4 и 5 димензија ке бидат откриени наскоро!

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Ако некој ја гледа серијата Kyle XY во неколку епизоди се спомнува Ајнштајн. Според тоа што разбрав во серијата неговата генијалност била поради тоа што тој останал не 9 месеци во утробата на мајка му, туку некоја недела повеќе и неговиот мозок повеќе се развил и затоа имал поголема мозочна активност. (Серијата е СкајФај ама верувам во такви работи. И баш приказната се заснова околу тоа што Ајнштајн останал подолго во утробата. Еден од ликовите во серијата е експеримент кој бил во утробата на сурогат мајка неколку години и подоцна кога се родил користел 100% од мозокот и со тоа доаѓаат можности за телекинеза, подобри сетила и сл... малце офтопик :))
Па дај во иднина идните бремени мајки нека ги носат бебињата поише време од 9 месеци. 9 и пол месеци, па нека се раѓаат интелегентни суштества кои ќе користат 100% од својот мозок. :)

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Па дај во иднина идните бремени мајки нека ги носат бебињата поише време од 9 месеци. 9 и пол месеци, па нека се раѓаат интелегентни суштества кои ќе користат 100% од својот мозок. :)
Ова не би требало да е можно, освен ако не измислат некоја нова технологија/метода до тогаш, затоа што породилните болки природно си доаѓаат кога ќе се навршат 9 месеца, жената се отвара, бебето „сака“ надвор... Случајов со Ајнштајн е всушност „поремечај“ при бременост. :)

Али да не забегувам од темава... Овие прикаски за датумиве од секогаш ми биле малце несериозни и без врска. И за 1999 се збореше дека ќе била година на апокалипсата (пошто 999 наопачки било 666, што е бројот на Ѓаволот :icon_roll), па еве, по 8 години, уште сме тука. :icon_lol: За 02.02.2002 исто нешто имаше, дали крај на светот или Трета Светска Војна, не сум сигурна... Сега и за 21.12.2012, верувам пак е некаква глупост за тепање време.
2012 е само 5 години од денес, значи во страшно блиска иднина.:) А тоа време тешко дека е доволно за откривање на нови димензии, за кој до денес ништо не сме знаеле.
Тоа па со Белите Богови кои ќе донеле апсолутен мир и љубов ми е уште поголема глупост, измислена веројатно од некој религиозен фанатик.
А и што е тоа со вонземјаните „Нордијци“? Кој установил дека постојат такви вонземјани, кој ги нарекол така? Јас колку што знам, науката сеуште нема никакви сознанија за вонземски живот во Вселената.

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
vodkamixx ne veruvaj na lugje bez pupak :)))))

aj barem ne sum samo jas sto go pratam Kyle :P

Sto se odnesuva do 666 imase eden mnogu interesen dokumentarec na discovery, kade sto u stvari 666 e togasniot rimski imperator :)

psy, naukata ogromen del svoite tvrdenja gi bazira vrz nepotkrepena teorija. Teoretski, od tolkavo prostranstvo koja e logikata samo nie da sme sozdadeni???? Duri i da si teoloski fanatik, koj eli gospod deka sozdal samo eden ziv svet???

Btw eke koga go spomenav discovery, na discovery science uste eden dokumentarec po odnos na komunikacijata so vonzemjanite.. imase edna cela redica naprofesori i od NASA i od rusive sto velea oficijalniot kontakt ke bide od 2020-2030 .... Nostardamus utnal za 5 godini za smrtta na kralot vo negovo vreme mozebi utnal za desetina gdini po nekolku veka otkako prorekuval kojznae :) da si go prasame nie fuere mozda on ke presece pa ke ni dade nekoj dvojazicen ramkoven kompromis i po odnos na ova prasanje od sustinsko znacenje za nasata idnina :))))

Член од
5 јули 2006
Мислења
82
Поени од реакции
2
Никаде во библијата не е спомнат тој конкретен датум. Исто и во оригиналните записи на Нострадамус . Календарот на маите завршува на 21.12.2012 ... повеќе за тоа овде http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=3249
Сите делови од човековиот мозок имаат своја функција, тоа дека користиме 10% од мозокот е мит.

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Сите делови од човековиот мозок имаат своја функција, тоа дека користиме 10% од мозокот е мит.
Да. Кој не верува, го земам за кандидат да му отстранам 90 посто од мозокот -- со штрафцигер.:)

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Дека светот ќе заврши во 2012 не верувам зошто знам дека вакви работи имало и порано и наивци паѓале на нив како секогаш. Ми текнува, за крајот на милениумот, колку американци краваа паника, па еве не живи и здрави.
А кога сме кај димензиите еве ви извадок од Википедија
Additional dimensions
Theories such as string theory and M-theory predict that the space in general has in fact 10 or 11 dimensions, respectively, but that the universe, when measured along these additional dimensions, is subatomic in size. As a result, we perceive only the three spatial dimensions that have macroscopic size. We as humans can only perceive up to the third dimension while we have knowledge of our travel through the fourth. We, however can not see anything past the fourth.
Е ова се теории поставени од озбилни научни кругови, а не некакви мистици или религиозни фанатици. Сепак, сами пресудете во што ќе верувате.

NEBO666

НАУЧНИК
Член од
21 јули 2007
Мислења
568
Поени од реакции
1
Дали знаевте дека се предвидува наскоро откривање на 4 и 5 димензија,односно по [FONT=Verdana, Arial, Helvetica]контроверзниот датум кои некои го сметаат и за крај на светот,а тоа е 21.12.2012 год.Тогаш завршува и календарот на маите,предвидувањата од библијата и ностадамус застануваат тука,а сите македонски ицелители и предвидувачи кажуваат за оваа година "како година од која понатаму ќе нема војни,туку апсолутен мир и љубов меѓу луѓето.
Еден наш иселител вели дека:во 2012 ке се симнат ангелите божји на земјата,а маите пак ги нарекуваат "белите богови".
Ангелите божји или Белите богови всушност се вонземјани кои старите народи неможејќи да објаснат што се,ги именувале така.Дали тоа значи обнова на соработката меѓу нас и вонземјиот вид "Нордијци".Ова е огромен чекор во науката(како што се предвидува),а и голем духовен напредок на човекот и откривање на нови димензии.Јас се надевам дека ке биде така.Што мислите вие?
[/FONT]
sto ima vrska krajot na svetot so 4ta i petta dimenzija?

Член од
26 јули 2007
Мислења
230
Поени од реакции
0
Дали знаевте дека се предвидува наскоро откривање на 4 и 5 димензија,односно по [FONT=Verdana, Arial, Helvetica]контроверзниот датум кои некои го сметаат и за крај на светот,а тоа е 21.12.2012 год.Тогаш завршува и календарот на маите,предвидувањата од библијата и ностадамус застануваат тука...[/FONT]
Со оглед на драстичните промени на климата "прекуноќ", ништо веќе не ме чуди :)
Времето ќе покаже, не е далеку датумот, ќе почекаме да видиме :)

NEBO666

НАУЧНИК
Член од
21 јули 2007
Мислења
568
Поени од реакции
1
Со оглед на драстичните промени на климата "прекуноќ", ништо веќе не ме чуди :)
Времето ќе покаже, не е далеку датумот, ќе почекаме да видиме :)
mislite deka covekot ke go dozvoli krajot na svetot,i deka nema da se obide da ja smeni klimata..

Член од
26 јули 2007
Мислења
230
Поени од реакции
0
mislite deka covekot ke go dozvoli krajot na svetot,i deka nema da se obide da ja smeni klimata..
Па, јас мислам дека баш човекот е тој којшто самиот си го прави и еден ден ќе си го направи крајот на светот. Баш тоа што човекот постојано сака да дозволува или не дозволува одредени нешта се токму причината за ваквите состојби. Треба да разбереме дена ние, минорни и ништожни во однос на вселената суштества не сме никакви господари и семоќни богови, туку напротив.

NEBO666

НАУЧНИК
Член од
21 јули 2007
Мислења
568
Поени од реакции
1
Па, јас мислам дека баш човекот е тој којшто самиот си го прави и еден ден ќе си го направи крајот на светот. Баш тоа што човекот постојано сака да дозволува или не дозволува одредени нешта се токму причината за ваквите состојби. Треба да разбереме дена ние, минорни и ништожни во однос на вселената суштества не сме никакви господари и семоќни богови, туку напротив.
nie sne si господари и семоќни богови,samite na sebe.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
ај и ја го искористам моментот додека се пишува offtopic
за тоа што го зборите за климатските промени немате веза....гледајте dicovery и многу работи ке ви се разјаснат....
за време на еволуцијата на земјата до денес се слуциле над 10 големи климатски промени

на пример: од ледена доба до слична на оваа во која сме сега се случило во период од неколку стотици години...значи никој неможе да каже дека планетава треба да држи константна температура....луѓе бре и сами знаете дека живееме на ПЛАНЕТА земја а не во лабараторија каде што вечно подесувањата си остануваат константни!!!!!!!

Член од
30 јули 2007
Мислења
62
Поени од реакции
0
Hehehe deka ke nema vojni i ke ima ljubov i mir..ne mi se veruva. Mora da ima od se po nesto za da se odrzi t.n. balans. Nemoze site da se sakaat, sekogas ima kontradiktornost. A i 5 godini ne se daleku. Ke vidime, ke vidime...:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom