Можна ли е независност за Косово?

Можна ли е Косово наскоро да добие независнот?

• Вкупно гласачи
    106
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Косово ќе биде независно, Русите ќе (пот)клекнат пред Америте, Србите ќе влезат во ЕУ, па нема да се бунат, Македонија само треба да си го огради ставот кон новиот северен сосед, и да извади максимум што може на економски план.

Играта на Русија околу Косово е ништо друго освен личен интерес на Русија, не дека ги заболе за Србите.

Да тврдиш дека Косово нема да добие независност, е глупост. Со самото тоа што и денеска, без официјална независност, они се држава. Горе доле се им работи. Им фали само квалификација за светско и европско првенство.
Порано да, потклекнувале - Горбачов, Елцин... А Путин дека ќе потклекне тешко. :nenene:

Им се поклопува личниот интерес со традиционалното пријателство со Србија што е и нормално, иста вера.

Па не знам, не се баш Албанците некојa спортска нација... :helou:

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
ќе видиме колку потклекнува Путин ...Парите го вртат светот мило.
а за спортскиот дух на албанците, изглеа не си баш информишана.

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Путин е тврд орев.

Ајде информирај ме за второто. :)

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Лавров изјавил дека Русија има црвена линија што не смее да ја преминат - за ракетниот штит и за Косово. Путин е КГБовец, а знаеш они како се воспитувани? Така да, од потклекнувањето на Путин ништо. :wink: Он не е Елцин, a плус сега Русија е економски јака, а кога не зависиш од никого, никој ништо не ти може.
Друго, Србија може да рече - ние у НАТО не сакаме да одиме, а тоа значи можност Русија да изгради бази у Србија и да и' дише у врат на Америка. Личен интерес нели? ;)
Трето, само Америка сака независно Косово. Европа не. Еве, Кушнер, до вчера шо се вика, беше на страна на Албанците ама сеа изјавува дека Косово мора да се реши во обединета Европа.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
А на западу ништо ново. Косово ќе добие независност, не дека јас така сакам, или албанскиот народ сака, туку таква е играта на самата европска унија. Ја уништија Југославија, this way or another.

А за второто, само Лорик Цана, е од Косово, но игра за Албанија, Игли Таре, Шабан Трстена, Мухамед Тачи, Арбен Нухиу, Артим Шаќири, Ндерим Неџипи, Шабан Сејдиу, Азиз Салиу, Фатон Салиу...да продолжам?

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
А на западу ништо ново. Косово ќе добие независност, не дека јас така сакам, или албанскиот народ сака, туку таква е играта на самата европска унија. Ја уништија Југославија, this way or another.

А за второто, само Лорик Цана, е од Косово, но игра за Албанија, Игли Таре, Шабан Трстена, Мухамед Тачи, Арбен Нухиу, Артим Шаќири, Ндерим Неџипи, Шабан Сејдиу, Азиз Салиу, Фатон Салиу...да продолжам?
Вториот пост читај го, да не се повторувам.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Го прочитав, но не мора да значи и да се согласам со истиот.

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Го прочитав, но не мора да значи и да се согласам со истиот.
Па не реков да се согласиш. Да не се повторувам за Европа мислев. Ставот на Кушнер да го видиш сакав. Ама ако немаш реплика, ок.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Flava, Kosovo e nezavisno od Srbija i toa e vekje fakt. No i tie samite se zavisni od USA i NATO i pretpostavuvam Germanija.

Ne znam shto e tolku bitno dali kje bidat i oficijalno nezavisni koga eden Tajvan si postoi vekje 50 godini.

Srbija nema da izgradi ruski bazi zatoa shto saka vo EU a tie dve raboti ne se kompatibilni, ili mislish EU kje dozvoli Ruski bazi na nejzina teritorija, nema shansi!

Ako Srbija se otkazhe od EU i NATO (shto sega ne e sluchaj) togash mozhe da zborime za takvi opcii.

Mene naj mi lichi deka Kosovo kje se podeli ama kje vidime..

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Flava, Kosovo e nezavisno od Srbija i toa e vekje fakt. No i tie samite se zavisni od USA i NATO i pretpostavuvam Germanija.

Ne znam shto e tolku bitno dali kje bidat i oficijalno nezavisni koga eden Tajvan si postoi vekje 50 godini.

Srbija nema da izgradi ruski bazi zatoa shto saka vo EU a tie dve raboti ne se kompatibilni, ili mislish EU kje dozvoli Ruski bazi na nejzina teritorija, nema shansi!

Ako Srbija se otkazhe od EU i NATO (shto sega ne e sluchaj) togash mozhe da zborime za takvi opcii.

Mene naj mi lichi deka Kosovo kje se podeli ama kje vidime..
Па така е. Ама ако ЕУ се откаже од Србија (т.е. ако е на страна на Косово) Србија многу јасно дека ќе се откаже од ЕУ.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Па така е. Ама ако ЕУ се откаже од Србија (т.е. ако е на страна на Косово) Србија многу јасно дека ќе се откаже од ЕУ.
Ne bidi sigurna, se raboti za visoki politiki kade mnogu pari se vo prashanje.

Turcija gakji iskina da vleze vo EU a ti velish Srbija kje se otkazhela, nema shansi ti garantiram :wink:

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Па нема да се откаже зашто ЕУ не е на страна на Косово како порано. ЕУ сакаат Косово да се реши со обединета Европа, а не е обединета по тоа прашање.:smir:

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Па нема да се откаже зашто ЕУ не е на страна на Косово како порано. ЕУ сакаат Косово да се реши со обединета Европа, а не е обединета по тоа прашање.:smir:
Znachi nema ruski bazi na srpska teritorija i Kosovo kje bide ili kako Tajvan ili kje se podeli :smir:

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Не туку мрчи да вртиш гзот кај шо дува ветер..Биди муж...не ме враќај назад во темите каде тврдев дека се е во парите, патриотизмот умре веќе одамна. Money make the world go round. Ти си ни кажувал во парите било ...абе ај, до вчера ми викаше не е така, сега ми викаш така е...па седни на едно столче да го еб*м не скокај од едно на друго...

И ти си тој што запнал и сакаш да тврдиш дека Албанците се евреи што по никоја точка не ти се совпаѓа...па за месец два да почнеш да тврдиш спротивното...

Прозирен си ко стакло више...чуму стаклар да работеше, а не интернет кафе...

Ајт

ЕВЕ ти нешто паметно да читаш...зашто уствари некои работи се дешаваат и немаат врска со еврејството, јагленот, Трепча, и нафтата...и да напоменам, не е од википедија твојот фамозен извор на информации :)

ова ти е од самиот Амерички сенат...значи не е рекла казала :):)

Кога сме веќе кај самиот Амерички сенат...

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Joseph J. DioGuardi[/FONT]

кој што е член на Albanian American Civic League President (1989-)

И не туку мрчи многу...заеби Википедија..

Косово не е од вчера момче мое мило начитано...ама ај..гурај ти копај по еврејците...ќе најдеш некад некој албанец меѓу нив
dobro utro :) tokmu taka kosovo nee od vcera blagodarenie na tito i nekoj srbi zelni za fotelji i bratsvo edinstvo vie dojdovte do drzava.:))coek vi dade prst vie cela raka mu zemavte ama neste vie krivi ni najmalku . samite srbi i makedonci se krivi sto ve ostavija da ziveete kako lugje:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom