E што е де турбофолкот?

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Сличноста меќу овие две накратко кажано што овие ќе се убивале у кафана а овие у соба-а споредба на жанровите и музиката е невозможно.
Папа роач и миле китич
или Хим и што ти знам лепа брена.
Инаку цитатот од курт мислам дека не е баш на место-таа реченица ја напишал со друга намена не е за џабе како прва линија од нивниот последен студиски албум.
Јас не ги споредувам жанровите, туку сакам само да кажам дека и двете се патетични и кич во ефтиноќата на емоции кои ја пренесуваат. И да не забегам пак, тука ќе прекинам:)
Иначе, немај гајле сосема го знам контекстот на стихов од Serve The Servants кој го употребив:). Едино го ставив за да кажам како групи ко Papa Roach употребуваат и пренагласуваат особина застапена кај вечином тинејџери-гнев, за успех. У смислу, како што турбо фолк песните се прават по шаблон, така и многу од рок комерцијалата иде по шаблон на "бунтовност".

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Јас не ги споредувам жанровите, туку сакам само да кажам дека и двете се патетични и кич во ефтиноќата на емоции кои ја пренесуваат. И да не забегам пак, тука ќе прекинам:)
Иначе, немај гајле сосема го знам контекстот на стихов од Serve The Servants кој го употребив:). Едино го ставив за да кажам како групи ко Papa Roach употребуваат и пренагласуваат особина застапена кај вечином тинејџери-гнев, за успех. У смислу, како што турбо фолк песните се прават по шаблон, така и многу од рок комерцијалата иде по шаблон на "бунтовност".
Егзакли, ептен се сложувам со твоето мислење. Комерцијалата се препознава по шаблоните. И не е ништо боља од турбо фолкот.
Тука и доаѓаат до израз ниските потреби на луѓето.
Меѓутоа неможам некого да осудам затоа што се задоволува со малку.

Smasher

Професионален молер
Член од
27 јуни 2007
Мислења
811
Поени од реакции
9
Тонови, звуци и смисла составени така што претставуваат ништо повеќе од ѓубре.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Во право си:wink: во сите музички правци има кич и едноставно кажано глупи песни и бендови. Проблемот е што турбофолкот како правец е таков полн со глупости.
За групи како папа роач ми е жал затоа што првиот албум имаше потенцијал но после тоа се упропастија.

Парите се премногу слатки за жал-недостатокот на талент иснпирација креативност го носи тоа.

Ова наредново нема врска со цитатов: не прочитав ниту еден валиден аргумент во полза на трубофолкот, а баш се надевав дека ќе има некој доволно храбар да го одбрани.

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Ова наредново нема врска со цитатов: не прочитав ниту еден валиден аргумент во полза на трубофолкот, а баш се надевав дека ќе има некој доволно храбар да го одбрани.
А какви валидни аргументи бараш,некој да треба да те убедува дека е добро да слушаш турбофолк,и да сакаш нема да добиеш,што треба да се одбранува,ти ќе тврдиш дека тоа е кич,тој ќе тврди обратно секој со своето убедување,едноставно за некого кич за некого празник за уши,неможеш на некого со сила да му кажуваш и убедуваш што треба да слуша ;)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
А какви валидни аргументи бараш,некој да треба да те убедува дека е добро да слушаш турбофолк,и да сакаш нема да добиеш,што треба да се одбранува,ти ќе тврдиш дека тоа е кич,тој ќе тврди обратно секој со своето убедување,едноставно за некого кич за некого празник за уши,неможеш на некого со сила да му кажуваш и убедуваш што треба да слуша ;)
Другар има многу аргументи во полза за други видови на музика(не сакам да кажувам за тоа јас што слушам).
Но освен фактот се пие на тоа друго не видов-newsflesh на секоја музика се пие.
Ако немаат турбовците што да кажат нек се затвори темата ако не.

vlatkolik

Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Другар има многу аргументи во полза за други видови на музика(не сакам да кажувам за тоа јас што слушам).
Но освен фактот се пие на тоа друго не видов-newsflesh на секоја музика се пие.
Ако немаат турбовците што да кажат нек се затвори темата ако не.
Е добро де пријател некој едноставно ужива додека ја слуша таа музика како ти што уживаш додека слушаш рок рецимо,тоа дека се пие на каква било музика се пие,некој на турбофолк некој на рок или метал на кој за што му се прави кејф,така да јас лично се изјаснив не сум турбофолкер со тапија и неможам да ти нудам аргументи,нит ми смета друштво на турбофолкери нит ми смета друштво на даркери или идеме у кафана или на гробишта да пиеме :pos: :pos:
Шала на страна,како што се изјаснивте погоре во секоја музика има кич,каде повеќе каде помалку но ствар на вкус јебига ;)

Yan Gillan

Iron Maiden - my religion
Член од
12 мај 2006
Мислења
642
Поени од реакции
19
abe turbofolkot za mene e mesavina napoveke zanrovi: rok,tehno i na akraj narodno

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Turbo folk e nesto najgadno so postojt na planetava. ko prvo pejacine nemet ni ubav glas, ko vtoro tekstojne se uzas ("moj zivote dal si ziv, ako jesi dobro je" - a ako nisi???) edna strofa ili samo eden stih celo vreme se vrtit, a muzikana e kompjuterska.

vlatkolik

Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Turbo folk e nesto najgadno so postojt na planetava. ko prvo pejacine nemet ni ubav glas, ko vtoro tekstojne se uzas ("moj zivote dal si ziv, ako jesi dobro je" - a ako nisi???) edna strofa ili samo eden stih celo vreme se vrtit, a muzikana e kompjuterska.
а верувам пола и поише песни ги знаеш :jaj:

Kajgana Shop

На врв Bottom