Најдобар метод за потемнување

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар метод за потемнување?

• Природно сончање

Гласови: 69 83,1%
  • Солариум

Гласови: 6 7,2%
  • Средства за самопотемнување

Гласови: 8 9,6%

• Вкупно гласачи
    83

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Има неколку опции да се добие потемнет тен, кои чинам се најраспространети низ целиот свет. Се` што може да ми текне во моментов е природно сончање (на плажа или веревр), солариум и средства за самопотемнување.

Прашањето ми е-кој од овие начини го сметате за најефикасен и според вас дава најдобар резултат?

Имајте на ум дека ефектот не секогаш е оној посакуваниот, туку напротив:
*природното сончање и покрај тоа што е со најдолготраен ефект може да биде макотрпно, треба често да се употребуваат креми за сончање и ако не се користат правилно може да се појават изгорениците кои нималку не се интересни за гледање, а камоли за имање.:pos: Чешаат, сврбат и нацки после сончање на тој дел од телото.:)
*солариумот е исто така фрустрирачка ствар. Не сум била лично, ама од искуствава по другарки не ми е баш најсјаен впечатокот.
*средствата за сончање ако не се нанесени правилно и рамномерно на кожата може да остават грди флеки по цело тело, и што е најтрагично ни најсилното трљање со луфа нема да ги отстрани целосно.

Земајќи ги во предвид негативните страни на овие методи, начинот на кој се добива тенот и неговото задржување на кожата-кој е најдобар и најисплатлив метод?

Природно сончање за мене. Имам многу светол тен ама ја имам таа среќа да не поцрвенувам туку само темнеам. Поради заштита користам фактор 30 премногу сум претпазлива во тој поглед, и после 3 дена се мачкам со маслиново масло за кожата да добие чоколаден тен.

На солариум не сум била и нема ни да одам, барем за во блиска иднина немам такви планови и намери. Премногу штетно ми делува а и не би можела да поднесам да бидам затворена во тоа.

Од креми за самопотемнување сум ја користела само таа на Dove, за благо потемнување, и имаше супер ефект. Не морав многу да се секирам дали сум ја нанела правилно зошто не се приметуваше толку многу. Со други не ни помислувам да експериментирам, премногу ризично ми делуваат.

Природно сончање. Немам светол, ниту блед тен, па многу лесно црнеам, и покрај тоа што значително мал дел од денот го поминувам изложена на сонце, до 11 сабајле, и попладне по 5. Заштитен фактор 40 користам, и за после сончање спреј.

Креми за самопотемнување, како и солариум, до сега не сум пробала. Крема и не верувам наскоро дека ќе употребувам, а за солариум со сигурност можам да кажам дека нема да одам. На страна тоа што немам потреба, не сакам да ризикувам.

1.Природно сончање
Мислам дека природното сончање е најдобро! Можда сонцето е штетно во одредени предиоди од денот, но не мора тогаш баш да се биде на сонце! Личен пример еве, по цел ден бев под сенка, а на сонце од 16:30 па натаму! Имам одлична боја, а ниту пак изгорев, ни ме чешаше пак нешто! Али користев првин млеко за тело од Авон со заштитен фактор 20. А потоа масло за сончање од докторс со 25 фактор! И двете супер си ја завршија својата работа.

2. Солариум
Можеби некогаш ке го искористам и тоа средство, али мислам -но не сум сигурна, дека е штетно за кожата. И плус не ја гледаам причината да потемниш по вештачки пат! А тоа е најактуелно барем во како шо мислам јас во-зима! Не би користела во најскоро време, а за понатаму не би кажала, бидејкки не знам.

3. Средства за самопотемнување.
Користев еднаш-и никогаш повече. Користев крема од Авон, а причината бше, за Прочка, бидејки вечерта бев препраена црнка, и поцело тело се намачкав. Потоа цела недела прстите ми беа портокалови, и ноктите. А да не зборувам па кога се туширав-се "црнила" паѓаа од мене!

Значи сепак останувам на првото - природно сончање!

Природното сончање е најдобро, али и тоа си сноси последици на кожата.

Солариум......кој е клаустрофобичен, малку потешко....Бев неколку пати. Еднаш ми дадоа кревет. Е, тука ни вградениот вентилатор работеше ко што треба, ни тој што стоеше до креветот. И си реков никад више. После отидов да горам у тие кај што стоиш. У овој се осеќаш потесно; стоиш и од топлото ти иде да запиеш и мислиш ќе паднеш, али барем вентилаторот, бате, дува и не осеќаш жештина.

Креми и тие мистик тенинг.....ѓубре живо. Секој пат што сум ги пробала сум мислела, еве може овој пат боље ќе испадне и џабе. Кога идеш да те прскаат ти даваат крема божем да се мачкаш прво, за да не ти се прстите и зглобовите и колењата помаранџести - али све е џабе. Последен пат тоа го направив, пошто требаше да идам на свадба и немав време по солариуми да се влечам, али си реков никад више. Пре ќе идам да се печам, него ли да изгледам као да сум се тркалала у кал

Кремите ако не ги употребиме рамномерно може да се направат премногу шари по телото. Затоа не ги користам.
На солариум не би одела за потемнување, немам потреба од вештачко зрачење..
Едино ми останува природно сончање како најдобар метод за потемнување. Но тоа незначи по цел ден да се пржам на сонце.. Сончање предпладне до 12-1 и после 5 попладне. Мада тешко издржувам да легам само и да се сончам.. Повеќе сум во вода него што се сончам...

Најдобар метод?
Легни си денес порано, стани си утре уште порано, и у 8 сабајле на сунчање. Најубава боја се фаќа.

Природно сончање и јас викам...
имам многу многу блед тен поточно кажано како сирење сум...
многу ми е тешко да потемнам иако користам креми и такви средства...оваа одина ич не ме фати сонце како да не сум ни излегла...
а секоја година сум горела...

најздраво мислам дека е природното сончање...затоа тоа го пепорачувам

Mnogu jasno deka prirodniot nacin na potemnuvanje e najubav,ne deka sekogas ramnomerno mozes da se isoncas,no sepak,se poznava vestacki dobien ten od priroden.Imam temen ten i voopsto ne mi e tesko da pocrnam,nikogas ne crveneam,koristam mal faktor na zastita,ama ovaa godina ko da ne sum bila na odmor,ic ne fativ boja neznam zasto.
Go koristev Dove za blago potemnuvanje i dobar efektot,megutoa se poznava ona zoltoto sto e pokazatel deka e vestacki dobien tenot i ako ne izmies ubavo race ke dobies zolti dlanki :)

tuka mislis samo na kremite za potemnuvanje? Posto....ne znam kako nekoj bi mozel da znae dali e tenot dobien od sonce ili od solarium :toe:
Се познава разлика и тоа како. Тенот од солариум е добиен за ептен кратко време, и не изгледа толку природно како оној што се добива со постепено сончање.

Јас сум за комбинација на природното сончање со кремите за потемнување.
Да речеме преку ден се сончаш па навечер си го мачкаш кремчето или некоја таква комбинација ако веќе човек не може да потемни природно и без изгореници.
Оваа година не мачкав ниедно средство за потемнување,а сакав да купам нешто поефикасно за разлика од ланското Dove за благо потемнување кое немаше ама баш никаков ефект освен на некои места што пожолти. Се мислев да земам од Нивеа спреј или пак за интензивно потемнување. Арно ама отидов на одмор на море, и тоа седев под чадор цело време и не да поцрнев....банту сум! За разлика од лани кога се шинав печење на најнездравото сонце и изгорив лошо и пак останав со блага нијанса.
Пигментација ради луѓеееее! Хранете се здраво и ќе ви се поправи пигментацијата и ќе ве фаќа сонце :))

Za Potemnuvanje se znae ne se reklamira za dzabe Black UP

`Ангелче` напиша:
Јас сум за комбинација на природното сончање со кремите за потемнување.
Смее вака? Јас па отсекогаш мислев дека ако се изложи кожа намачкана со средство за самопотемнување ќе се напраи некој проблем на кожата.:toe:

еден совет од мене масло бадемово или маслиново ама ако не горите на сонце премногу оти ако горите тогаш не употребувајте масло може многу лесно да изгорите. а за креми ок се потемнува ама се губи лесно бојата. за на солариум може ама ако не се употребува често многу е штетен

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom