Кое чувство е подобро - кога сакаш или кога те сакаат?

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
Целото прашање е во насловот.. значи кое чувство е подобро на некој начин, да сакаш или да знаеш дека си сакан?:)

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica][FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Кулминација е кога ги доживуваш и кога уживаш во двете одеднаш. Ако ги анализираме одделно можеме да забележиме дека ”пеперутките” различно се доживуваат.Кога знаеш дека си сакан - тогаш си задоволен, што не значи дека чувствуваш некоја потреба за сразмено возвраќање на истото нели? А кога сакаш.. тогаш е друго.:)

Па.. отворете се;))
[/FONT][/FONT]
 

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Искрено ќе кажам како што рече The bitch поубаво чуство од тоа да сакаш и да знаеш дека си сакан нема, да знаеш дека имаш возвратен љубов...Не можам да ги споредам овие две работи и од тие да изберам една.Едно без друго не идат.И без двете не се може.Ова е исто како да кажеш кое око повеќе го сакаш левото или десното!!!? а?
 
Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
koga sakas i koga si sakan e isto kako da go custvuvas sonceto od dvete strani
 

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Неможам да ги делам тие две чувства. Некако не ми оди едното без другото. Не е љубов кога е еднострана, без разлика дали е тоа од моја или негова страна. Не би можела да бидам со некој кој знам дека не ме сака, а го сакам, ни па би можела да бидам со некој што знам дека ме сака ама јас не го сакам :raz:
Дефинитивно обострана љубов е најдобрата комбинација, јес да многу ретко е тоа али прашањето беше што е најдобро :icon_lol:
 

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Кулминацијата на чувствата е обостраната љубов, прекрасно и незаменливо чувство!!!!

Кога знаеш дека си сакан - тогаш си задоволен, што не значи дека чувствуваш некоја потреба за сразмено возвраќање на истото нели?

Во ситуација кога знаеш дека си сакан, а во случајот не можеш да возвратиш, зашто љубовта секогаш не е возвратена и не може да се дава на секого....тогаш ДА, има чувство на задоволство и повеќето го доживуваат како „храна на душата„. Секому му годи кога знае дека е сакан.
 

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Најдобра комбинација е кога се присутни и двете.Не можам да издвојам баш онака кое е подобро,ама сепак мислам дека е подобро кога сакаш ти.Убаво е чувството кога знаеш дека си сакан-ама тука поважно е од кого си сакан!
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Кога би ме сакал некој, а јас него не, би осеќала сожалување, а многу ми е глупаво и лошо тоа.
Кога јас би сакала некого што не ме сака, би ми било тешко и би патела, така да и тоа е глупаво и лошо.
Имам среќа да знам што и каква е обострана љубов, така да само таа ја бирам.:kajg:
 

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
Ни двете горенаведени чувства не се пријатни, според мене. Само во заемно дејство на двете би се чувствувала возвишено.
 

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
Како што кажаа сите...најдобро е кога двете ги има, значи љубовта да е обострана.
Меѓутоа да се задржам на прашањето...
Подобро е кога јас сакам. Едноставно тогаш сум заљубена, занесена, некогаш тажна, некогаш весела, цел свет ми се врти околу него, и минимум 1-2 саати му се посветени на него, пред да заспијам нели мислејќи на него и мене заедно:love2:
Башка,
коа ќе се начукам, го наоѓам у секоја 2ра српска песна:pos:
Се шалам...сепак бирам кога јас сакам...имам повеќе опции така, а и супер е чувството кога сакаш некој, и кога тој ти е прва мисла наутро, и последна навечер:kez:
 

miss

ОСО со РОСО
Член од
21 јануари 2006
Мислења
26
Поени од реакции
1
И двете страни се важни,али како што кажа претходниот форумџија,подобро е кога си заљубен,зашто само тогаш можеш да го кренеш светот во две раце,за тој или таа.Плус ако си поднапиен или малце(малце поише):icon_lol: ,а да не збориме ако ти се погоди музиката(зависи што слушаш) е тек тогаш нема крај...
 

The_Grim

Acid Nightmare
Член од
22 ноември 2005
Мислења
1.501
Поени од реакции
24
najubavo cuvstvo...definitivno da sakas i ljubovta da ti e vozvratena so ista mera...ali retko e toa...da zasakas nekogo i toj da ti vozvrati na ist nacin...
 

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
неможе да се стават на кантар тие две работи...мора да постојат и двете за да биде комлетно чувството...инаку одделно не е добро ниту едното ниту другото, бидејки едната страна секогаш останува на цедило.:coffee:
 
Член од
24 април 2005
Мислења
32
Поени од реакции
1
Е ова е веке филзофија . Да те сакат е поубаво
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Сигурно сите сте биле во ситуација како деца кога сте сакале некого, онаа детска љубов и не ви било важно многу дали истото го чувствува оној што го сакате. Сте уживале во самото чувство да сакате, па дури сте го криеле тоа плашејќи се да не дознае саканата личност.

Е сеа... Ситуација да не можете да сакате некој колку и да се трудите, да си давате шанса да сакате некој кој не ви го сака срцето од било кои причини. Сум била во ситуација да ме сакаат, а јас да не сакам. Најтешко ми било тогаш, сум се измачувала, сум се обидувала да му возвратам на ист начин, но не ми успеало. Знам колку и беше тешко на личноста, се трудеше да го засакам, но не одеше. Значи, не е секогаш убаво да те сака некој.
Најубаво е кога двете работи ќе се усогласени, кога и двајцата си даваат љубов еден на друг, кога имаат желба за тоа. Нема поубаво од тоа да те исполнува и да исполнуваш.
 
Член од
24 октомври 2005
Мислења
18
Поени од реакции
0
Пред се, мислам дека има два моменти во животот кој според мене дефинитивно секој ги поминува. Е сега, сметам дека во оној тинејџерски дел од животот многу ни прилега она чуство да бидеме сакани како и посакувани, али од кога ќе помине тој бурен дел од животот и кога си многу посмирен сметам дека тогаш дефинитивно многу те задоволува тоа што знаеш дека имаш некој да го сакаш. Така да сметам дека и едното и другото се составен дел и дека има тенка граница меѓу нив, али ипак секое доаѓа во свое време :kajg: и дека и двете се еднакво убави.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom