Jas go sakam RYMZ...
Cesno...od srce!
Mi se svigja zosto ima takt...moze da razmisli unapred i da `skonta` sto ke se desi nekogas i nekade...ako stvarite odat...`vaka i vaka`...
Zosto od pregledanite mislenja i izvodot od niv(koj sto sam go napravil)...moze sam da donese priblizno tocna odluka so kogo si ima rabota...
Zosto ima pripadnost...i znae deka pripagja na makedonskata drzava...i deka site drugi ni rabotat za glavite.
RYMZ e eden inteligenten decko...so koj sto jas se gordeam...posto porasnal na isto mesto so mene!
I sekogas ke go pocituvam i sakam.
Ama...jas nemam pravo...da bidam picka...i ima li vtoro Kosovo...jas znam deka toa e biti ili ne biti za srbite...i kolku i da ne mi se svigjalo...jas mora da igram na varijant ubij!(kolku i grubo da izgleda)
Ako ima takva varijanta....(a jas ne ja posakuvam i nejkum da ja doziveam)...jas ke mora da zaboravam na site planovi...site ubavi neshta...site onie dragi lugje...i da odam da se tepam i da bidam spremen unapred da me nema!
Zosto?Ete taka...Zatoa sto znam deka povise ke se proklinjam sam sebe ako ostanam ziv....a ne otidam tamu i dal Bog da zaginam...odkolku da ostanam ziv i da se osekjam ko picka cel zivot!
Bondstil?Eve vi go na...:bip: dojdete da se `opravime`...prijateli!
I znam deka vojnicki ke tepame
)
A kako posle toa onie univerzalni nevernici i picki u dusa od politicari (od site narodi i narodnosti) celo toa sranje ke go formuliraat,opravdaat i `resat`...e toa neznam vise....
Nikad ne sum bil politicar!
I iskreno...nejkum ni da bidam be...da im ebam toa prokletite...sto gradat kukja na tugja nesrekja...
I znam...onaka osekjam...deka i RYMZ ke bide tamu...i deka i nego se ke mu bide skurca..i deka ipak ke se ponovi u takva varijanta....e moj druze Zagrebacki...
Pozdrav...ubav den na vas...`politicarite` koi sto ke ostanete...::back:
p.s I RYMZ...u Vojvodina ziveat nad 20 narodi(srbi,madjari,romanci,hrvati,makedonci,bugari,germanci,rusi...pitaj Boze uste kakvi ne...)I nikogas ne se skarale megju sebe...
i ne rekle...ova ne e Srbija...
hmmmm...mozda zatoa sto tamu ima dosta za site?I site ziveat dobro...Neznam...nema da doziveam da bidam tolku iskusen za i ova da go znam...ako ima novo Kosovo(e)...Ama znam...deka na zivo ovaa kletva ne mislam da ja dozivuvam!
Jebi ga...ke vidime.
Ko je srbin i srpskoga roda...
a ne posao u boj za spas srpstva...
ne imao od srce poroda...
ni muskoga ni djevojackoga...
Od ruke mu nista ne rodilo...
rujno vino ni psenica bjela...
krstom mu se nista ne krstilo...
gubom kapom dok mu je koljena...
borba casna...sa zlih pokoljenja
za buducnost nashih pokoljenja...
zaklinjem se sa tri prsta...