Дали верувате во долги врски?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Бидејќи долги врски (мислам на врски подолги од 1 година) за мене претставуваат научна фантастика,не сум многу компетентна да зборам на темава.

Сепак нема причина зашто да не верувам.Па колку долги врски сум видела и нема зашто да не верувам во нешто за кое има докази.:pos:

Нормално, според мене, потребен е труд и негување на љубовта за таа да опстои.Пречки секогаш ќе има.Е сега која врска како ќе го издржи тоа.Некој ќе ги надмине пречките,некој не.

Сум сведочела и на врски кои не траеле долго,ама љубота продолжила да трае.Значи зависи.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Bre , bre sto mi naprica u kratkom vremenskom intervalu...tipicen staromomski muabet.

KOj te poglednue be posle 38 godini zensko ako nema nekoja korist od tebe ??? Koj normalen ke zeme 38 godisna mrchatorka koga ich da ne se zamara ke si najde dve od po 19 ako saka ... ?

Mnogu se silis na temava ... aj dojdi u Makedonija posto jas zborev za prosecna devojka Makedonka imaj 38 god. imaj normalna rabota i da vidime koj ke go najdes za maz ?

Ke go najdes Trpe mashinbravarot mozebi

A sto se tice mene i moite kurvi sto si gi plakam posteno i odrabotuvaat pravo ti kazam poprvo bi sobral nekoja mlada 19 godisna prostitutka nego tebe da te slusam kako mrchish , kaj staro pa uste mrchi be . Aj realno koi se tvoite kvaliteti po 35 godina so koi ke privleces maz ? Pa uste malce prosecen Makedonec ke mora pola plata da ja dava za tvoi kremi za lice , face liftinzi ispravaci na bori i chuda . Zatoa starite rekle se u svoe vreme i zatoa se zimale na 16 godini i radjale mladi . Moze imas pari i sto ti ja znam ama vremeto ne mozes da go kupis ubavinata mladosta na nekoja raspupena 19 godisna devojka i mirisot nejzin nema da se vrati za zal , so sto mislis ti ke privleces masko so filozofii i mrchenje . Idi nauci da mesis nekoja pita poarno za tebe. I pak ne mi odgovori uste za kolku vrski dolgi imas vreme ti ?

neli dolgi vrski se 3 godini a da ne se realiziras so dete so toj partner ? Kolku 2 , 3 ?

Cista logika i matematika e ova kolku i da grubo zvuci fakti se toa , uste posle prvi mesec ke pocnes presija dete pa dete ne te okrivuvam jas toa e bioloska potreba i te ohrabruvam da go naprais toa pa makar i so pogresen pa neli samo dete ti e vazno tebe na kraju kraeva. Daj fino lepo oglas u vesnik mlada 38 god. kanadjanka bara maz koj ke go odnese u stranstvo , ke ti se javat eden kup pa ti biraj bidi malce prakticna , ima tipovi ke se uletaat za drzavjanstvoto veruj mi abe lepotani, naucnici ubavo ti rekov imas ti JOKER uste nekolku godini maksimum . Ako veke si go probala ovoj recept javi ke smislam nesto drugo ti pomognam

Ako nejkes da me poslusas idi zastani si so ovoj pamet toash u red za toa in vitro i vezi gobleni... tebe pamet ne ti doaga kako ni na bratucedka mi djabe zboram jas koa uste se zalazuvate deka ste nekoi picki americki ...
Mi licis na dosta neizrealiziran tip bez vistinski vrednosti. Bog neka ti e na pomos...

duffy_f

денес те сакам повеќе од вчера
Член од
29 јануари 2007
Мислења
353
Поени од реакции
13
Да да верувам.Како не би верувала кога имам 5 годишна врска која пред скоро ја крунисавме со брак.Инаку верувам исто дека и должината не е знак дека е вистинска врската.Знам случаи од по 7-8 годишни врски и на крај ништо.

Член од
12 февруари 2008
Мислења
338
Поени од реакции
16
И верувам и не верувам.Имаше едни шо беа во врска 7 години па на крај се венчаа а знам едни шо беа во врска 11 години и раскинаа и она се омажи за друг а он замина во странство.

TinyGiant

што сакам
Член од
9 април 2008
Мислења
236
Поени од реакции
3
И верувам и не верувам.Имаше едни шо беа во врска 7 години па на крај се венчаа а знам едни шо беа во врска 11 години и раскинаа и она се омажи за друг а он замина во странство.
jas za razlika od tebe sum samo na veruvam:)
ima najrazlicni slucai, idele 5 dena i se zemale, drugi idele 8 godini i raskinale... nema dve isti vrski, zatoa se` e individualno do samite "participienti". :smir:

Sk girl

Not Perfect
Член од
6 јули 2008
Мислења
431
Поени од реакции
15
Veruvam vo dolgi vrski a i najubavi se zaso taka ke go zapoznaes najdobro partnerot i se toa...

Член од
24 јуни 2009
Мислења
38
Поени од реакции
4
Врска како врска не претставува Бог или нешто натприродно па да веруваме или да не веруваме во неа. Не може така да се изразуваме -Верувам, не верувам во долга врска. Тоа е нешто што се случува, без оглед на вољата на човекот. Долги врски постојат и не значо дека љубовта подоцна се претвора во навика. Љубовта колку повеќе се негува толку повеќе расте. И за да бидеш заљубен во некој мораш прво да го запознаеш т.е. да го познаваш. Значи додека изминува времето, колку повеќе го запознаваш партнерот, поминуваш убави моменти со него, незаборавни спомени, делите и тага и среќа, се повеќе и повеќе ќе се заљубувате во него. Љубовта е сложена. За да се роди љубов потребно е време. Зошто кратките врски се кратки?!! Затоа што нема доволно љубов, и честопати партнерите се откажуваат од привлечноста која ја чуствувале на почетокот и немаат трпение да ја претворат во љубов и така залудно ќе трагаат по љубовта, мислејќи дека таа ги чека некаде на бел коњ.:wink:

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Верувам во долги врски, зашто сум во долга (6год) врска и супер ми е. :toe:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.023
Поени од реакции
24.598
Ова не е прашање на верување или не, кај некои успева кај некои не. И во стилот на насловите на порталот Кајгана еве ви неколку совети.

1. Научете се на флексибилност. Ако сте човек кој се раководи во приватниот живот исклучиво по свои убедување синдром мавање со глава во ѕид тешко дека ќе успеете во долга врска. Има тука многу жртви, одстапки, курци-палци (и тоа буквално) што трбеаат за мир у кучи. Истражувањата покажаа дека во врските каде што и двајцата партнери се флексибилни шансите за успех се за 65% поголеми. (колку сигурно звучи кога ќе треснеш некоја глупост ама со одбрана реченица)

2. Задржете ја кичмата. Тоа е втората екстрема спротивна на точка 1. Вие како единка си имате свој идентитет, суверенитет, и територијален интегритет (што ти прави телевизија). Направете си црвени линии и имајте принципи во животот оти без нив сте папак и лижигз. За некои работи треба одстапка за други категорично не или цел живот ќе бидете нечиј вибратор со дугмиња што се врти како што ќе го притиснат.

3. Замка број I "се изгуби љубовта" со подзамка "кон новиот јебо што се појави имам посилни чувства него ли со сегашниот ми дечко". Генерално жените се емотивни суштества и се водат по емоции, за нив исправно е тоа што во дадениот момент ги исполнува. Плус си бараат анимации, дворски шутови, хумори, сатири, спонтаности, нови откритија, неистражени ерогени зони и тако даље. Е сега има даден момент во врската кога на партнерот ќе знаете кога станува на сабајле, на која поза свршава, и дали се бричи со жилет или вилкинсон а он во меѓувреме се испуцал со сите свои финти и знаменитости. И одеднаш ве фаќаат кризи ви станува предвидливо се, дур еден ден додека вие сте излезени со новите оросписки надколенки штикли-чизми низ град налетувате на другар од средно, односно се извинувам заборавив кој е аудиториумот, другар од градинка кој одсекогаш ви бил симпатичен, ќе врзете 3 реда муабет и одеднаш ви станува се интересно околу него, проработува простата женска емоција односно за нив логика јас не го сакам веќе овој туку оној нема да пројде многу а вие веќе се плескате тајно месец дена после тоа раскинувате со дечкото за продолжите со вториот за после неколку месеци да сфатите дека уствари исти ташак е и овој веќе нема што да понуди а плус се коцка у Астра со пола плата и се плеска со наводната ви другарка. Сфатете дека кој год да е еден ден ќе ви стане препознатлив, и предвидлив. Гледајте на компатибилност а не на адреналин, за да не си ја чукате лејката после-леле каков дечко испуштив. Ова го кажувам со намена за жени не дека и кај мажи не се случува ама жени почесто прават вакви ќерефекии.

3. Замка II-поарно со некој одколку сама. Ова е страшна грешка толку очигледна а од питач до Нобеловец паѓаат на неа. Образложението е јасно повторно преовладуваат чувствата (страв, очај, осаменост,депресија) отколку разумот. Поради ваквите катастрофи произлегла старата-најубавите круши свињите ги јадат. Овој проблем завзема страшни пропорции. Или што би рекла една моја другарка во рани 30-ти леле не знам како ќе фатам друг дечко ако раскинам со него, па тоа е цела процедура па се Јово наново. Децо, сечете одма вакви работи ако не е така како што треба. Ќе се разбудите еден ден со маж алкохоличар и жена што се работи со пола маало две деца и кредити во банка, и тогаш можете комотно да се мавате со безбол палица оти сте го искоцкале животот. Имајте муда и јајници да останете сами ако треба, знам дека е страшно знам дека ќе се заклучите во соба и ќе се трескате одземја на Антена Лав Сонгс, Бандини, и секој филм на Хју Грант ама подобро цел живот сам одколку во лоша врска/брак.

4. Комуникација. Да тоа сите го потенцираат. Не ви се јавил 3 дена и одма, е сега за инат ќе му исклучам телефон кој го е.е педерот. Чекајте малце, може се случило нешто, прашај си вака и вака што е работава, зошто молчиш, те снемува, не сакаш оралка да ми дадеш? Врз база на комуникацијата и одлуките се полесни. Муабетот ги разјаснува работите. Пред да делуваш прашај и собери информации. Колку повеќе битни информации толку поцврста одлука. И не комуницирајте само со партнерот туку и со луѓе од страна сигурно тој нема да ви каже дирекно дека ги сака жтите повеќе него вас.

5. Живејте заедно. Ако врската се уозбили ова е следниот логичен чекор. Едно е кога 2-3 пати неделно ќе се договарате одите на динер енд муви ќе се исплескате квалитетно 2-3 пати и са осмехом на лицу да се вратите дома каде што сами сте си газди и сами командате со просторот, а сосем друго е кога он сака телевизор во спална оти така е навикнат, а ти не поднесуваш бучава пред спиење.

Врската е вербален, неформален, нератификуван договор помеѓу две (а во некои случаи и повеќе) страни поради задоволување на вземни интереси. Сите други биохемиски работи, пеперутки во стомак, оси во матка, пчели во тестиси со тек на време се маргинализираат, и губат на интензитет. Интересот го дефинира опстанокот. Не идеализирајте туку рационализирајте.

Текстот е базиран на вистински приказни од секојдневни луѓе и ситуации.

Тхе енд.

P

PewDiePie

Гостин
Многу нормално дека верувам,и уживам моментално во долгата врска :back:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
На зборот верување овде не му е место. Баш ми се симпатични вакви наслови кои навлегуваат дури во религиозни сфери, па сега треба да се препираме околу Свето тројство (фигуративно де). Седнуваш на маса и разврзуваш муабет од типот: Абе дечки, вие верувате во сериозна врска? Можам да замислам што смеење ќе падне. Тоа не е фантомска појава, за која сите зборуваат ама никој не ја видел, баш напротив, многумина ја имаат ама е нефункционална. Ама тоа е нешто што го негира првото само по себе и е сосем друг проблем.

Немој да ми напаѓате жени припишувајќи им го мнозинскиот пакет на вина, јас велам 50-50 е односот по прашањето "ми здосади долгава врска, ќе барам нешто од страна". Соодносот не е изваден од феминистички набои пошто сум им најголем противник, туку од луѓево околу мене кои верглаат едно исто од типот , ме фаќа монотонија, ми се здосади, а се од двата пола.
Долга врска е маратон. Може на кондиција да те фати да паднеш. Тврдам дека на почеток на секоја врска се наѕира дали ќе оди на озбилно и долго, ќе се тера на сила или ќе се распадне. Дури мислам дека сите парови се свесни за шансите да тераат или не, ама некој сака да погледне на вистината во очи, некој не. Тоа си е сосем лична работа.

Уствари, долгата врска е лична ствар. Не би ни навлегувала кој, што, како и зошто ја одржува. Како му прија така нека тера.
Затоа ми е мошне забавно да гледам како луѓе кои до вчера имале неколкугодишна врска стапуваат во брак со луѓе кои ги познаваат едвај некој месец. Е тоа е феномен, а не дали постои долга врска.

Царот е гол, сите знаеме. Ама се правиме дека носи скапо руво.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Ова не е прашање на верување или не, кај некои успева кај некои не. И во стилот на насловите на порталот Кајгана еве ви неколку совети.

1. Научете се на флексибилност. Ако сте човек кој се раководи во приватниот живот исклучиво по свои убедување синдром мавање со глава во ѕид тешко дека ќе успеете во долга врска. Има тука многу жртви, одстапки, курци-палци (и тоа буквално) што трбеаат за мир у кучи. Истражувањата покажаа дека во врските каде што и двајцата партнери се флексибилни шансите за успех се за 65% поголеми. (колку сигурно звучи кога ќе треснеш некоја глупост ама со одбрана реченица)

2. Задржете ја кичмата. Тоа е втората екстрема спротивна на точка 1. Вие како единка си имате свој идентитет, суверенитет, и територијален интегритет (што ти прави телевизија). Направете си црвени линии и имајте принципи во животот оти без нив сте папак и лижигз. За некои работи треба одстапка за други категорично не или цел живот ќе бидете нечиј вибратор со дугмиња што се врти како што ќе го притиснат.

3. Замка број I "се изгуби љубовта" со подзамка "кон новиот јебо што се појави имам посилни чувства него ли со сегашниот ми дечко". Генерално жените се емотивни суштества и се водат по емоции, за нив исправно е тоа што во дадениот момент ги исполнува. Плус си бараат анимации, дворски шутови, хумори, сатири, спонтаности, нови откритија, неистражени ерогени зони и тако даље. Е сега има даден момент во врската кога на партнерот ќе знаете кога станува на сабајле, на која поза свршава, и дали се бричи со жилет или вилкинсон а он во меѓувреме се испуцал со сите свои финти и знаменитости. И одеднаш ве фаќаат кризи ви станува предвидливо се, дур еден ден додека вие сте излезени со новите оросписки надколенки штикли-чизми низ град налетувате на другар од средно, односно се извинувам заборавив кој е аудиториумот, другар од градинка кој одсекогаш ви бил симпатичен, ќе врзете 3 реда муабет и одеднаш ви станува се интересно околу него, проработува простата женска емоција односно за нив логика јас не го сакам веќе овој туку оној нема да пројде многу а вие веќе се плескате тајно месец дена после тоа раскинувате со дечкото за продолжите со вториот за после неколку месеци да сфатите дека уствари исти ташак е и овој веќе нема што да понуди а плус се коцка у Астра со пола плата и се плеска со наводната ви другарка. Сфатете дека кој год да е еден ден ќе ви стане препознатлив, и предвидлив. Гледајте на компатибилност а не на адреналин, за да не си ја чукате лејката после-леле каков дечко испуштив. Ова го кажувам со намена за жени не дека и кај мажи не се случува ама жени почесто прават вакви ќерефекии.

3. Замка II-поарно со некој одколку сама. Ова е страшна грешка толку очигледна а од питач до Нобеловец паѓаат на неа. Образложението е јасно повторно преовладуваат чувствата (страв, очај, осаменост,депресија) отколку разумот. Поради ваквите катастрофи произлегла старата-најубавите круши свињите ги јадат. Овој проблем завзема страшни пропорции. Или што би рекла една моја другарка во рани 30-ти леле не знам како ќе фатам друг дечко ако раскинам со него, па тоа е цела процедура па се Јово наново. Децо, сечете одма вакви работи ако не е така како што треба. Ќе се разбудите еден ден со маж алкохоличар и жена што се работи со пола маало две деца и кредити во банка, и тогаш можете комотно да се мавате со безбол палица оти сте го искоцкале животот. Имајте муда и јајници да останете сами ако треба, знам дека е страшно знам дека ќе се заклучите во соба и ќе се трескате одземја на Антена Лав Сонгс, Бандини, и секој филм на Хју Грант ама подобро цел живот сам одколку во лоша врска/брак.

4. Комуникација. Да тоа сите го потенцираат. Не ви се јавил 3 дена и одма, е сега за инат ќе му исклучам телефон кој го е.е педерот. Чекајте малце, може се случило нешто, прашај си вака и вака што е работава, зошто молчиш, те снемува, не сакаш оралка да ми дадеш? Врз база на комуникацијата и одлуките се полесни. Муабетот ги разјаснува работите. Пред да делуваш прашај и собери информации. Колку повеќе битни информации толку поцврста одлука. И не комуницирајте само со партнерот туку и со луѓе од страна сигурно тој нема да ви каже дирекно дека ги сака жтите повеќе него вас.

5. Живејте заедно. Ако врската се уозбили ова е следниот логичен чекор. Едно е кога 2-3 пати неделно ќе се договарате одите на динер енд муви ќе се исплескате квалитетно 2-3 пати и са осмехом на лицу да се вратите дома каде што сами сте си газди и сами командате со просторот, а сосем друго е кога он сака телевизор во спална оти така е навикнат, а ти не поднесуваш бучава пред спиење.

Врската е вербален, неформален, нератификуван договор помеѓу две (а во некои случаи и повеќе) страни поради задоволување на вземни интереси. Сите други биохемиски работи, пеперутки во стомак, оси во матка, пчели во тестиси со тек на време се маргинализираат, и губат на интензитет. Интересот го дефинира опстанокот. Не идеализирајте туку рационализирајте.

Текстот е базиран на вистински приказни од секојдневни луѓе и ситуации.

Тхе енд.
Одлична колумна си земав за право да подцртам тоа што ми се допадна:)
Во кратки црти тајната на успехот е во Флексибилноста но до одредени црвени линии кои не се пречекоруваат за 1та и 2та точка,
во врска со 3та точка мислам дека доколку првобитниот дечко со кој што фураш долга врска е погоден во кревет, нема потреба да ти се допадне новиот јебо и да си бараш нов јебо настрана, самиот факт дека некој си бара нов сексуален партнер надвор од врската алудира и потенцира на огромен сексуален проблем во врската.
Во врска со 4та точка ова повеќе ми личи на инает, и да таквите карактери кои што немаат разбирање и водат инает не се погоден материјал за долга врска. 5та точка исто го потенцира проблемот со толеранцијата и флексибилноста а богами и инаетот, доколку сака Тв во спална нека си гледа јас ќе одам да спијам во дневната соба.
Е сега последното е најкомплицирано што ако се заљубите во друга личност во текот на долгата врска?
Ова се случува секојдневно но сепак едно е заљубување и идеализирање на личноста од далеку а друго е да споделуваш секојдневни проблеми и ситуации со него. Сепак многу врски се распаѓаат поради овој проблем
И да резимирам
Тука нема некоја голема филозофија
Јас мислам дека столбовите на кои се темели една здрава и успешна врска се:
1. Не добар туку одличен секс.(нема компромиси)
2. Комуникација може да варира од доволна, добра до одлична, со тоа што шансите за успех се зголемуваат доколку е добра, мн.добра и одлична во најдобар случај.

Зависи и од карактерите на луѓето, кои се разновидни, но во едно остануваат исти а тоа е дали имаат промискуитетни склоности или немаат тоа е и генетски пренослива особина, колку попромискуитетно се склони толку помали шанси за долга врска, на лагата и е кратка опашката и се се открива со време...

Компромис, Толеранција и прогледување низ прсти се особини кој секој што сака да има долга успешна врска е потребно да ги поседува во огромни количини, зошто во спротивност нема да може да ја поднесе спротивната страна и на секоја ситница ќе има вулкански еруптивни жолчни расправии..Но сепак доколку не се изградени двата столба од погоре нема никаква полза од овие карактерни особини.....
Секој со своите приоритети и гледања на животот..............................................................................................................

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
зависи што се подразбира под долга врска!
Јас сум 3 години во врска и ако тоа е долга тоаш не е само хипотеза туку веќе е и докажано, барем кај мене........

A

Auditore

Гостин
Мислам дека нема потреба да веруваме во нешто што постои, ја не верувам затоа што знам дека тоа постои.
Сеуште не сум искусил долга врска, али за да постои долга врска потребно е големо залагање од двете страни, многу флексибилност(како што кажа Sussaro) и ред други работи кои се веќе наведени погоре.
:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom