И тоаш дојдоа на сцена црнците МЦ Хамер и компанија е нив не можев да ги смислам . И се пропив и така дур пиев јас се деси кафана ... па па па една друга трета ама таму немаше од горенаведените и како повеке пиев а и општеството идеше у курац јас почнав да слушам она што допира у уво Легенде, Аца Лукас, Цеца , Тома Здравковик, Харис Џиновик и многу убаво ми беше на душата. просто без многу филозофија како што и беше и животот у тоа време . И тоаш се деси Техно рејвовите и бев на раскрсница дал да станам наркоман ко пола друштво на апови или да бидам пијаница . Се одлучив на второто иако експериментирав колку да навлезам во техното кое секако ако си на голо не влегува во уво. И така еве ме сега си наогам интересни работи во добра турбо фолк песна и ич кур не ми чуе . За мене е се убаво што ми е мене убаво !
Од ова погоре ко прво се гледа дека ти ја следиш модата и немаш свој изгртаден став кон нештата во животот. Само да те потсетам дека не е се во сексот, кој и со една и со друга музика ќе го имаш.
Второ се гледа дека твојата општествена положба многу силно влијаела врз твојата психолошка состојба, бидејќи си дошоло во момент да бираш помеѓу екстази и алкохол а не помеѓу турбофолк и техно. Не ме сфаќај погрешно но во ред е не е голем процентот на тие што психолошки не попуштаат и покрај секакви општествени (социо-економски) притисоци.
Третао да видиш како и не мене и на многу други од форумов „на голо“ ни влегува техното, трансот и останатите гранки на електронската музика во уво.
Не забележав во кој момент дојдовме до констатција дека тој што не слуша турбо ем фолк, автоматски припаѓа во групата металци, т.е. наркомани, алкохоличари и сл? И како воопшто го ставивте хеви металот како антипод на турбофолкот?
Дајте бе луѓе, па не е светов црно-бел.
Нема потреба да се трудиш и грижиш Ацева. Таквиот впечаток дека работата е црно бела, односно или слушаш турбофолк или метал го добиваш чисто поради SWEDEN кој намерно се обидува да му контрира на Гижо, кому воопшто не му е поентата дека проблематиката е црно-бела.
Па добро поента ми е мене друго јас тврдам дека поради возраста и сериозната ситуација во која се наогате - брак драга госпого не само што избегнувате тие места туку ги избегнувате и сите останати во смисла град излегување. И не треба тоа да биде страшно секој период од животот си има своја убавина.
А што се однесува до мене и моите афинитети и прифакање на фактот ЦЕЦА како фундамент на сегашната уметност на овие простори не би можел да полемизирам барем не со Вас . Не за друго туку ради респект кон годините.
Ви посакувам пријатно попладне
SWEDEN моите родители кои се постари од Ацева најмалку еднаш неделно излегуваат со другари негдека, е сега дали ќе биде тоа кафана или ресторан или само на по една пијачка е друга работа. Музика може секаква да има но знам дека расположение за развеселување и воодушевување од музиката имаат само тогаш кога во локалот иде некоја музика од нивното време односно некој добар рок, фанки, соул, диско, но никогаш на турбофолк.
Така да јас сум сигурен дека правиш во погорниот голема грешка во твовјата процена и сум сигурен дека Ацева и те како добро е запознаета што слушаат младите и дека редовно „излегува во град“.