- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.831
- Поени од реакции
- 8.863
Ми мириса на свадба![]()
Ајт на лекар, сетилото за мирис не ти е наштимано

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ми мириса на свадба![]()
Долги врски можат да постојат, да бидат успешни, трајни и со љубов и верност. Ама во најголем дел се без страст.ДАли верувате во долги врски, и дали мислите дека тие можат да бидат успешни и трајни, во секој смисол, љубов, верност, страст и сл... Долги врски ги сметам оние од 3 години па нагоре, барем спрема мене, не знам за вас...
Безмалку во целост не се согласувам со ова што го нашиша, но бидејќи сум човек кој никогаш не пробува со сила да убеди или да наметне свое мислење врз друг, ќе те оставам времето т.е. искуството (твое/туѓо) да те демантира...Долги врски можат да постојат, да бидат успешни, трајни и со љубов и верност. Ама во најголем дел се без страст.
Тоа значи, врската опстојува на база на емоционална, интелектуална или дури спиритуална поврзаност, ама страста можно е да ја снема.
Тоа сепак значи дека ваквите врски треба да бидат ослободени од љубомора и посесивност кога партнерката / партнерот ќе сака да си го зачини сексуалниот живот со друга личност.
Поинаку, не постојат долги врски, туку долго измачување.
Јас најмногу би сакал самиот да се демантирам по однос на ова прашањеБезмалку во целост не се согласувам со ова што го нашиша, но бидејќи сум човек кој никогаш не пробува со сила да убеди или да наметне свое мислење врз друг, ќе те оставам времето т.е. искуството (твое/туѓо) да те демантира...
П.С. И да не заврши тука дискусијата, би те прашал само едно: дали го знаеш значењето на зборот „страст“?
ППС. Малку постар ти бил постот, така да се извинувам што дури сега случајно го гледам (и реплицирам).![]()
Бесмислена? Значи ќе се заљубиш само во човекот што ќе го омажиш, м?секоја долга врска ако не заврши со брак е безсмислена и џабе губење време![]()
секоја долга врска ако не заврши со брак е безсмислена и џабе губење време![]()
Бесмислена? Значи ќе се заљубиш само во човекот што ќе го омажиш, м?![]()
Зашто на долгите врски глеате као на губење време? о.оНе разбирам личности кои велат дека ретко се во кратки врски,повеќе се во долги.Чекај сега,како можеш да излезеш од една долга врска,и да се закачиш за друга ?
Бесмислено е ,бар за мене ... Или иди до крај или ништо.
Зашто на долгите врски глеате као на губење време? о.о
Или иди до крај или ништо?
Не значи дека ако љубовта не заврши со бурма - нема смисла lol.. Мене многу смисла ми има врската, заљубена сум, среќна сум.. Ако прекине еден ден, сигурно нема да глеам на неа како на изгубено времеИли као на бесмисленост, недај боже, шо треба тоа да значи ? Дека убавите денови ставени на кантар тежат помалце од бурмата шо не сум ја добила?
Уживај![]()