Што би избрале, карактер или убавина?

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
Па би избрал прво убавина а карактер не е проблем ке се среди:vozbud:

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Низ тоа како сум го запознала и како сум се фатила со мојот дечко ќе објаснам за што се одлучувам.....

Пред да се запознаам со дечко ми ,неговиот најдобар другар ме убедуваше дека не е за мене,дека е далеку од добар за дечко и ми направи една слика за него у стилот , он мува само дрољи ,нејќе да се врзува,прво место му е кариера и ништо друго.Се понаша многу себично и грдо со женски и слично.И така кога дојде време да го запознаам,имав некое мислење за него (за кое сега се каам,и реков дека нема повеќе да давам мислења за некој што не го познавам доволно) кое и не беше баш убаво.Ме неговиот другар дали сакам да бидам со него ,а јас му објаснив зошто нејкам.... "Јас со таков шалабајзер нема шанси..."!И доброоо....детето сакало да ми покаже дека не е такво!Ми се свиѓаше,ама само во изглед тоа што го знаев за него правеше лоша слика и одбивност!После неколку дена го запознав подобро и некако се смувавме,цело лето бевме заедно а сега сме во врска скоро 5 месеци!

Значи сепак ме освои со карактерот а не со изгледот,така да карактерот пред се`!:pipi:

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
А зошто не спомна пример дека има и машки кои се убави и имаат убав карактер, се воспитани, иако мал процент од младинава денес се такви?
Пред се, не би одбрала некој габор, па ептен да е грд да не можам да го погледнам во фаца. Ама од друга страна гледано, љубовта не е само во убавината:). Така да, сепак... би одбрала карактер. Убавината не е вечна:pipi:

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Би избирал по убавина а караткерот може да се измени ...

buba18

God is a DJ
Член од
8 јануари 2009
Мислења
358
Поени од реакции
10
би избрала и карактер и убавина,
но повеќе ми е битен карактерот:toe:

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
recisi sekogas i sekoj bira ubavina,a karakterot ne se izbira,tuku podocna se doznava.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Низ тоа како сум го запознала и како сум се фатила со мојот дечко ќе објаснам за што се одлучувам.....

Пред да се запознаам со дечко ми ,неговиот најдобар другар ме убедуваше дека не е за мене,дека е далеку од добар за дечко и ми направи една слика за него у стилот , он мува само дрољи ,нејќе да се врзува,прво место му е кариера и ништо друго.Се понаша многу себично и грдо со женски и слично.И така кога дојде време да го запознаам,имав некое мислење за него (за кое сега се каам,и реков дека нема повеќе да давам мислења за некој што не го познавам доволно) кое и не беше баш убаво.Ме неговиот другар дали сакам да бидам со него ,а јас му објаснив зошто нејкам.... "Јас со таков шалабајзер нема шанси..."!И доброоо....детето сакало да ми покаже дека не е такво!Ми се свиѓаше,ама само во изглед тоа што го знаев за него правеше лоша слика и одбивност!После неколку дена го запознав подобро и некако се смувавме,цело лето бевме заедно а сега сме во врска скоро 5 месеци!

Значи сепак ме освои со карактерот а не со изгледот,така да карактерот пред се`!:pipi:
znaci kakva kontradiktornost si postuvala.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Образложувајте ги своите постови. Постови како “Карактер.“ или “Убавина дефинитивно.“, без образложување зошто е тоа вашиот избор, ќе бидат бришени и понатаму.

Продолжете.:smir:

R

RAYTHEON23

Гостин
Definitivno karakter...ubavinata e minliva..NO KARAKTEROT ne se menja....
steta sto sega poveke parite gi gledaat a ne ubavinata ili karakterot:uvo:

`Jomero

Jomi =)
Член од
26 февруари 2007
Мислења
241
Поени од реакции
8
Би одбрал карактер ама не можам да бидам со некоја грдосија што ќе ја гледам цел живот...Значи не мора да биди лепотица просечно чупенце со среден карактер разбирливо и толерантно.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Karakterot mi e mnogu biten, no mora barem malku fizicki da me privlekuva za da bidam so nego. Za da posakas da vlezis vo kucata mora da te privlece fasadata. Ne baram koj znae kakva ubavina, ama sakam covek so znae da se ponasa ubavo.

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Омг,мислам стварно омг.Колку женскиве само лажат по форумиве,они сакале карактер?Од кога тоа? Да не се лажеме бидете реални,повеќето женски да кажам сите гледаат убавина прво, и во какви услови живее машкото а карактерот го игнорираат.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Омг,мислам стварно омг.Колку женскиве само лажат по форумиве,они сакале карактер?Од кога тоа? Да не се лажеме бидете реални,повеќето женски да кажам сите гледаат убавина прво, и во какви услови живее машкото а карактерот го игнорираат.
А бе седи, машките ангели се, они кутрите, они жртвите, ау ау ау, ај немој. Пошто моето искуство не го кажува и покажува тоа. И да, факт е дека за врска потребен е карактерот како најглавен темел, затоа што во спротивно, ќе се урне како куќа од слама.

Ме нервира недостаток на самокритичност, ме нервира кога машкиве секогаш се поставуваат себеси како жртви и како ангели, а увек забораваат дека и они повредиле некој и дека заради нив некој пател.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Без ставање на исти во ист кош. Сите луѓе се различни тоа што си имал најмногу со такво искуство не значи дека мнозинството се такви.

А бе седи, машките ангели се, они кутрите, они жртвите, ау ау ау, ај немој. Пошто моето искуство не го кажува и покажува тоа. И да, факт е дека за врска потребен е карактерот како најглавен темел, затоа што во спротивно, ќе се урне како куќа од слама.

Ме нервира недостаток на самокритичност, ме нервира кога машкиве секогаш се поставуваат себеси како жртви и како ангели, а увек забораваат дека и они повредиле некој и дека заради нив некој пател.
Пак сите во исти кош. Не се сметам себеси за ангел, сум правел работи во мојот живот за кои што многу многу не се гордеам. Ама сепак сум добар човек. Сум самокритичен и не спаѓам во мнозинството изгледа според тебе. Значи без генерализирње од двете страни.

Kajgana Shop

На врв Bottom