Дали верувате во долги врски?

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
не!затоа што никогаш не ми се случиле!
 

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Бисеро мор, де види таму од некој прозор промаја да не те фаќа, (влага да ти суши - ај за арно за убаво нека е), што вака си се залетала да оправаш пустелии и на суво (празно) да рибаш?
 

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Eve ja i koleginica sa fakulteta se javi ... a ja ke ja pocekam biserka da mi odgovori za uste kolku dolgi vrski ima do cajtnotot ?

2, 3 pola ? Kolku e spremna da si izrizikuva vremeto

Mada postoi razlika megu devojka nad 30 vo Makedonija i vo dijasporata. Dijasporkata sekogash moze da se nadeva na skrieniot adut - drzavjanstvo za mazjakot koj ke ja spari inaku da se vrati ovde ke vidi kako e tesko da se najde partner po 30 tata i kako se kuka i place na ramo kaj bratuced i .

Preporaka do dijasporkite dojdete u Makedonija po 30 tata i ne kazujte od kaj ste i sto ste , pa da vidime kolku aktuelni mazjaci od snistata ke najdete za priplod i brak.

Ako ne ste spremni na rizik cuvajte si go jokerot u djep do nakaj 40 godini vazi ako ne i poveke.
 
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Jas ne rekov taka pogresno si sfatila rekov sto ke mi e babetina da ja gledam ako ne mi rodila predhodno ? Ako mi rodila togas ke premineme u nesto drugo semejstvo deca nekoj kvalitet za koj ti draga moja vrska po se izgleda mi nemas . Ako ti e temata premnogu licna preskokni me mene i taka sum budala neli .
Шо праиме ако курето ти е суво т.е. ако си стерилен? :raz:
 

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Земаш фен и дуваш во него, да уништиш влага, и се надеваш на добри резултати :pos2:
 

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
A jok ja , uste na vremeto si zamrznav toa sto trebase za sekoj slucaj prc za tebe
 
Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
да затоа што нај многу ветуваат 80 посто од долгите врски опстојуваат..партнерот го запознаваш добро едноставно станува дел од тебе
 
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
A jok ja , uste na vremeto si zamrznav toa sto trebase za sekoj slucaj prc za tebe
Ти си замрзнал ама од кај знаеш дека ќе фати. Си напраил тест за фертилност? Коштаат доста скапо а и епруветите имаат одреден процент на веројатност на реализација на инсеминацијата.

И уште нешто : ако “замрзнеш“ и ако го реализираш потегот “покасно“, логички ти ќе бидеш дедото така? Е па ај кажи ми која е разликата од “баба“ и “дедо“ освен родот на именките и полот на нивните реални предикати? :wink:
 

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
Верувам во себе, во своите потреби, желби, чувства, ставови, принципи и се она што ме сочинува како личност.....ако тоа значи секое утро будење покрај еден пар очи во кои се огледувам себеси, супер :pipi:
...postov ti e super, me bendisa epten...:back:


...ama potpisov...leleeeee mori majko od koga ne sum se smel vaka...aaahahahaaaa...znaesh kako iskacha kaj mene...vaka:


...vagina...??????????...smile it schares people...:pos2: :pos2: :pos2:


i me podseti na eden vic:


...vika: mama mama sto e toa pichka?

...IIIIIIIIIIII kuti dete toa e strashna rabota...


...babo babo babo...PICHKAAAAAAAAAAUUUUUAAAAAUUUUUU:pos2: :pos2: :pos2:


PS.sorry za off topikot ama ne se izdrzueshe vishe...:pos2: :pos2: :pos2:
 

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Да верувам.Не мора да значи ако се повеќе години заедно дека им е монотоно.Тоа зависи од човекот,дали знае да си ја одржува врската интересна или не.
 

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Постов сигурна сум дека ќе излезе надвор од темата, ама ќе пробам да му одговорам на sweden, можеби ќе разбере, можеби не, оставам на него. Се' ми се чини џабе ќе да е, ама ајде уште еднаш да се обидам...

Како не ти е јасно дека животот се живее со човек до нас, а не со сперматозоид или вагина (во твојот случај). Битно е тој што го имаш до тебе да се погоди, а децата после сами ќе си дојдат. Јас мажите не ги намалувам на ниво на сперматозоид, гледам луѓе и гледам личности во нив.

Знам во кој правец водиш (стара мома), ако сакаш отвори нова тема, па таму нека се префрли дискусијата.

Велиш дека си ме погодил со муабетот за стари моми? Не биди толку сигурен, не пали тоа кај мене. Деца кога дошле, добредошле, дали на 22, дали на 32 или 42, небитно, секој со среќата. Важно да се родени и направени од љубов.
Знам накај ти води муабетот, сум гледала такви фраери и порано, ич не му се мисли, ги читам од километар. Бидејќи не можат да си најдат девојче на место, и бидејќи никоја не ги сака и посакува, а уште помалку да најдат некоја што ќе сака да им роди дете....
.... тактиката им е да вршат психолошки притисок врз девојките од типот времето ти мине, само мене ме имаш, кога ќе раѓаш, кога ќе гледаш, ајде побрзо.....и сето тоа го прават од пусти страв дека ќе останат сами и без жена во животов и од пуста несигурност во себе и своите способности, па гледаат брзо/брзо да фатат некоја душичка за врат, која кутрата не може на време да ги намириса дека се пијаници, курваришта, прости итн., ..... овие ќе и' направат едно дете, ќе ја прелажат и ќе и' го зацрнат животот.

Затоа ти велам, џабе ти се муабетите за стара мома кај мене такви не палат. Сум видела свет, многу сум прошетала, излезена сум од МК долго време, сама се борам, сама се снаоѓам со години. Не сум ти јас тип нма девојка што потпаѓа под тие балкански стереотипи на стари моми, стари ергени и сл. глупости, затоа не си ја лажи главата многу/многу.

Деца се прават со асолен човек, некој што е човек на место. Ако налетам на таков порано арно, ако налетам подоцна арно, ако ич не налетам пак арно, ќе си родам сама, женско сум, во предност сум, ако сакам дете, никој не ме спречува да го имам. Ако можам да го родам супер, ако не можам ќе посвојам. Зарем нешто помалку ќе го сакам во таков случај? Ова е само колку да ти кажам дека биологии не ме интересираат.

Брееј, да му се смачи на човек од луѓе со размислувања како да сме во 18 век. Ебате ограничениот, ми рече, фати го првиот и направи му дете. Знаеш ли кои мажи размислуваат така како тебе??...."собери го првиот од улица и направи му дете"??.... Тоа се оние мажи кои ниту имале, ниту пак можат да остварат долга врска, тоа се мажи кои никој не ги сака, а ниту се самите способни за сакање и љубов. Поради тоа и така ги гледаат работите, направи му дете, прелажи го.....или кажано низ огледало, дај да ти направам дете, да те прелажам, да те врзам цел живот, за да после нема каде да ми бегаш.

Само неспособни и несигурни мажи можат да го кажат ова што ти го кажуваш...."грабни го првиот и напрај му дете". И после се прашуваме од каде доаѓале несреќни бракови и разводи. Епа баш од такви избрзани и непромислени одлуки, кои биле донесени во паника и страв.
Што ќе ми е бе некоја пијаница или курвариште до мене, само заради тоа да не останам стара мома и колку да се рече дека има деца кој да ми направи?? Го нејќум бе таков, пре сама ќе ги родам и гледам, отколку да ги направам со погрешен човек.

Сега јасно ти е дека ме боли увце за твоите стара мома муабети?? Кога ќе посакам дете, ќе го добијам. Годините не се воопшто важни. Биологијата што ја спомнуваш е пред се' невкусна за темава, а второ не можеш да ја земеш како правило. Нема правило! Бременоста е различна кај сите, некој не може ниту на 20, а има некои кои раѓаат и на 33 (и тоа моја пријателка роди две, кои се размак едно од друго помалку од една година). Исто како што познавам примери овде на луѓе кои станувале родители на 39-40. Нема правило!! Секој со среќата и кому кога ќе му дојде време и ќе посака.

Само колку да не ме разбере некој погрешно. Не прокламирам родителство во доцни години, исто како што не прокламирам родителство на млади години. Она зад коешто стојам и кое го потпишувам, е родителство со човек на место. Кога ќе го најдеш правиот човек, тогаш е и право време за деца. Не постои рано е/касно е. Сите ние тежнееме кон родителство, кон дечиња, тие се целта на нашето постоење. Ама тоа не значи дека пошто/пото мораш да ги направиш со првиот на кој ќе налеташ, а него за к*р не го бива. Деца не се раѓаат со било кој. И многу смешни и незрели се муабетите од типот како овој на sweden, ајде побрзо, ти минува времето, стара мома, што чекаш?? Вакво нешто можеш да слушнеш само во балканска умствено ограничена средина како нашата.

И што толку си се загрижил за тоа колку години имам? Грешка си, немам 35, туку 38. Менува тоа нешто во муабетов?? Умот не доаѓа со годините, ти си барем типичен претставник на оваа изрека. Колку имаш 30-35-40-45 и на тие години што си ги начукал во газот, сеуште курви плаќаш како замена за љубов?? Која е причината, несигурен си, неспособен си да си најдеш девојче на место? Или едноставно за тебе жената е само вагина, треба да роди и после кој ја врти. Убаво си кажа погоре....што ќе ми е таква бабетина након 30 години, ќе си ја имам Софче секретарката да ми го дига. Ебате ограничениот и неспособниот. Искрено, ја жалам таа што ќе се реши да ти роди деца, дали имала 22 или 42, ич не менува работа. Кутрата ќе биде несреќна до крајот на животот со човек како тебе до неа.
 
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Бисо аман земи раѓај деца оти ако не раѓаш ќе не снајде ова :

[media]http://youtube.com/watch?v=fAYnc_-ddlw[/media]

Аман послушај го свиден оти црно ни се пиши :cuc:
 

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Peаrl iс rocking the house
sweden вистината боли бате хехе
 

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Бисеро мор, де види таму од некој прозор промаја да не те фаќа, (влага да ти суши - ај за арно за убаво нека е), што вака си се залетала да оправаш пустелии и на суво (празно) да рибаш?
И тоа што викаш, сум нашла јас да објаснувам на некој со суво (празно) грозје во главата, наместо ак'л. Ајт, ојдов јас да затворам промајава овде....:)

Eve ja i koleginica sa fakulteta se javi ... a ja ke ja pocekam biserka da mi odgovori za uste kolku dolgi vrski ima do cajtnotot ?

2, 3 pola ? Kolku e spremna da si izrizikuva vremeto

Mada postoi razlika megu devojka nad 30 vo Makedonija i vo dijasporata. Dijasporkata sekogash moze da se nadeva na skrieniot adut - drzavjanstvo za mazjakot koj ke ja spari inaku da se vrati ovde ke vidi kako e tesko da se najde partner po 30 tata i kako se kuka i place na ramo kaj bratuced i .

Preporaka do dijasporkite dojdete u Makedonija po 30 tata i ne kazujte od kaj ste i sto ste , pa da vidime kolku aktuelni mazjaci od snistata ke najdete za priplod i brak.

Ako ne ste spremni na rizik cuvajte si go jokerot u djep do nakaj 40 godini vazi ako ne i poveke.
:pos::pos::pos:

Хахахаха, не можам да ти се изнасмеам на муабетов. Од глупост во уште поголема глупост влегуваш. Ми рече дека некој за пасош ќе ме земел. Да не ти се тебе такви намерите, случајно? Па затоа си ми се закачил околу врат??

Не можам да се изначудам на тоа колку си ограничен во умот!! Дрндаш за стари моми, пасоши и државјанства како единствена опција за пребег од МК, а навечер ебеш курви на првата кривина. Ти човек не само што си глуп и прост, туку си и многу несреќен, а богами и таков ќе си останеш!!

Ајт!!
 

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Bre , bre sto mi naprica u kratkom vremenskom intervalu...tipicen staromomski muabet.

KOj te poglednue be posle 38 godini zensko ako nema nekoja korist od tebe ??? Koj normalen ke zeme 38 godisna mrchatorka koga ich da ne se zamara ke si najde dve od po 19 ako saka ... ?

Mnogu se silis na temava ... aj dojdi u Makedonija posto jas zborev za prosecna devojka Makedonka imaj 38 god. imaj normalna rabota i da vidime koj ke go najdes za maz ?

Ke go najdes Trpe mashinbravarot mozebi

A sto se tice mene i moite kurvi sto si gi plakam posteno i odrabotuvaat pravo ti kazam poprvo bi sobral nekoja mlada 19 godisna prostitutka nego tebe da te slusam kako mrchish , kaj staro pa uste mrchi be . Aj realno koi se tvoite kvaliteti po 35 godina so koi ke privleces maz ? Pa uste malce prosecen Makedonec ke mora pola plata da ja dava za tvoi kremi za lice , face liftinzi ispravaci na bori i chuda . Zatoa starite rekle se u svoe vreme i zatoa se zimale na 16 godini i radjale mladi . Moze imas pari i sto ti ja znam ama vremeto ne mozes da go kupis ubavinata mladosta na nekoja raspupena 19 godisna devojka i mirisot nejzin nema da se vrati za zal , so sto mislis ti ke privleces masko so filozofii i mrchenje . Idi nauci da mesis nekoja pita poarno za tebe. I pak ne mi odgovori uste za kolku vrski dolgi imas vreme ti ?

neli dolgi vrski se 3 godini a da ne se realiziras so dete so toj partner ? Kolku 2 , 3 ?

Cista logika i matematika e ova kolku i da grubo zvuci fakti se toa , uste posle prvi mesec ke pocnes presija dete pa dete ne te okrivuvam jas toa e bioloska potreba i te ohrabruvam da go naprais toa pa makar i so pogresen pa neli samo dete ti e vazno tebe na kraju kraeva. Daj fino lepo oglas u vesnik mlada 38 god. kanadjanka bara maz koj ke go odnese u stranstvo , ke ti se javat eden kup pa ti biraj bidi malce prakticna , ima tipovi ke se uletaat za drzavjanstvoto veruj mi abe lepotani, naucnici ubavo ti rekov imas ti JOKER uste nekolku godini maksimum . Ako veke si go probala ovoj recept javi ke smislam nesto drugo ti pomognam

Ako nejkes da me poslusas idi zastani si so ovoj pamet toash u red za toa in vitro i vezi gobleni... tebe pamet ne ti doaga kako ni na bratucedka mi djabe zboram jas koa uste se zalazuvate deka ste nekoi picki americki ...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom