Кој е навистина проблемот на грците?

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.030
Поени од реакции
625
ТРн само да те потсетам дека македоските револуционери не сакале да е избувни востанието на 2 август туку бугарите сакале да се избувни востание што побрзо против турицте,комитите сметале дека сеуште е рано за востание и дека требало уште припреми,ама како така се случи на 2 август и зато треаше сами 10 дена. :(
Сегааа.. ова очиглено е дека грците ја губат битката со спорот со името и се поизвесно е дека идат подобри денови за Македонија.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Не се секирај Џо, не се Бугарите криви, погрешна проценка направиле организаторите...а и не се надевале на силна и апокалиптична контраофанзива од страна на аскерот...но не е тоа тема на муабетот :)

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Ako se saka pobeda na MK,treba samo molci-tolci,a ne demonstracii,i dr.tacii.

Neka prkni drzavata,neka dojdi kapitalizmot i posle elitata ce si tera.Kolku im e cergata razbira se.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Нашите одат најчесто во Македонија на одмор,не во Грција,тоа само така ви изгледа.Би сакал на пример да знам кој од вас бил Каламата на одмор,оти не смее да се заборави докаде е Македонија,всушност за тоа се борат Грците,да им остане анектираниот дел кој го задржаа со помош на Англичаните а покасно и Американците во 1946-7г.,кога Американците помагаќи му на генералот Метаксас за прв пат применија Напалм бомби во историјата врз Македонците кој беа веќе навлезени во Атина со цел да си обезбедат позиции за отцепување на оној дел во кој денес одат Македонските граѓани како туристи.

Абе ти иди на одмор и кај некој твој роднина, јас не го спорам тоа, ама реалноста е дека на граница грчка виза ти бара, а со тоа влегуваш во Грчка, а не во Македонија. Сега историја не толкуваме тука, зборуваме за моментот, вадиш виза, те сексаат на граница, демолираат коли, и те третираат ко ништо згора на тоа им плаќаш. Не мислам ти, ама глобализирам, факт е дека така се случува. Истото и со бугарите. Пак на одмор, до вчера за 5 червени, сега "ние сме во европска унија, а вие не сте" ...
Море не ни сакам да бидам...ич не ми треба.

Реципроцитет на визи, забрана за грчки фирми во Македонија, веќе постоечките со зголемени давачки.

Која небулоза е, во грчка не смее македонче да купи земја, а грк може во Македонија...епа, сами сме си криви. Доста плачеме

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Денот кога Македонската победа, Македонскиот триумф, денот кога храброста на секој Македонец е најголема е Илинден. Зошто?

2 Август не е дата само на Македонските револуционери,

2 Август е датата кога Македонците ги бутнале на колена сите до еден грци.

2 Август 338 пне - Битката кај Херонеја

2 Август 2014 - Дата кога Македонија пак ќе се обедини.

Бидете и вие дел од тоа. Самуиловото проклетство ќе трае уште 7 години. После доаѓа нашето време.
Trn...da ne se navlece na nekoja od ovie lesnive drogi...za kakvo toa Samoilovo prokletstvo zboris....???? Poveke e "prokletstvo" na nekoi "cinovnici", ne taka odamna.................
I naseto veme ne doga, koj toa te laze....nisto sto pominalo ne doaga nazad vo ista forma vo koja bilo....ednosmerna ulica e toa...........tuku gledaj ova kupevo vo vagonov od treta klasa..... vo vozov koj se trkala...da go zamenime so nesto podobro...

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Штознам...викаат дека кругот се врти :)

А инаку проклетијата на Самуил е моментот пред да умре, Македонија 1000 години да биде разорувана и распарчувана та бел ден да не види...тоа било 1014...уште седум години... :)

А после пошто над Македонија сонце ќе свети 24/7, јас ќе нафрлам песок на овчеполе и ќе постелам пешкир па ќе легнам да се сончам....со некој убава овчеполка до мене :)))

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
hehe da ne sakash ja da ti mestam nekoja?
a kolku za pesok ne ti treba ima go dosta, bashka ovce pole e ubava plaza samo daleko e moreto:pos2:

Ninja

Кајгана на око
Член од
15 мај 2005
Мислења
623
Поени од реакции
9
Штознам...викаат дека кругот се врти :)

А инаку проклетијата на Самуил е моментот пред да умре, Македонија 1000 години да биде разорувана и распарчувана та бел ден да не види...тоа било 1014...уште седум години... :)

А после пошто над Македонија сонце ќе свети 24/7, јас ќе нафрлам песок на овчеполе и ќе постелам пешкир па ќе легнам да се сончам....со некој убава овчеполка до мене :)))
Ова фрла ново светло врз македонскиот надворешно-политички концепт "тивка вода брег рони" :).

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
spored kartata na dimitrije cuposki juznata granica na makedonija e juznata vododelnica na rekata BISTRICA i celoto krajbrezje na belo more ili egjesko krajbrezje so HALKIDICKIOT poluostrov, i ostrovot TASOS planinata GRAMOS na jigozapad i na jugo istok so zalivot LAGOS vododelnica na rekata MESTA i ENIGJE.toa e stose odnesuva do realno gledano granicata na juzniot del na MAKEDONIJA. denesnata granica site znaeme kako e sozdadena so toj famozen dogovor za delba, sto 1/3 makedonska zemja grcite ja imaa fakticki zemeno bespravno.egzodusot na makedoncite od toj del e dosta strasen izvrseno etnicko cistenje nad makedoncite iseluvanje asimiliranje pogubuvanje vo najstrasni maki i toa pred ocite na togas svetskata javnost.so ustavno ime ne imaa priznaeno nad 100tina zemji neja znam tacno brojkata.tri clenki postojani vo OON KINA RUSIJA I AMERIKA neimaa priznaeno so naseto ustavno ime . astose odnesuva do odenje na makedoncite vo grcka toa sie sosem druga prikazna:)nema sto dase komentira ,od iskompleksirani i frustrirani makedonci .takvite imaa prvo kriza na identitet,bez nacionalna svest,bez nikakvi patriotski cuvstva, bez cuvstva za svojata drzava.

bi dodal uste nesto .grcite gi fakja panika vece so sto i samata ambasadorka ja smenija od ambasadata vo skopje .nejzin stav bese deka GRCIJA ke mora dase sooci so realnosta narecena MAKEDONIJA.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе ти иди на одмор и кај некој твој роднина, јас не го спорам тоа, ама реалноста е дека на граница грчка виза ти бара, а со тоа влегуваш во Грчка, а не во Македонија. Сега историја не толкуваме тука, зборуваме за моментот, вадиш виза, те сексаат на граница, демолираат коли, и те третираат ко ништо згора на тоа им плаќаш. Не мислам ти, ама глобализирам, факт е дека така се случува. Истото и со бугарите. Пак на одмор, до вчера за 5 червени, сега "ние сме во европска унија, а вие не сте" ...
Море не ни сакам да бидам...ич не ми треба.

Реципроцитет на визи, забрана за грчки фирми во Македонија, веќе постоечките со зголемени давачки.

Која небулоза е, во грчка не смее македонче да купи земја, а грк може во Македонија...епа, сами сме си криви. Доста плачеме

Што збориш бе,зарем така ви прават по ова границиве и амбасадиве,е па не сум знаел досега,ама отсега ќе го имам тоа на ум.Јас си одам по бизнис низ Грција и не сум бил во Грчки или било какви други конзулати и амбасади па сум заборавил малку дека порано беше малку лошо доколку имаш само Македонски пасош.

N

n/a

Гостин
A be vie mi prodavate demagogii tuka...
kolku i da saka del od mene da gi cue...
Alo be...objasnuvav vise u onoj postot kaj apokalipsata sega za Geda gluperda (alias Slobo Milosevic)za toa kako zavrsuvaat neizdrzanite i nepromisleni akti za teritorijalni pretenzii...
Nazalost toj post otide u.p.m. pri prakjanje...ali jas kako mnogu inatliv decko sega ke sednam i ke go napisam uste ednas.

Kakva agresija i obedinuvanje be bas-chodjuci???
Altan deca...selo gori baba se cesla...
Nie sega za sega ne mozeme da si ja odbranime Vardarska Makedonija od site kucinja sto gladni demnat pred porti...
uste u kontra napad ke odime i ke si gi barame egejska i pirinska...
Prodavate demagogija zimi gospod...zelbite se edno...realnosta sosem drugo!
Mnogu treba da se potrudime i da gi zapotime debelite g`zovi...,mnogu da napreduvame finansiski i mnogu da rabotime na decata i na mladinata (proekt ubermacedoniche) za da moze da igrame za edno 30-40 god. eventualno na taa karta...
Od denesna data gledano...najvazno da odbieme napad(a nie sme i te kako timski napadnati u momentov)...za drugoto spored ucinok i realizirani proekti...ke mislime posle!
Aj pozdrav.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Aбе ние ја браниме Македонија,само на тастатура,онака виртуелно што би се рекло,иако во последно време како и тоа да не го правиме баш доволно.
Од друга страна дома имаме поголеми проблеми што покрај другите ни ги задаваат нашите власти,од осамостојувањето па до денес.Денес ние си имаме блентаво извршена приватизација,комунистичко судство,непотизам со висок коефициент,администрација 6-7 пати поголема отколку Словенија која има скоро ист број на жители,вработени кој покрај другото треба да извадат пари и за еден пензионер и по еден административец на кого му плаќаат и социјално-пензиони давачки затоа што тој дреми и си ги стружи ноктите зад некој шалтер.Ние си имаме и високи цени на комуналните давачки како никаде во Европа,исто и на прехрамбените продукти,невработени еден куп на кој владите за да им овозможат да работат им бараат ригорозни услови и давачки повисоки од нивната заработувачка,па затоа или бегаат странство или шетаат како муви без глава по улиците,без инвентивност и заинтересираност,шнајдерки кој работат за 2-3$ на ден и при тоа умираат на машини од премореност и несоодветни услови,имаме најефтино платен тутун во светот а по некогаш и недоплатен како оваа година,имаме и министри за економија кој јавната давачка ја зголемуваат за 120% а при тоа изјавуваат дека само малку ќе се зголемела(што би било кога би се зголемила повеќе значи 999%),имаме претпријатија за производство на цигари кој нижат милионски загуби наместо да профитираат како во секоја нормална држава и да бидат столб за полнење на буџетот,имаме влада која само на сопствена реклама без ефект троши колку Coca-Cola за притоа никаква инвестиција да не донесе и покрај моронските олеснувања со театрални најави пред камери,имаме уште многу други работи за кој и нема толку простор и време да ги донапишам иако знам дека се многу побитни од реципроцитет кон Грците или некои други непријателски расположени народи.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Се убаво кажано, АБЦ, навистина, ама бугар-тапијата ич неможам да ти ја простам...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Jaс па не ја ни рачунам како тапија,ја користам само за полесно патување и евентуално зголемување на бројот Македонци во Бугарија.

N

n/a

Гостин
Jaс па не ја ни рачунам како тапија,ја користам само за полесно патување и евентуално зголемување на бројот Македонци во Бугарија.
Drugar...aj ne seri...
Jas studirav u Bugarija...imam imot i biznis tuka...
pa kako od gjavol begam od taa bugarskata tapija i si gi plakjam svojski sekogas site lihvi samo zatoa sto ja nemam...
ti od Prilep se najde `pameten` i zema bugarski pasos...
(izvini...ama u usta te gagjam!)
Ke vidis za mnogu skoro kako bugarite ke izigraat u europarlamentot so site tie tapii...i togas ke pravime muabet...
Kako sto kazav vise ednas...sekoj od nas treba da ima proekcija u glavata za toa sto sledi!

Kajgana Shop

На врв Bottom