Македонски специјални единици (полициски и воени)

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.488
Поени од реакции
1.862
Ај нека каже некој какви типови на самострел користат Волците и какви слични ладни оружја од тој тип.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958
Најдов точно Тигрите каков Глок користат истиот го користат и САЈ во Србија.Само што кај тигрите прво е ласерот па лампата,а кај САЈ прво лампата па потоа ласерот.Инаку користат Глок 17.
еве и видео да се види што опрема користат.

исто така користат и исти ракавици тие со отсечени прсти кратките.

С

Спенсер

Гостин
^- Добро,опремата на повеќето специјални полициски единици е тука некаде +- иста... :)

Се знае што се користи...

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958
^- Добро,опремата на повеќето специјални полициски единици е тука некаде +- иста... :)

Се знае што се користи...
Точно Блаже во право си

--- надополнето ---

Ај нека каже некој какви типови на самострел користат Волците и какви слични ладни оружја од тој тип.
Е брат каков тип незнам ама ќе дознаам ама имам слика од 2001 волк со самострел ќе ја ставам до вечер

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Најдов точно Тигрите каков Глок користат истиот го користат и САЈ во Србија.Само што кај тигрите прво е ласерот па лампата,а кај САЈ прво лампата па потоа ласерот.Инаку користат Глок 17.
еве и видео да се види што опрема користат.

исто така користат и исти ракавици тие со отсечени прсти кратките.

ЈАс имам потполно исти такви со отсечени прсти

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958
ЈАс имам потполно исти такви со отсечени прсти
ИИИИИ од каде бе брат,ако имаш можност кажи ми од каде и јас да си земам

--- надополнето ---

Јас што имам роднина работи во ЕБР прва чета.Го прашував за Таворот и вели дека е одличен исто така ми кажа дека 1 Мај ќе биде во Касарната Ѓорче.

С

Спенсер

Гостин

Самострели мислам дека не користат,ама не сум сигурен... најчесто употребувано ладно оружје е,ножот секако :) е сеа,кој тип точно не сум сигурен :)

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958
Гиго,овој клип не е за оваа тема/

--- надополнето ---

Самострели мислам дека не користат,ама не сум сигурен... најчесто употребувано ладно оружје е,ножот секако :) е сеа,кој тип точно не сум сигурен :)
Користат Блаже штом се научам ќе ви кажам и на вас коков тип користат.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Самострели се користат само за сликање... во пракса никој не ги користи.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
ИИИИИ од каде бе брат,ако имаш можност кажи ми од каде и јас да си земам

--- надополнето ---

Јас што имам роднина работи во ЕБР прва чета.Го прашував за Таворот и вели дека е одличен исто така ми кажа дека 1 Мај ќе биде во Касарната Ѓорче.
Брат спомнав на претходните теми, ама ај ке ти кажам 1600 денари во арми шопот кај владата што се наоѓа, полесно ке го најдеш, кога идеш во парк кај што зимаш за пиење на ѓошот спроти владата одма до него е

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958
Брат спомнав на претходните теми, ама ај ке ти кажам 1600 денари во арми шопот кај владата што се наоѓа, полесно ке го најдеш, кога идеш во парк кај што зимаш за пиење на ѓошот спроти владата одма до него е
ОК фала брат многу:salut:

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958
Самострели се користат само за сликање... во пракса никој не ги користи.
ААА е овде грешиш сега ќе ти ставам и слики и видео за да видиш.
еве ти видеа а сега и слики
bscap0000.jpg
Еве ти слика од 2001 од војната.
bscap0001.jpg
bscap0006.jpg

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Ги користат додека не дојдат во ситуација да треба да ги применат во пракса - а тогаш сфаќаат дека е подобро да си користат пригушено оружје отколку такви “егзотики“.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958
Ги користат додека не дојдат во ситуација да треба да ги применат во пракса - а тогаш сфаќаат дека е подобро да си користат пригушено оружје отколку такви “егзотики“.
Нема врска.Епа тогаш зошто ги користеле во војната 2001 ајде кажи, овде убаво се гледа на сликата.А јас и знам дека тие користеле бидејќи чичко ми Дејан капетан-артилерија учествуваше во 2001.Тој што пука со минофрлачите на Танушевци тоа е тој и тој ми го кажа тоа дека воцлите ги убивале албанците со самострели.
bscap0000.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom