E што е де турбофолкот?

*БоРовИнкА*

јас не сум ЛУДА, јас ЛУДО живеам
Член од
20 јули 2007
Мислења
638
Поени од реакции
16
a kako moze da ne slusame koga nasekade okolu nas e, na sekoa programa, sekade kade sto izleguvame i sigurno eden od sosedite ti e dibidus navlezen vo turbofolkot, tocno deka ne e za sekoja prigoda no koga si dobro raspolozen zosto da ne...

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
a kako moze da ne slusame koga nasekade okolu nas e, na sekoa programa, sekade kade sto izleguvame i sigurno eden od sosedite ti e dibidus navlezen vo turbofolkot, tocno deka ne e za sekoja prigoda no koga si dobro raspolozen zosto da ne...
не се предавај!ако не сакаш да го слушаш турбото мораш да се бориш против него!слушај музика што има душа а не музика што те труе!

*БоРовИнкА*

јас не сум ЛУДА, јас ЛУДО живеам
Член од
20 јули 2007
Мислења
638
Поени од реакции
16
slusam samo koga sum nesto mnogu ili raspolozena ili iznervirana, posto koga sum raspolozena igram a koga sum iznervirena i gi slusam tie morbidni tekstovi uste poveke se nerviram

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Епа.. како што кажуваат некои турбофолкот е болест, вирус... или кузнае си што.. потајно 90% а и повеќе на форумов го слушаат тој вид на музика... не дека се одредени само тоа да слушаат... туку зависи од расположение.. кажете ми кој жив човек на форумов.. коа сака да пие пушта некои си транс или техно или кузнае шо.. нема врска сите турбофолк песни се практички кафански што значи на кафански песни се пие.. така да сепак турбофолк е една од многуте видови музика што се слуша на балканов.. :)
Јас кога пијам сакамд а слушам треш-метал и гранџ, а кога сум пијан сакам панк-кога се трезнам сакам готик и блек.
Оф топик-демек мора сите да слушаат тоа зашо само тоа е музика за пиење јеа рајт ајде сеа југо немој така.

турбофолкот е ѓубрето во музиката!никаков квалитет!ужасни текстови!лигави изведувачи!чист сатанизам!поместување на нормалните критериуми со други зборови!
јас би го забранил или би го филтрирал прво!
Треба да собереме потписи или да отидеме кај некоја партија(сдс се праат џезери, а вмро се праат народњаци-што значи некоја трета) и да им кажеме еве ви толку и толку гласа за наредни избори ако ова го поднесете како закон и ако биде изгласано.

Не постои аргумент што ќе ме убеди дека турбофолкот не е штетен за младите поточно за сите.
Сватете луѓе музика е уметнички начин на изразување а не опишуавање каде некоја си оставила гштите или дека била млада и шетала сама абе трагедии.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Комшијата секогаш има поубаво. Македонскиот турбофолк би служел само за подбив, како тоа има глупави текстови, но тие истите текстови испеани на бугарски или српски... Абе, тоа ти е прашање на вкус, неможе да збориш така... Тоа се текстови со секојдневни теми, кои што можат да го погодат обичниот граѓанин.:drk:
Jaс воопшто не ги коментирав текстовите, не ги коментирав вкусовите, туку наведов дека дел од причината за слушање на српски наместо македонски турбофолк не само различниот вкус, или ти што спомнуваш на комшијата е поубаво, туку дека дел е причинето ради социолошката појава кој е деструктивна за нашето општество а тоа југоносталгијата.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
...дај да вино попијеееем, да ти кичму савијееем...
Тешка глупост, измислена во Србија, во времето на Слобо, за масовна дегенерација и деградација на народот, осиромашен, под санкции, во време кога на власт има таму еден нов диктатор...за полесна манипулација со масите. Леб и игри...рекле старите Римјани.
Ама, вирусот на тоа ѓубре се прошири и кај нас, Бугарија, Босна да не правиме муабет, па и Хрватска...и, секако по Швајцарии, Германии...помеѓу иселениците од овие балкански простори.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
...дај да вино попијеееем, да ти кичму савијееем...
Тоа го искажа пародично Рамбо Амадеус, ама дефинитивно го објаснува квалитетот на турбо-фолкот.
Абе песни од Валандово `85 до денес звучат фантастично према турбо фолкот. Зборувам за сите оние „новокомпонирани народни песни“ настанати од тогаш досега, а кои не се турбо фолк.
Турбо фолкот е масовно миење мозок, инструмент за заглупување на народот. Абе Тозовац е закон споредено со тоа срање.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Чим така напраил, не се осудувај да го викаш металец :) Нит заслужува, нит ке заслужи. Лупање у гради, а после две секунди глупирање.
Па убаво напишав глумеше металец.

