово во една кафана во моето село со една другарка од Демир Хисар. И бидејќи татко и на другаркава е школски другар на газдата на кафаната пиевме многу пиво по принцип куќа части. Така не фати и делот коа има жива музика (2 синтисајзери и певаљка). Наредниве година две се надевам нема да ми се случи слично нешто.

First of all mnogu selski tekstovi pravat sto nikoj (so barem malku vkus) ne bi gi slusal a plus pa i da gledam nekoja tetka od 60 god. oble4ena vo shorcevi i svetkavi stvari so shljokici & so on ........apsolutno ne

ne e se loso vo turbo folkot, nego vie imate predrasudi i stereotipi za turbo folkot isto ko sto oni imaat za pankerite i metalcite i za nivnata muzika, znaci imate averzija a go cuete toj melos inaku ne e se loso vo turbo folkot, ama treba barem malku da ti se sviga za da procepkas i ke vidis deka ne e se razgoleni ko britni spirs i maraja keri, nego ima mnogu drugi stvarno dobri stvari od turbo folkot, ne e se ko pevaljikte koi najveke se cenat od turbo folkot.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom