Книги кои би ги препорачале

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ЕКСПЕРИМЕНТ - Дитас
Поправка на експериментот - Дитас

Многу интересна гледна точка на тоа како и од што сме настанати. Многу интересни книги.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
obavezna lektira

SATANIC BIBLE-ANTON SANDOR LA VEY
SE OD SOPENHAUER
VLADETELOT-NIKOLO MAKIJAVELI
VOLJA ZA MOK-FRIDRIH NICE
RAZGOLENO HRISTIJANSTVO-POL HOLBAH
SUSTINATA NA RELIGIJATA-FOERBAH
ZAKONOT E ZA SITE-ALISTER KROULI
POL I KARAKTER-OTO VAJNINGER
EDINIOT I NEGOVATA SVOINA-MAX STIRNER

Ј

јовица11

Гостин
Besot na Angelite-Seldon
Drugata strana na polnokta-Seldon
Krvni vrski-Seldon
Majstor na igrata-Seldon
Kuka na sedum zeni-Vijeskovski
Mali zeni-Alkot
En od Grin Gejbls-Montgomeri
:vozbud:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Ја препорачувам Папата Јована од Дона Вулфолк Крос

Книга која ме измести од колосек, феноменална книга, ќе ви се испомешаат чуствата на тага, среќа, бес, гнев, љубов додека ја читате.
Се воодушевувам на ликот на Јована, посебно верувам во она дека таа е всушност вистинска историска личност која постоела, која била храбра, борбена и која донела многу промени.
Единствено се разочарувам на оние факти кои кажуваат колку всушност светите места не се баш свети...

Вреди да се прочита навистина!

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
41
„Девоjката со портокали“ - сеќавања на таткото (се си мислам така беше) кои му ги раскажува на синот, за неговата љубов кон една девоjка.

Мака ми е шо не jа дочитав, маjка ми jа врати у библиотека, ќе jа земам пак! :)

Член од
6 септември 2008
Мислења
43
Поени од реакции
1
„Жената на пилотот“ од Аните Шивр. Приказната е современа , за сопруга на пилот кој ќе загине во авионска несреќа и таа тек тогаш дознава кој навистина бил човекот со кого била во брак 15 години.

И „Свила“ од Александро Барико. Се чита за неколку часа, мала книга е, али неверојатно моќна приказна. Авторот пишува на феноменален начин. Воодушевувачки.

nicole_l напиша:
Од која издавачка куќа е, во кои книжари ја има?
во „Три“ ја има ... ;)

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
a ima edna mnogu dobra i interesna kniga koja vi ja preporacuvam da ja procitate se vika EMOCIONALNO SEKOJDNEVIE od nas avtor Vlado Popovski -Vladek.Tipot pisuva od licno iskustvo i mnogu e interesna, poucna i zabavna.Mnogu raboti ke se svatat ako ja procitate.

Член од
6 септември 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
Ја препорачувам Папата Јована од Дона Вулфолк Крос

Книга која ме измести од колосек, феноменална книга, ќе ви се испомешаат чуствата на тага, среќа, бес, гнев, љубов додека ја читате.
Се воодушевувам на ликот на Јована, посебно верувам во она дека таа е всушност вистинска историска личност која постоела, која била храбра, борбена и која донела многу промени.
Единствено се разочарувам на оние факти кои кажуваат колку всушност светите места не се баш свети...

Вреди да се прочита навистина!
Не сум ја прочитала, а сакам уште од поодамна...фрагменти од описов ме потсетија на Невеста во Борџии од Џин Калогридис која дефинитивно ја препорачувам...Инаку последно што прочитав е Норвешка шума од Харуки Мураками, фина, лесна книга ама не ме воодушеви.

Член од
6 септември 2008
Мислења
43
Поени од реакции
1
Дајте некој предлог за криминалистички роман... одамна немам читано нешто вакво..

*MajA*

I love myself...sometimes I don`t
Член од
22 април 2008
Мислења
215
Поени од реакции
8
Не ми е страв - Николо Аманити ..

Прекрасна книга .. Ќе допре до некого сигурно.
Ја обожавам, многу е убава , а исто ме воодушевуваат книгите од Ог Мандино, Најголемиот трговец на светот I love it :pipi:

Член од
6 септември 2008
Мислења
43
Поени од реакции
1
„Денот на пчелите“ од Томас Санчез. Раскошно замислен и доловен. Денот на пчелите е занесен расказ за страста, политиката и уметноста. Роман кој сугерира дека историјата ја пишуваат оние што љубат, како и оние што се борат. Во оваа приказна за вчудовидувачката љубов, Санчез ги портретира насилството, надежта и раскошот на живтот кои ја трансформираат војната во бегалство. Во срцето на романот се Зермано, светски познат шпански сликар, и неговата прекрасна француска муза Лујза Колар - чии животи ги претвора во распад германската инвазија на Франција во Втората светска војна. Оставајќи ја Лујза во Прованса, која е под контрола на вишиевскиот режим, а Заремано се враќа во окупираниот Париз. Додека тој во некој натамошен миг станува славен и богат, таа исчезнува во анонимноста.

Член од
1 јули 2008
Мислења
741
Поени од реакции
76
Знаеш ли да чуваш тајна? - Софи Кинсела...Прекрасна книга, стварно, одамна немав прочитано нешто вака добро...Станува збор за една девојка која при еден лет во авион ке помисли дека авионот ке се сруши, и му ги кажува сите тајни (буквално до секој детаљ: кога прв пат имала сексуален однос, се за врската со дечкото со кој треба да се омажи....дури и каков долен веш носи...) на тотален странец кој седи до неа....И заплетот почнува кога ќе испадне дека странецот на кој и кажа буквално ама се за неа е директор на компанијата во која што работи......Прекрасна и доста интересна книга која верувам нема да зажалите ако ја прочитате...

И ај ако може некоја препорака за некоја книга, со така интересни дешавки...Нешто во стилот како погоре споменатата...Да биде интересна битно...Плис, ми се чита нешто добро :helou:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
П.С Те Сакам од Сесилија Ахерн.

Книгата е прекрасна, ја прочитав во еден здив.:pipi:

Член од
6 септември 2008
Мислења
43
Поени од реакции
1
П.С Те Сакам од Сесилија Ахерн.

Книгата е прекрасна,ја прочитав во еден здив.:pipi:
Ја има и на македонски? во која книжара? Јас само ја најдов на српски, кај една пријателка, а и филмот не ми е гледан.

Kajgana Shop

На врв Bottom