И најгрдото за машките е супер...Дали?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Одбивањето...тоа би било понижување на женскиот субјект.Ама ќе морам да кажам дека тука машката суета е мнногу појака...општо прифатено мислење е дека жените се поубави од мажите,па се поставува пражањето дали жените би легнале со „грд“маж...секогаш паметните жени го согледуваат потенцијалнот проблем кој би можел да настане при таквот чин,зошто има жени кои не прават компарација помеѓу сапунот и вагината.

И оваа не бија одбил?
retard.jpg

Ај сега да не претервиме :)

Дали? ............ Неееееее!!!!!!

Не мора да значи. За некој можеби им е супер, ама за мене не!

Јас ко по обичај ќе го тупам. И ние си имаме критериуми и стандарди. Но ниски се. Многу, многу ниски. Ќе се образложам во три точки.

1. Хиерархија на човековите потреби.

maslow.jpg

Абрахам Маслов ја дал една од најпознатите теории за човековите потреби. Тој ги подредил во една хиерархиска пирамида каде што на дното од пирамидата ги стваил оние најнеопходните па на наредно скалило вторите по приоритет итн. Може да забележите дека сексот спаѓа во основна човекова потреба. Да не навлегувам што кажувале Фројд и други истакнати биолози, социолози и психолози на оваа тематика ама генерално работите се тука некаде.

2. Девојките кај нас и нивните ставови.

Со секоја почит кон цитираните.

Зошто. Се во име на добрата игра, so called “ловец-плен„. Не е интересно ако му дозволиш одма да воочи дека си заинтересирана. А и вас не ви е интересно ако уште на почетокот сфатите дека може да ја имате кога сакате. Губите интерес за таквата девојка уште у старт.

Глупо е и детски, ама признај дека послатко е кога ќе добиеш нешто за што претходно малце си се помачил.

па прво бидејки девојките кои пагаат на првиот чекор најчесто од машките се наречени лесни девојки....

втотро-послатко е да добиеш нешто за кое си се потрудил повеке...

и трето-девојките овожаваат да бидат посакувани...

Сакам да проверам колку навистина сака да биде со мене, за почеток. Сакањето се проверува и докажува кога веќе започнува врската, многу јасно.
Да, сакам да знам до кој степен е спремен да трча по мене, а тоа кога јас ќе омекнам, не би го нарекла смилување ... навредливо ми звучи и далеку е од она вистинското што барем јас го мислам и чувствувам.

Кога веќе знам каков е (а тоа не се учи за брзо време), нормално дека нема потреба да ми се докажува повеќе ... кога знам дека сто посто сакам да сум со него и сакам да правам се` со него, тогаш исто нема потреба повеќе да ми се докажува.

Ако тоа нешто го сакаат и двајцата, мала предигра во бркање воопшто не би им сметала ...
Јас сеуште стојам на тоа дека врските кои се темелат на поголем труд се поздрави и појаки ... се друго е ветар во магла, част и чест на исклучоци.

Тоа како што кажав не се докажува лесно, а кога веќе ќе се докаже, тука е почетокот на врската (доколку важат сите овие муабети за пред врска, нали).

Јас сум таква и таква ќе останам, но не за да не ме помисли некој лесна, туку затоа што мене така ми одговара. Неизвесноста ми е интересна, одолговлекувањето уште повеќе ...
А тоа со роковите и иксовите на календарот ... немам коментар ... не сум го правела тоа, за да кажам зошто е и како е ... јас си оставам се` да се одвива спонтано, без бележење колку време некој се труди околу мене ...

Поента во милион прашања ... туку знам дека скоро на сите мажи ги мачи овој проблем и затоа преувеличуваат, ама па затоа таквите што вечно се жалат и не знаат да разликуваат молење од трудење, вечно ќе патат по добра девојка и вечно девојките ќе им се криви ... секој проблем има две страни, ако не па.

3. Машките и нивните критериуми

За оваа точка ќе прераскажам еден разговор меѓу мене и високопочитуван другар кој живее и работи во странство и ќе го условувам Х.

Јас- И брат како животот таму како жените?
Х-Многу поразлични отколку кај нас и многу поопуштени башка и генетски се поубави. Види таму ако не бираш многу можеш да сексаш многу често. И знаеш ние Македонците неизживеани и прво зимаш се што ќе ти падне под рака ко утре светот да ќе пропадне. Ама после одредено време си дигаш стандарди. Не е финтата да сексаш било туку да сексаш нешто квалитетно. После тоа испуцавање почнуваш да бараш нешто подобро некоја девојка која што ќе ти се погоди и на други полиња освен секс.

4. Заклучок

Од првата точка може да заклучиме дека сексот спаѓа во основна фундаментална секојдневна потреба. Тоа не сум го кажал јас тоа го кажале стручњаци. Кај девојките пак тоа е врзано со љубовта којашто е на третото скалило и за која треба време.
Од цитатите од втората точка (коишто се само три има и повеќе ама овие рандом ги избрав) може да заклучиме дека за девојките кај нас треба да се мачиш. И тоа зборам дури и за повозрасните девојки не за оние коишто читаат совети во Тин-шема дека ако дечкото навистина те сака ќе се мачи да те придобие и остали булшитс од Титовизмот. Значи од почетниот контакт ќе ти требаат едно месец два три да ја бркаш, да си играш на ти го дај ми го, топло-ладно, држ-не дај, к*р се тресе во ладна вода. Откога ќе ја придобиеш девојката ќе ти требаат уште месец два три за да имаш секс со неа пошто нели мора да се остане чист пред комшиите. И уште толку време ќе ти треба за да се опушти во кревет бидејќи дури ни поповите во денешно време не сексаат во мисионерска поза. Пусто турско..
Од третата точка може да заклучиме дека подневјето и менталитетот си го прават своето и дека тоа е кривицата за нашите ниски критериуми. .

Сума сумарум ако си машко во Македонија а немаш значителен кеш тешко ќе стигнеш до секс. Друго е за женско може да одбере рандом број од именикот во мобилниот буквално да игра еци, пеци пец и со проста реченица Дојди кај мене на кафе сама сум вечер да го реши проблемот. Тешко дека некое машко ќе ја одбие освен во случај на нагласена физичка неубавина или неразарешени психолошки ставови. Временски за машко требаат од 3 до 6 месеци од почетниот контакт до опуштеност иницијатива и опуштање на девојката во кревет. А нагонот не е нешто што се појавува на секоја пролетна и есенска рамноденица туку секој ден.

И во ваква ситуација се појавуваат девојки кои ти нудат short cut во целиот овој лавиринт на заебанции молења, освојувања, тормозења и остали срања. Они прават процесот да биде многу побрз. А бидејќи секс треба на дневна доза ние како машки род спуштаме критериуми, стандарди, прибирливост, проголтуваме многу работи. Се со цел да го скратиме редот на нешто што ни е неопходно. Ете драги мои тоа е тоа.

А сега конкретно обраќање до девојките што дадоа прилично дрски коментари на темава. Донекаде, пак ќе кажам донекаде се согласувам дека сме незнам со ваши зборови свињи и дека не прибираме многу. Зошто? Одговорот ќе го најдете откако ќе направите серија на лекарско-хормонални прегледи или психијатарски прегледи или најарно комбинација од двете по можност кај стручњаци што на факултет го немале предметот Марксизам-единствениот пат во животот. А рака на срце и Валијант ви е отворен се шири со филијали и очекувајте го наскоро во вашиот град за неверојатни цени. Се надевам дека бев доволно јасен. Ако не да ви цртам (што би рекол Бада Бинг!).

Ti susaro si genije... bravos

stavi tocka na temata posto niedna ne se drzna da replicira deka ova ne e tocno sekoja cest

ja gledam temava i se cudam. ne procitav mnogu postovi poso ima premnogu ama mozam da vi kazam deka kaj sekoe masko e razlicno. primer nekoj moze so sekoja ama ja ne. ja si imam moto:
ne sum go nasol na ulica pa da go stavam vo sekoja dupka.
sum imal 1000 pati sansa so ruzni da legnam ali ne be bate ne se davam ja na sekoja. toa so sakam da kazam e deka kaj sekoe masko e razlicno i nemoze da se zbori opsto za site maski, bar ne za ovaa tema!

Ti susaro si genije... bravos

stavi tocka na temata posto niedna ne se drzna da replicira deka ova ne e tocno sekoja cest

Не сум го прочитала до сега, затоа ...:podsmev:

Е па без цитати и многу тупење, вака накратко ќе му реплицирам на Сусаро.

Сакаш да се извадиш дека би легнал и со некоја грда, на сметка на "тешките" девојки кои ти е мака да ги освоиш или немаш пари за нив?
Затоа го избираш полесниот начин и си некаков слуга на оние другите кога и да те побараат?
Одлично.
Туку да, тука има нешто што секако го знаете ... грдите девојки (лошо звучи, сепак мора да го напишам така, па нека не се навреди никој) неможат баш да избираат многу, па секако нивната потреба за маж и секс станува толку силна да мора и самите да се понудат. Сигурно нема да си постават некои критериуми кои мора некој маж да ги исполни, дека би останале суви засекогаш, нали? Проста логика.
Всушност, добро е што има и такви, па може да е*ат сите мажи, башка без многу труд ...

Друго ... од кај тој нелогичен заклучок дека ако некои девојки те "мачат" толку долго, на крај кога ќе ги добиеш ќе ги поминуваш сите останати наведени процеси за да добиеш само една скромна мисионерска поза? Грдите девојки за да го надоместат тој недостаток на убавина, најверојатно се подобри во кревет (можеби се трудат за да добијат пак де, како што кажа погоре Свидн), но тоа апсолутно не значи дека оние поубавите се тапа, само затоа што се убави.

Без навреда, но муабетиве вриштат по некаква помош.

п.с. Имам едно прашање тука ... зошто во тој случај, не фатите за рака и ја прошетате низ луѓе некоја грда која добро ве изе*ала или ви пружала добро пушење на пример?

п.с. Имам едно прашање тука ... зошто во тој случај, не фатите за рака и ја прошетате низ луѓе некоја грда која добро ве изе*ала или ви пружала добро пушење на пример?
Ja bi rekla zatoa sto sakaat da se pokazat kako nekoi so stav i jaki kriteriumi, normalno, se znae za momcite, jaki fraeri se pred drugarite, e na strana ako im se pogodi i nesto sto ne cini za gleanje ama cini za ebenje ke ebnat bez mislenje.. No seuste po forumi i niz grad ke si go branat a i hranat egoto so nekoja wooow devojka so ne im dava, A NE PRIZNAVAAT, i ke se vadat so recenici u stilu: Ne sum go nasol ja na ulica. :wink:

:wink: Мудро заклучи советот на 15 годишни девојчиња кои сакаат да генерализираат за пола светска популација.

Сакаш да се извадиш дека би легнал и со некоја грда, на сметка на "тешките" девојки кои ти е мака да ги освоиш или немаш пари за нив?
Затоа го избираш полесниот начин и си некаков слуга на оние другите кога и да те побараат?
Одлично.

Jas se izvinuvam sto vaka nenajaveno upagam no mislam deka ja karikiras poentata na susaro .

Za koja maka zborime sea ?

Ajde ti kazi togas koj e poteshkiot nacin ?

Dali e toa drz ne daj , poleka popoleka , te sakam te postuem a gakite ke mi se iscepaat od sto mi e dignat koga te gledam ama posto si preubava jas moram da se uzdrzavam i ne smeam da ti go kazam toa ... neli posto si ubava moram da te ispostuem da ne ti padne krunata ( ova ti ne e nisto licno zemav kako primer samo ) ????

Туку да, тука има нешто што секако го знаете ... грдите девојки (лошо звучи, сепак мора да го напишам така, па нека не се навреди никој) неможат баш да избираат многу, па секако нивната потреба за маж и секс станува толку силна да мора и самите да се понудат. Сигурно нема да си постават некои критериуми кои мора некој маж да ги исполни, дека би останале суви засекогаш, нали? Проста логика.
Всушност, добро е што има и такви, па може да е*ат сите мажи, башка без многу труд ...

Na grdite ne im e do sex tuku e do dokazuvanje i konkurentnost ko prvo , a ko vtoro sto ima loso i ako ubavata sama se ponudi ??? Ke stane li pomalce ubava u necii ochi li ? Mene toa ne mi e bas jasno

Друго ... од кај тој нелогичен заклучок дека ако некои девојки те "мачат" толку долго, на крај кога ќе ги добиеш ќе ги поминуваш сите останати наведени процеси за да добиеш само една скромна мисионерска поза? Грдите девојки за да го надоместат тој недостаток на убавина, најверојатно се подобри во кревет (можеби се трудат за да добијат пак де, како што кажа погоре Свидн), но тоа апсолутно не значи дека оние поубавите се тапа, само затоа што се убави.

Poubavite ne se tapa samo zatoa sto se ubavi , po tapa se bidejki se im e na tacna pa mozat da izvodat besni glisti...se kurchat im se moze no do koga ... no da ne se navracam na temata sex so 35 godisna koa e jasen mojot stav

Ih sea vidi vaka ... na temava zborime za sex a zenite poradi x x pricini sekogas go meshaat sexot so ljubovta ... Samo bi postavil kontra prasanje dali bi go zapoznala so roditelite nekoj neotesan jebo , koj se ponasa kako kromanjonec bez maniri koj te iskinal kako cigance mrsen burek , ti se kacuval vo site mozni helikopter pozi a ti si vrishtela edno trieset pati ... od extaza nezaboravena ??? Jas mislam nema da go zapoznaes nego tajno ke se jebuckate dodeka ziveesh u nadez deka ke go smenish . Odgovori od tipot nemoze mene da mi se desi da bidam so takov covek ne se prifakaat ..dakle for the sake of the argument odgovori ti na ova kontraprasanje i odma ke si odgovoris i na prasanjeto sto go postavi na susaro

Nisto licno

Уште се расправате за ова? SWEDEN, сфативме дека би ебел и мртов коњ на ливада ако ти се даде можност. Сфативме и дека при криза, повеќето од овде, би опнале грда без мислење ич. А има и такви како мене, mRnO, Скорипио и други кои не би ебеле грда, па ако сака последна да е на светов.
Нејасно нешто?

Уште се расправате за ова? SWEDEN, сфативме дека би ебел и мртов коњ на ливада ако ти се даде можност. Сфативме и дека при криза, повеќето од овде, би опнале грда без мислење ич. А има и такви како мене, mRnO, Скорипио и други кои не би ебеле грда, па ако сака последна да е на светов.
Нејасно нешто?

Ne mi e jasno kaj nabavuvash klovnovski kostimi ? Ti gi shijat li ?

Gledas deka e ova diskusija ... forum razmena na mislenja ... ma sto se zamaram proveri bre u recink pod D... diskusija doaga od glagolot diskutira... toj diskutira taa diskutira ... i taka nataka

Ne mi e jasno kaj nabavuvash klovnovski kostimi ? Ti gi shijat li ?

Gledas deka e ova diskusija ... forum razmena na mislenja ... ma sto se zamaram proveri bre u recink pod D... diskusija doaga od glagolot diskutira... toj diskutira taa diskutira ... i taka nataka

Ова он топик беше? Топик - тема, побарај под Т во речник.

Jas se izvinuvam sto vaka nenajaveno upagam no mislam deka ja karikiras poentata na susaro .

Za koja maka zborime sea ?

Ajde ti kazi togas koj e poteshkiot nacin ?

Dali e toa drz ne daj , poleka popoleka , te sakam te postuem a gakite ke mi se iscepaat od sto mi e dignat koga te gledam ama posto si preubava jas moram da se uzdrzavam i ne smeam da ti go kazam toa ... neli posto si ubava moram da te ispostuem da ne ti padne krunata ( ova ti ne e nisto licno zemav kako primer samo ) ????

Абе, женско сум, па нормално неможам да ја сфатам поентата на едно машко. Што те чуди тоа?
Туку за маката и потешкиот начин ... не кажав дека тоа така треба да биде и дека убавите девојки би требало да се ловат и молат милион години, туку само одговорив на Сусаро ... нели тој така ги претстави, па што да одговорам ... нема средина во неговиот пост ... се е некако црно и бело и генерално кажано.

Na grdite ne im e do sex tuku e do dokazuvanje i konkurentnost ko prvo , a ko vtoro sto ima loso i ako ubavata sama se ponudi ??? Ke stane li pomalce ubava u necii ochi li ? Mene toa ne mi e bas jasno
Секако дека нема да и падне ништо и на убавата девојка ако се понуди, но претпоставувам дека во повеќето случаеви, нема потреба од тоа дека не би можела да дојде на ред. Или може грешам?

Poubavite ne se tapa samo zatoa sto se ubavi , po tapa se bidejki se im e na tacna pa mozat da izvodat besni glisti...se kurchat im se moze no do koga ... no da ne se navracam na temata sex so 35 godisna koa e jasen mojot stav
Што знам, неможам да одговорам точно на ова, не сум некоја убавица која се однесува така, но зарем тоа е така само кај девојките? Убавите мажи не се однесуваат така?

Ih sea vidi vaka ... na temava zborime za sex a zenite poradi x x pricini sekogas go meshaat sexot so ljubovta ... Samo bi postavil kontra prasanje dali bi go zapoznala so roditelite nekoj neotesan jebo , koj se ponasa kako kromanjonec bez maniri koj te iskinal kako cigance mrsen burek , ti se kacuval vo site mozni helikopter pozi a ti si vrishtela edno trieset pati ... od extaza nezaboravena ??? Jas mislam nema da go zapoznaes nego tajno ke se jebuckate dodeka ziveesh u nadez deka ke go smenish . Odgovori od tipot nemoze mene da mi se desi da bidam so takov covek ne se prifakaat ..dakle for the sake of the argument odgovori ti na ova kontraprasanje i odma ke si odgovoris i na prasanjeto sto go postavi na susaro

Жените т.е. јас лично сексот го мешам со љубовта затоа што неможам да го имам со некој што не го сакам. Просто ко грав.
Тука некаде лежи одговорот и на второто прашање ... не може да ми се деси тоа во што сум повеќе од сигурна. Нели треба да го сакам за да легнам со него, а таков кромањонец без манири, неможе да ми е ни другар, а не па да ми стигне до кревет.
Но ете, за да не останеш без одговорот кој го сакаш, ќе ти вратам еден хипотетички одговор ... значи ако ми се случи тоа, секако нема да го запознаам со моите, а нема ни да се фалам дека ми е е*ач ... грд муабет, бљак.
Значи со тоа одговарам дека вие мажите и да спиете со грди девојки, секако не би се пофалиле тука, а ни прошетале со грдите девојки за рака низ луѓе ... одлично де, тоа ми беше поентата.

п.с. Секако дека не е ништо лично, само си разменуваме ставови ... културни луѓе сме, па барем тоа го можеме :smir:

Одлично.

Дивајн можеби тебе не ти се допаѓа, ама Сусаро направи баш една ОБЈКТИВНА анализа на проблематиката, чиј заклучок потполно одговара на 90% од машката популација. Жал ми е ама реалноста е таа, и причините се тие, дали тебе тоа ти се допаѓало или не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom