E што е де турбофолкот?

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Извини вака Ацева ама на мнение сум дека ти како сениорка не си искочила у град у кафана од прошлиот век навака. Сериозна како тебе жена у години и не ни треба се замара со турбофолк повеке ти лежи тебе класика моцарт , шуберт остај ние неженета сељачана да се иживееме дур не ни стаиле окови .

Лека нок
Арно бе Шведо, живеј! Твоја работа.
У град не сум искочила, пошто у град живеам.
Ако под кафана подразбираме цецовштина, внимателно ги избегнувам тие места заради ментално здравје.
За класикава - и тебе ти е челото доволно високо за да почнеш да ги слушаш. Тие кои ги наброја се баш така, леснички, ко за тебе.:wink:

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Арно бе Шведо, живеј! Твоја работа.
У град не сум искочила, пошто у град живеам.
Ако под кафана подразбираме цецовштина, внимателно ги избегнувам тие места заради ментално здравје.
За класикава - и тебе ти е челото доволно високо за да почнеш да ги слушаш. Тие кои ги наброја се баш така, леснички, ко за тебе.:wink:

Па добро поента ми е мене друго јас тврдам дека поради возраста и сериозната ситуација во која се наогате - брак драга госпого не само што избегнувате тие места туку ги избегнувате и сите останати во смисла град излегување. И не треба тоа да биде страшно секој период од животот си има своја убавина.

А што се однесува до мене и моите афинитети и прифакање на фактот ЦЕЦА како фундамент на сегашната уметност на овие простори не би можел да полемизирам барем не со Вас . Не за друго туку ради респект кон годините.

Ви посакувам пријатно попладне

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
И тоаш дојдоа на сцена црнците МЦ Хамер и компанија е нив не можев да ги смислам . И се пропив и така дур пиев јас се деси кафана ... па па па една друга трета ама таму немаше од горенаведените и како повеке пиев а и општеството идеше у курац јас почнав да слушам она што допира у уво Легенде, Аца Лукас, Цеца , Тома Здравковик, Харис Џиновик и многу убаво ми беше на душата. просто без многу филозофија како што и беше и животот у тоа време . И тоаш се деси Техно рејвовите и бев на раскрсница дал да станам наркоман ко пола друштво на апови или да бидам пијаница . Се одлучив на второто иако експериментирав колку да навлезам во техното кое секако ако си на голо не влегува во уво. И така еве ме сега си наогам интересни работи во добра турбо фолк песна и ич кур не ми чуе . За мене е се убаво што ми е мене убаво !
Од ова погоре ко прво се гледа дека ти ја следиш модата и немаш свој изгртаден став кон нештата во животот. Само да те потсетам дека не е се во сексот, кој и со една и со друга музика ќе го имаш.
Второ се гледа дека твојата општествена положба многу силно влијаела врз твојата психолошка состојба, бидејќи си дошоло во момент да бираш помеѓу екстази и алкохол а не помеѓу турбофолк и техно. Не ме сфаќај погрешно но во ред е не е голем процентот на тие што психолошки не попуштаат и покрај секакви општествени (социо-економски) притисоци.
Третао да видиш како и не мене и на многу други од форумов „на голо“ ни влегува техното, трансот и останатите гранки на електронската музика во уво.

Не забележав во кој момент дојдовме до констатција дека тој што не слуша турбо ем фолк, автоматски припаѓа во групата металци, т.е. наркомани, алкохоличари и сл? И како воопшто го ставивте хеви металот како антипод на турбофолкот?
Дајте бе луѓе, па не е светов црно-бел.
Нема потреба да се трудиш и грижиш Ацева. Таквиот впечаток дека работата е црно бела, односно или слушаш турбофолк или метал го добиваш чисто поради SWEDEN кој намерно се обидува да му контрира на Гижо, кому воопшто не му е поентата дека проблематиката е црно-бела.

Па добро поента ми е мене друго јас тврдам дека поради возраста и сериозната ситуација во која се наогате - брак драга госпого не само што избегнувате тие места туку ги избегнувате и сите останати во смисла град излегување. И не треба тоа да биде страшно секој период од животот си има своја убавина.

А што се однесува до мене и моите афинитети и прифакање на фактот ЦЕЦА како фундамент на сегашната уметност на овие простори не би можел да полемизирам барем не со Вас . Не за друго туку ради респект кон годините.

Ви посакувам пријатно попладне

SWEDEN моите родители кои се постари од Ацева најмалку еднаш неделно излегуваат со другари негдека, е сега дали ќе биде тоа кафана или ресторан или само на по една пијачка е друга работа. Музика може секаква да има но знам дека расположение за развеселување и воодушевување од музиката имаат само тогаш кога во локалот иде некоја музика од нивното време односно некој добар рок, фанки, соул, диско, но никогаш на турбофолк.
Така да јас сум сигурен дека правиш во погорниот голема грешка во твовјата процена и сум сигурен дека Ацева и те како добро е запознаета што слушаат младите и дека редовно „излегува во град“.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Dobro Vie ste sve intelektualci i prezirate turbofolk i iskachate sekoj den po restorani so muzika na Shuman, List, Chajkovski kaj zalutav i jas u ovaa aristokratija

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Dobro Vie ste sve intelektualci i prezirate turbofolk i iskachate sekoj den po restorani so muzika na Shuman, List, Chajkovski kaj zalutav i jas u ovaa aristokratija
Тешка аристрократија SWEDEN тешка, ти верувам дека ти е тешко, многу ти е тешко гарант.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Za predratna aristokratija specijalno da se iznagledaat cicki

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Art refers to a diverse range of human activities and artifacts, and may be used to cover all or any of the arts, including music, literature and other forms
Generally art is a (product of) human activity, made with the intention of stimulating the human senses as well as the human mind; by transmitting emotions and/or ideas.

Како ли турбофолкот ги стимулира човечките сетила освен неартикулираните звуци што ги има? Дали воопшто турбофолкот го стимулира мозокот на размислување, затоа што тоа е еден од условите за да биде прифатено како умтеничка форма?

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Art refers to a diverse range of human activities and artifacts, and may be used to cover all or any of the arts, including music, literature and other forms
Generally art is a (product of) human activity, made with the intention of stimulating the human senses as well as the human mind; by transmitting emotions and/or ideas.

Како ли турбофолкот ги стимулира човечките сетила освен неартикулираните звуци што ги има? Дали воопшто турбофолкот го стимулира мозокот на размислување, затоа што тоа е еден од условите за да биде прифатено како умтеничка форма?
Точно така. И самите турбофолкери незнаат што им пренесува таа музика (ако воопшто тоа го прави).

Член од
17 јуни 2007
Мислења
196
Поени од реакции
5
Замисли ја се имам расплакано на метал песна, и тоа само ради самата убавината на песната. У воз се имам расплакано, додека се вракав од концерт на Type O Negative, а и од овие простори сум. Додека бев мал ме бомбардираше татко ми со турбо фолк, и за среќа сум останал отпорен. Така да нема никаква причина да се збори дека турбо фолкот удирал на емоции. Тотална глупост.

Ова е одговор за сите што го велат тоа.
Cek koa imale Type O negative koncert????? peer kolku mi e krivo so ne sum bila

A.O

Член од
19 мај 2007
Мислења
51
Поени од реакции
0
SWEDEN mislam deka ne ja objasni pesnata. Pa daj ako saks bidi ljubezen i pesnata sto ti e pratija od ceca na nekoja od prethodnite strani objasnija i prosvetline nas so ne znajme so slusame.

Kajgana Shop

На врв Bottom