Македонеро
Домаќин
- Член од
- 15 декември 2008
- Мислења
- 3.488
- Поени од реакции
- 1.862
Ај нека каже некој какви типови на самострел користат Волците и какви слични ладни оружја од тој тип.
Точно Блаже во право си^- Добро,опремата на повеќето специјални полициски единици е тука некаде +- иста...
Се знае што се користи...
Е брат каков тип незнам ама ќе дознаам ама имам слика од 2001 волк со самострел ќе ја ставам до вечерАј нека каже некој какви типови на самострел користат Волците и какви слични ладни оружја од тој тип.
ЈАс имам потполно исти такви со отсечени прсти
ИИИИИ од каде бе брат,ако имаш можност кажи ми од каде и јас да си земамЈАс имам потполно исти такви со отсечени прсти
Самострели мислам дека не користат,ама не сум сигурен... најчесто употребувано ладно оружје е,ножот секако е сеа,кој тип точно не сум сигуренАј нека каже некој какви типови на самострел користат Волците и какви слични ладни оружја од тој тип.
Користат Блаже штом се научам ќе ви кажам и на вас коков тип користат.Гиго,овој клип не е за оваа тема/
--- надополнето ---
Самострели мислам дека не користат,ама не сум сигурен... најчесто употребувано ладно оружје е,ножот секако е сеа,кој тип точно не сум сигурен
Брат спомнав на претходните теми, ама ај ке ти кажам 1600 денари во арми шопот кај владата што се наоѓа, полесно ке го најдеш, кога идеш во парк кај што зимаш за пиење на ѓошот спроти владата одма до него еИИИИИ од каде бе брат,ако имаш можност кажи ми од каде и јас да си земам
--- надополнето ---
Јас што имам роднина работи во ЕБР прва чета.Го прашував за Таворот и вели дека е одличен исто така ми кажа дека 1 Мај ќе биде во Касарната Ѓорче.
ОК фала брат многу:salut:Брат спомнав на претходните теми, ама ај ке ти кажам 1600 денари во арми шопот кај владата што се наоѓа, полесно ке го најдеш, кога идеш во парк кај што зимаш за пиење на ѓошот спроти владата одма до него е
Нема врска.Епа тогаш зошто ги користеле во војната 2001 ајде кажи, овде убаво се гледа на сликата.А јас и знам дека тие користеле бидејќи чичко ми Дејан капетан-артилерија учествуваше во 2001.Тој што пука со минофрлачите на Танушевци тоа е тој и тој ми го кажа тоа дека воцлите ги убивале албанците со самострели.Ги користат додека не дојдат во ситуација да треба да ги применат во пракса - а тогаш сфаќаат дека е подобро да си користат пригушено оружје отколку такви “егзотики“.