British English or American English?

• Креатор на темата Креатор на темата LiquidHeII
  • Време на започнување Време на започнување

British or American

• British english

Гласови: 142 49,3%
  • American english

Гласови: 146 50,7%

• Вкупно гласачи
    288
Definitely British...ми се свиѓа начинот на кој ги изговараат зборовите...Многу ми звучи аристократски некако...:)

Американскиот е каде каде подобар има подобар акцент + и се учи по школиве итн..

British english дефинитивно,јенки акцентот е селски и тапица иако е некако поразбирлив.

Американскиот бидејки е послободен полесен за изговарање англичаните некако мн го тупат се лигават додека ги разбереш треба да се измачиш да ти повтараат 2 пати.На натпреварот со Англија тука првиот ме прашуваа несо англичани се измачив за да ги разберам.Американскиот е полесен......

Американскиот е каде каде подобар има подобар акцент + и се учи по школиве итн..
по школиве?:icon_eek:
Јас нашколо учам Бритиш,а и на англиски кај шо одам учиме по Бритиш..ама проф. не остава и на Американ пошо нејзе и е поважно да научиме да комуницираме и да знаеме да го користиме англискиот а не само граматики..а да немаш појма како да изговараш и сл.(граматика учевме до лани..сите времиња ги поминавме така да сега само некојси административен англиски учиме)
Иначе јас сум појќе за Бритиш..како шо беше во првиот пост некако Американ е многу уличарски..ама пусто никако неможам добро да го фатам акцентот на Бритиш..:toe:

British, simply lovely! :pipi:
A Irish english:vozbud:
Ama jas cepam american...:toe:

Америкаснкиот бидејќи Британскиот е многу потежок за слушане а и за изговарање:tapp: а пак британците кој збора ич не моеш да ги разбереш :nesvest:

po razbirliv mi e amerikanskiot, i po lesen za upotreba dodeka za da se razberis so Britanec povekje napreganje treba:D, zamorno e malce

Британскиот малку ми е застарен,секаде повеќе се употребува Американскиот.

Зарем треба да ви пуштам видео како зборува една девојка на Британски а? Уффф кејфови. ;)

Ако сакаш каубојци, да Американскиот, но ако сакаш девојки ;) Британски.

:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom