Искрено, звучи навредливо и банално[како вие да сте над нас, па не гледате со надмоќ]...Сеа, ако во Охрид тие дозволуваат да ги условувате со ниски изрази...:nesum:Е, добра идеја тоа за мори али за друго да ве прашав...
З`ш се лутите ако ве ословуваат со „ма“
На пример - Шо прајш ма?
Ги прашувам најмногу скопјанките прибидејќи во Охрид никоја не крева галама околу ова а во Скопјево со која и да сум зборвел се лутит ако и речиш ма. :nesum:
Мене не ми звучи воопшто навредливо или ниско или шо ти јас знам.Искрено, звучи навредливо и банално[како вие да сте над нас, па не гледате со надмоќ]...Сеа, ако во Охрид тие дозволуваат да ги условувате со ниски изрази...:nesum:
За тоа постои: Што правиш [име на женската особа]?...не мислиш дека е поубаво така?:smir:Мене не ми звучи воопшто навредливо или ниско или шо ти јас знам.
Баш ми звучи како таман, го дополнува тоа шо прајш.
Само шо прајш ко ќе кажам ми е некако празно, глупо...
Зато ти бегет женскиве море, ти фалит понашање. :smir:Пак уште и на литературно си го пишала
Зарем некој би ти напрајл таков муабет
Што правиш Леона?
Се губит смислата на кажаното и станвит глупо и не би го употребвел како израз :smir:
е сполај тиЗато ти бегет женскиве море, ти фалит понашање. :smir:
Во ред млада дамо, се надевам дека ќе ја имате таа чест, задоволство и привилегија во блиска иднина да запознаете таква особа која ќе може да ги задоволи вашите граматичко-литературни потреби.Епа извини, што не се палат сите женски на секојдневни изветвени изрази...Има некои, што сакаат добро граматичко-литературно-оспособени мажи...:smir:
Зашто звучи како навреда,у Скопје така се вреќаме,со МА и МОРИЕ, добра идеја тоа за мори али за друго да ве прашав...
З`ш се лутите ако ве ословуваат со „ма“
На пример - Шо прајш ма?
Ги прашувам најмногу скопјанките прибидејќи во Охрид никоја не крева галама околу ова а во Скопјево со која и да сум зборвел се лутит ако и речиш ма. :nesum:
И сама знаеш дека не е така,точно е дека е дегенски коа се повторуваат исти фрази за да падне девојче некое,ама ако ти се изразува како болдираното ќе го сметаш за бубалица и литературен фрик.Епа извини, што не се палат сите женски на секојдневни изветвени изрази...Има некои, што сакаат добро граматичко-литературно-оспособени мажи...:smir:
Па можеби, али сигурно нема да паднам на : шо прајш ма? :uvo:Зашто звучи како навреда,у Скопје така се вреќаме,со МА и МОРИ
И сама знаеш дека не е така,точно е дека е дегенски коа се повторуваат исти фрази за да падне девојче некое,ама ако ти се изразува како болдираното ќе го сметаш за бубалица и литературен фрик.
да му е страв на чоек муабет да ви напрајтЗашто звучи како навреда,у Скопје така се вреќаме,со МА и МОРИ
Зборуваме за „Шо прајш ма?“.И сама знаеш дека не е така,точно е дека е дегенски коа се повторуваат исти фрази за да падне девојче некое,ама ако ти се изразува како болдираното ќе го сметаш за бубалица и литературен фрик.
Па добро, некоја како тебе ако е...да му е страв на чоек муабет да ви напрајт
Зборуваме за „Шо прајш ма?“.
Ако успее да падне некое девојче на ова тогаш...