Омилен режисер

Член од
16 април 2008
Мислења
2.525
Поени од реакции
2.380
Милчо Mанчевски од домашниве а Стивен Спилберг од странскиве режисери......

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Стивен Спилберг од странските а од нашите Милчо Манчевски.
:salut:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Стивен Спилберг, Клинт Иствуд, Мартин Скорсезе :pipi:

Милчо Манчевски :smir:

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Стивен Спилберг и Џорџ Лукас

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Дејвид Линч, Франк Дарабонт, Џејмс Камерун, Пол Хагис, Клинт Иствуд, Стенли Кјубрик, Квентин Тарантино и Кристофер Нолан.

Неможев еден :smir:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Ај да се надополнам, сум ги заборавил незаменливите, бар за мене: легендата Мартин Скорсезе, Стивен Спилберг, ѕверот Ридли Скот, Квентин Тарантино и Дејвид Финчер.

ZigZag

Заменик министер
Член од
19 јули 2006
Мислења
347
Поени од реакции
248
Стенли Кјубрик, Дарен Арнофски, Дејвид Кроненберг, Браќата Коен, Сергеј Ајзенштајнов, Вуди Ален, Емир Кустурица, Радивоје Андрич, Душан Макавејев, Џон Карпентер итн.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Алфред Хичкок,Стенли Кјубрик,Мартин Скорсезе,Стивен Спилберг,Џорџ Лукас,Џејмс Камерун,Клинт Исвуд,Квентин Тарантино,Браќата Коен,Роман Полански,Орсон Велс,Волт Дизни :vozbud:

секој е специјален на свој начин...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
New update:

Милчо Манчевски, Џејмс Камерун, Клинт Иствуд, Дејвид Финчер, Кристофер Нолан, Мартин Скорсезе, Ридли Скот, Џоел и Итан Коен, Роб Маршал.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
steven spielberg,james cameron,kristopher nolan i clint eastwood

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Ајде и јас малку на темава:

Значи прво и основно, дедо Clint Eastwood. Да се разбереме, има режисери со многу подолг стаж и со култни остварувања зад себе. Но она што ми се допаѓа кај дедо Клинт е прво, што нема промашувања, филмовите му се во најмала рака добри, а некои од нив се навистина инзвонредни. Понатаму, сите негови филмови имаат содржина, имаат приказна која тој ја обработува на свој карактеристичен начин: Клинт не е 10-та копија на некој друг режисер. Клинт е Клинт. Јеботе кое име го одбрал, Клинт (оригиналното поинакво ќе да беше). Ама како и да е. Нема блокбастери кај него, нема ефекти, нема милиони фрлени долари за експлозии и галама. Има приказна, обично мал буџет (во споредба со останатите големи филмови кои се прават во холивуд), често работи со анонимни актери од кои извлекува максимум. Million Dollar Baby (2004), Mystic River (2003), Unforgiven (1992) се според мене ремек-дела, филмови кои ќе ја обележат неговата режисерска кариера. Покрај нив, Changeling (2008), Gran Torino (2008) а сега и Invictus (2009) се навистина добри остварувања. Можеби не ми се допаднаа на исто ниво и Letters from Iwo Jima (2006) и Flags of Our Fathers (2006), но ја потврдија неговата оригиналност: барем јас немам сретнато до сега пример да се снимат два филма од истата приказна, гледани од спротивен агол. Веројатно оригинална идеја.

Не викам дека старецот е најдобар режисер евер, но мене ми се допаѓа најмногу начинот на кој работи, уживам во неговите филмови и се надевам ќе го служи здравјето за да сними уште многу филмови.

Друг пат ќе пишам и за некои други режисери.

Kajgana Shop

На врв Bottom