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Јас кога серам правам подобри звуци од турбофолк. Знам,ТФ-слушачи сакате да ја релативизирате естетиката на музиката, но турбофолк-продуцентите и изведувачите се неталентирани луѓе со шит идеи. Музиката е уметност, умешност. Неталентирани луѓе без совест кои сакаат само да направат нешто, не прават добра музика. Замисли ти да имаш официјано музичко образование, талент, љубов -- тешко да би решил да снимаш Турбо Фолк не? Се прашувам зошто. Курвести бугарки се главните уметници од тој жанр. Не треба да ви каже нешто тоа?

Турбофолк е тежок кичерај и може да уживате во него, но музика не е.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
daj be ne zaebavaj
sho ako ides u kafan so drugari
i ima turbofolk i sho ti nema da slusash???
Ти ќе слушаш? Ако да, тоа треба да се преиспиташ, ако не друга дваесе. Сум бил во кафани и знаеш што само двапати ми се погоди турбофолк да пуштат, повеќето пати пуштаа стари македонски песни....

И како што кажав претходно, не инсистирам да не пуштаат таква музика. Ако ја има си траам и не се концентрирам на неа....крај на приказната....

Jukka

chili
Член од
16 мај 2007
Мислења
537
Поени од реакции
2
vo zavisnost od lokalot takva e i muzikata .... vo kafana se pusta izvorno makedonsko narodno ili turbofolk sigurno nema da pustat metal i trance .....
toa sto nema kavalitet vo turbofolkot e na mesto SE .... tekstovi uzasni (tvoja corapa na moim usnama, tvoe ga4ice, roze tanga i drnnn), muzikata nema kojznae kolakava vrednosta, peacite se sosem drugo ako e zensko e plasticno zaoblena, a za masko golemi se sansite peder da e .....
toa za potpisite so zakon da se zabrani turbofolkot e ziva glupost, nam tolku zakoni ni se krs, drzavata ni e haos, nie sme se fatime za turbofolkot...... sekoj covek si ima svoe pravo da slusa kakva muzika saka, e sea za nekoj moze e sranje ama nekoj pa uziva vo turbofolk .....
mozda se pojavil vo srbija ili ne znam kade, kaj nas golem procent ja slusat taa muzika (sranje) .... vo dusta sme narodnjaci ..... balkanski mentalitet

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Турбо фолкот е бучава само....глупости на кило.Ама за несреќа неможеш да не слушнеш таква музика, секаде го пуштаат. Ете јас имам комчии шо секојдневно си пуштаат таква музика и тоа у двор и тоа гласно и секој ден се караме со нив зашо на сите у куќава моја им смета музиката.
А за тоа дека идело добро со пиење.....:pos::pos::pos:зашо би иделе бесмислени копирани и невкусни песни со пиење ?...еве мене ми е мерак да си слушам да речеме "Семафор" или "40% и Над 18"

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Значи факт е дека сите слушаме..и да не е по наша воља кај и да се свртиме го има пуштено:)

Kajgana Shop

На врв Bottom