Кошаркарска репрезентација на Македонија

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Аман бе, има време, една година. Само треба тренирање, и тоа одлично тренирање, треба под итно да се донеси Заре Маркоски назад и уште еден не ми текнува во моментов, Турчин беше, треба да се направи добра програма за тренирање, пријателски... И после не Гејлада, абе кој сака нека ни дојде ќе го победиме.
Заре Марковски кој зема 600.000 евра годишно? И Фил Џексон донеси го, тренирај ги колку сакаш, никогаш нема да бидеме на ниво на Грција и Србија, исто како што таквите како тебе, неможат да се спуштат на земја и гледаат реално на работите. Ај може и до незнаење ти е, па си затресуваш на форумов

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Глуости на кило продавате тука а?

Грција не била добра, Хрватска биле на наше ниво, а Израел го газиме. Какви тези лелелеле, просто да бидеш 100% уверен дека тука никој не гледал кошарка подалеку од својата сала.

Грција, со Папалукас 2 пати МВП на Евролига, Спанулис НБА играч, Диамантидис 2 пати МВП на ЕвроЛига, Пападопулос - најдоминантниот центар во Европските натпреварувања последниве неколку години, Зизис - ЦСКА, Фоцис и уште една плејада играчи совршено компонирани во дефназивна целина...ќе ги тепаме, да...

Хрватска, Планиниќ, дали уствари знае како игра Планиниќ (резерва на Џејсон Кид му беше, сега во ЦСКА), Гиричек - НБА класа, Вујачиќ 5 пати во прва петорка на ЕвроЛига, Касун центариште, Поповиќ и Укич (класа з анашиот Илиевски) и да не набројувам натака

Израел, оној Израел кој до сега од 4 одиграни не тепа 3 пати, и тоа сите 3 на неутрален терен, а само еднаш сме го тепале ние дома кога сме играле...

со Врбица кој нема да има изиграно официјална утакмица 12 месеци, со Илиевски просечниот, Самарџиски од ФМП??? Гечевски сеуште добар, Мејси по 2 поена во Реал има, игра одбрана, ама напад е лелеле Ристе, Тасов, Гоцевски...и вие дрско ги споредувате со носителите на играта на Панатинаикос, Олимпиакос, ЦСКА, и во сите тие споредби правите дека нашите се подобри.

Затоа после кога едвај евентуално би го победиле Израел и кога ќе не згазат сите други, ќе мрчите дека не изгирале на ниво, дека сме можеле подобро, дека вакви сме биле, такви сме биле....Реално македонија нема натпросечен играч за во Европски рамки, и освен Врбица кој веќе е минато свршено, Илиевски, Мејси и Гечевски, све другото е под просекот во Европа и неможе да игра во екипа кој игра Улеб, а не пак Евролига и да се носи со крупните ѕверки како погоре набројаните.

Ќе ја тепаме Грција, тука сме со квалитет со Хрватска...кога последен пат сте гледале кошарка, кога давате вакви изјави, или може ПАТРИОТСКОТО ВО ВАС говори. Булшит. Додирна точка со кошарка, како што кажав во еден друг наврат ви е само постерот од Скоти Пипен кај другарот во соба

Да се надоврзам кон анализата...

Грчка...Можеби е последна шанса на оваа генерација да се покаже...Имаат нешто што се вика искуство од големите натпреварувања ,нешто што ние секако го немаме...Имаат мозок на екипата,Папалукас кој во секој момент може да напраи пресврт и да ја однесе утакмицата во друг ток...Иако последнава година не е како што беше пак е еден од најдобрите играчи во Европа....
Многумина не гледаат дека гејците имаат и добри млади играчи...Спанулис, иако нема појше од 25 пак плени со смиреност и сталоженост, има одличен шут за 3 и е организатор прва класа...Диамантидис,најдобар дефанзивец во Евролига веќе неколку години, постојаност во играта, искуство непроценливо...Од помладите би ги издвоил Василопулос и Принтезис, ол-раунд модерни играчи кои можат да пополнат неколку позиции...На центар да не збориме...Јест да Пападопулос не е у форма али сепак за Самарџиски е измислен и тука нема што да се бара...

Да не ме сфатат погрешно...Малце гледајте реално на работите, јест да сме накурчени сите од нив али со јачање у гради нема да си помогнеме...После кога ќе не здрват 30 разлика ќе се тешиме ...Епа не иде така, малце умереност треба да се има во изјавите....

Идеме даље...Хрватска...Мала исправка, Никола Вујчиќ, од оваа година еден од носителите на игра на Олимпијакос, докажан играч , нема што околу него.,..Зоран Планиниќ е во животна форма...Отиде плус на доусовршување кај Еторе Месина и ние очекуваме Врба да се носи со него на плеј..Да не се лажеме, дечкото моментално е можеби најдобриот европски организатор на игра, мозок на теренот...Да не се повтороруваме само би ги додал Пркачин кој сезонава е лидер на Цибона,а игра како 6-ти играч во репрезентација и околу него све се врти...Младите Станко Бараќ кој од оваа година е во Таукерамика и има доста голема улога,Марин Розиќ и Марко Томас кој знаат да те убијат со 3-ки или со чисти шутеви....Кус,Поповиќ,Укиќ, Гиричек, тоа е надворешна линија за респект...

Израел ни е шансата...Али по имиња и од нив сме послаби...Постирав неколку страни наназад, имаат добра генерација, имаат добар тренер, што е најважно од се вложуваат во баскетот , нешто што кај нас е апстрактна именка ...И со нив ќе ни треба доста среќа ако сакаме да победиме...

Смирете ја топката малце, факт е дека имаме крпена екипа и дека ова е последното нешто од оваа генерација...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Заре Марковски кој зема 600.000 евра годишно? И Фил Џексон донеси го, тренирај ги колку сакаш, никогаш нема да бидеме на ниво на Грција и Србија, исто како што таквите како тебе, неможат да се спуштат на земја и гледаат реално на работите. Ај може и до незнаење ти е, па си затресуваш на форумов
Ок, ќе постирам само една слика, кај беа Грција на ЕП 99.
Јас не викам дека лом ќе напрајме на ЕП, ама не сме толку послаби од оние кои се во група со нас.

Attachments

• 33,8 KB Прегледи: 31

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Не си ме разбрал..велам дека џабе објаснуваш некои се убедени дека сме појаки од Гејлада..
Аха, ја мислев накај мене дека е упатено...грешка...

Ништо чудно што се убедени кога се понесени од патриотизмот а не од познавањата...

Јас не викам дека лом ќе напрајме на ЕП, ама не сме толку послаби од оние кои се во група со нас.

Не сме толку послаби ,али сепак сме послаби и не треба да се залажуваме дека во некој случај ќе ги победиме...За Грчка и Хрватска зборам...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Да, сме послаби, ама топката е топка, кошот е подеднакво висок за двете репрезентации, тројката е на иста оддалеченост за двете репрезентации... Не мора да значи дека ако некој имал добри резултати во минатото и е фаворит на хартија ќе го добие мечот. И Италија и Франција беа фаворити во своите групи, а сега ќе бркаат пласман преку дополнителни кфалификации. Се може да се случи, кога можеле јужниве педери да го победат Дрим Тимот и да освојат СП, зашто да не можеме и ние да ги победиме (мислам на јужниве педери) :)

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Кого победивме тоа првенство кажи ми? Пошто си многу голем експерт од областа на кошарката, ме интересира мене, јас немам гледано ни квалификации ни европско, па да ми кажеш како ние игравме на квалификации, кого го имавме во екипата и пред се кого победивме на тоа првенство.

Ај извади од следните европски и светски првенства и олимпијади, да видиме како оди кошарката во Гејлада и нашата. И ај исто така, извади каде се грчките клубови во Европа и грчките играчи и нашите, ме интереисра и тоа. Молим те дечко, олади малце...со секој пост се повеќе си го откриваш незнаењето кое се обидуваш да го покриеш со некој си де-мо-де патриотизам и дигање галама. Сите тука би сакале да им го учукаме на грциштата, ама реалноста е сосема поинаква, а за споредбите со Хрватска пффффффф оди гледај куглање, кошарка не е за тебе

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Аман бе, има време, една година. Само треба тренирање, и тоа одлично тренирање, треба под итно да се донеси Заре Маркоски назад и уште еден не ми текнува во моментов, Турчин беше, треба да се направи добра програма за тренирање, пријателски... И после не Гејлада, абе кој сака нека ни дојде ќе го победиме.
Леле човек многу си заслепен, незнам само од каде толку оптимизам кај тебе, ја иавме најпосраната група во квалификациите и одвај се пласиравме, изгубивме од Португалија, а ти очекуваш победи над Грција и Хрватска, па и Израел, јас искрено ќе бидам презадоволен само со победа над Израел.
Џабе се било какви тренинзи, и во НБА камп да не пуштат толку ни се можностите, мора малку пореално да гледаш на работите.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Да, сме послаби, ама топката е топка, кошот е подеднакво висок за двете репрезентации, тројката е на иста оддалеченост за двете репрезентации... Не мора да значи дека ако некој имал добри резултати во минатото и е фаворит на хартија ќе го добие мечот. И Италија и Франција беа фаворити во своите групи, а сега ќе бркаат пласман преку дополнителни кфалификации. Се може да се случи, кога можеле јужниве педери да го победат Дрим Тимот и да освојат СП, зашто да не можеме и ние да ги победиме (мислам на јужниве педери) :)
Првото, да , така е, до негде си у право, али двете репрезентации немаат ист квалитет па за да можат толку рамноправно да играат...
За Италија и Франција...Пфф, Италијанската репрезентација се распаѓа бре, тие немаат играчи за да играат па цело време земаат некој од младинските репрезентации, кошарката им е паѓање више 3,4 години ...Франција на последното ЕП мислам дека доживеа дебакл, на Паркер му е скурчено ,Диао исто го мрзи да игра, другиве таленти нивни за курац не ги бива...Плус ,двете екипи беа во групи каде што имаше многу појаки репрезентации од нив и ништо чудно што не се пласираа директно....

Втора работа...Се глеа дека не пратиш многу баскет али барем не се труди тоа на нас да ни го покажеш...

Јужните соседи 2006 изгубија во финалето на СП од Шпанија без повредниот Гасол...Злато освоија на ЕП во Белград 2005....

Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
Гечевски СНАГАТА. Пападопулос кога ќе му даде една, има у публика за семки да оди Гечевски.Може на искуство нешто да направи само и мекиот шут ако му фати.
Пак ќе кажам, 3то место објективно.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Кого победивме тоа првенство кажи ми? Пошто си многу голем експерт од областа на кошарката, ме интересира мене, јас немам гледано ни квалификации ни европско, па да ми кажеш како ние игравме на квалификации, кого го имавме во екипата и пред се кого победивме на тоа првенство.

Ај извади од следните европски и светски првенства и олимпијади, да видиме како оди кошарката во Гејлада и нашата. И ај исто така, извади каде се грчките клубови во Европа и грчките играчи и нашите, ме интереисра и тоа. Молим те дечко, олади малце...со секој пост се повеќе си го откриваш незнаењето кое се обидуваш да го покриеш со некој си де-мо-де патриотизам и дигање галама. Сите тука би сакале да им го учукаме на грциштата, ама реалноста е сосема поинаква, а за споредбите со Хрватска пффффффф оди гледај куглање, кошарка не е за тебе
Да, голем патриот сум.
А на тоа ЕП, изгубивме три пати, над 10 разлика од Југославија, домаќинот Франција која на крај беше четврта не победи само со четири разлика, а Израел не победи со кош во последна секунда, откако цело второ полувреме го изигравме без нашиот најдобар кошаркар. Брзо ќе дојде Септември, можеби сеа изглеа далеку, тогаш ќе правиме муабет, многумина не очекуваа и ракометарите да се пласираат на СП, па се пласираа.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Глуости на кило продавате тука а?

Грција не била добра, Хрватска биле на наше ниво, а Израел го газиме. Какви тези лелелеле, просто да бидеш 100% уверен дека тука никој не гледал кошарка подалеку од својата сала.

Грција, со Папалукас 2 пати МВП на Евролига, Спанулис НБА играч, Диамантидис 2 пати МВП на ЕвроЛига, Пападопулос - најдоминантниот центар во Европските натпреварувања последниве неколку години, Зизис - ЦСКА, Фоцис и уште една плејада играчи совршено компонирани во дефназивна целина...ќе ги тепаме, да...

Хрватска, Планиниќ, дали уствари знае како игра Планиниќ (резерва на Џејсон Кид му беше, сега во ЦСКА), Гиричек - НБА класа, Вујачиќ 5 пати во прва петорка на ЕвроЛига, Касун центариште, Поповиќ и Укич (класа з анашиот Илиевски) и да не набројувам натака

Израел, оној Израел кој до сега од 4 одиграни не тепа 3 пати, и тоа сите 3 на неутрален терен, а само еднаш сме го тепале ние дома кога сме играле...

со Врбица кој нема да има изиграно официјална утакмица 12 месеци, со Илиевски просечниот, Самарџиски од ФМП??? Гечевски сеуште добар, Мејси по 2 поена во Реал има, игра одбрана, ама напад е лелеле Ристе, Тасов, Гоцевски...и вие дрско ги споредувате со носителите на играта на Панатинаикос, Олимпиакос, ЦСКА, и во сите тие споредби правите дека нашите се подобри.

Затоа после кога едвај евентуално би го победиле Израел и кога ќе не згазат сите други, ќе мрчите дека не изгирале на ниво, дека сме можеле подобро, дека вакви сме биле, такви сме биле....Реално македонија нема натпросечен играч за во Европски рамки, и освен Врбица кој веќе е минато свршено, Илиевски, Мејси и Гечевски, све другото е под просекот во Европа и неможе да игра во екипа кој игра Улеб, а не пак Евролига и да се носи со крупните ѕверки како погоре набројаните.

Ќе ја тепаме Грција, тука сме со квалитет со Хрватска...кога последен пат сте гледале кошарка, кога давате вакви изјави, или може ПАТРИОТСКОТО ВО ВАС говори. Булшит. Додирна точка со кошарка, како што кажав во еден друг наврат ви е само постерот од Скоти Пипен кај другарот во соба
дефинитивно грк:tapp::tapp:Перо Антиќ:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: btw од такви како радикал Македонија е таква каква што е

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Да, голем патриот сум.
А на тоа ЕП, изгубивме три пати, над 10 разлика од Југославија, домаќинот Франција која на крај беше четврта не победи само со четири разлика, а Израел не победи со кош во последна секунда, откако цело второ полувреме го изигравме без нашиот најдобар кошаркар. Брзо ќе дојде Септември, можеби сеа изглеа далеку, тогаш ќе правиме муабет, многумина не очекуваа и ракометарите да се пласираат на СП, па се пласираа.
Значи си гледал, епа значи немора да ти објаснувам дека тогаш имавме еден Пеце Наумовски играч кој секоја година беше во најдобрите 5 во Европа. Сега го имамве Врбица за лидер, кој никоаш и никаде не бил лидер, кој нема да игра 12 месеци до тогаш, сега го имаме Тасов, а тогаш Дејан Јовановски....Со вонсериски играчи тогаш имавме нула победи...сега со аматери и просечни играчи ке се мериш со светски велесили? оуууууу факинг ноууууууу. биди си патриот и држи се до своите уверувања, но немој да го искажуваш своето незнаење тука пред сите

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Гечевски СНАГАТА. Пападопулос кога ќе му даде една, има у публика за семки да оди Гечевски.Може на искуство нешто да направи само и мекиот шут ако му фати.
Пак ќе кажам, 3то место објективно.
една од најпропадната инвестиција на Реал М.:tapp::tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom