па и новата и старата се како шаторски крила.:pos2:Па што не кажеше како шаторско крило!
8bit униформа![]()
![]()
(копирајетд- алавархансо и леопард)
еве вакви,ваква шара... таканаречени дигитални...
па за едно 500еур ке завршиме работа...Дечки дајте ми информација кога се конкурсите за пријавување, или каде можам да ги очекувам.
На колку време има примање на нови членови, и се што е потребно дополнително да знам.
Малку сум информиран, а многу заинтересиран за оваа работа, навистина секој совет и помош од вас би ми значела многу.
Ми преостанува уште неполна година од средното, а понатаму сакам да го одам тој пат...се би сторил да се најдам во редовите на специјалните единици!
Ако оваа понуда од 500 еур. завршува работа уште утре го имаш кешот на ракапа за едно 500еур ке завршиме работа...се шалам
види,за конкурсите,пишува во дневниве весници и слично,на веб страната на АРМ и МВР мора да пише... како и да е, есенва се збореше нешто дека ке има... или пак напролет... незнам,редовно прелистувај, ке гледам и јас, па ако дознаам нешто ке ти пишам обавезно...
се зезав за парите,јас ништо неможам да направам...хехехеАко оваа понуда од 500 еур. завршува работа уште утре го имаш кешот на рака
Ќе прегледувам на страниците на АРМ И МВР но сепак имам уште од учебната година и неколку мали препреки пред тоа, требе да се расчистам со нив пред се. Добив информација дека и служење на војска била потребна пред тоа, точно ли е тоа?
На колку е ограничен бројот на нови регрути кои ги примаат?
Што друго гледаат на приемниот освен физичката, психичката и здраствената состојба?
Како што кажав секакви информации се добредојдени и од позитивните и негативните страни на оваа работа.
Поздрав.
Јасно бе те сватив за парите дека се заебаваш :wink:се зезав за парите,јас ништо неможам да направам...хехехе
доколку сакаш да одиш во ЕСН ВОЛЦИ,за таму е задолжителна војска, 3 месеци е моментално,
за полицискиве единици ЕСЗ и ЕБР, има цивилен конкурс (за граѓани кои не се во полиција) и службен конкурс (за џандари и слично,кои ако сакаат доколку ги поминат тестовите да се префрлат во единициве)...
хммм... врски имаш другар??? барем некој да имаш,некаде, арм/мвр да ти помогне малку??? зашто вака сам,тешко нешто да постигнеш, стварно тешко...
ЕСЗ-ТИГАР... народот ги познава како ТИГРИ...хехехеЈасно бе те сватив за парите дека се заебаваш :wink:
Сакав за есз волци да конкурирам, ама ова со војската ме предомислува...
ЕБР, единиата за брзо распоредување и ЕСЗ ( не ми текнува за што беше скратеницата) беа во внатрешноста на државата и се задолжени за апсења на „крупни ѕверки“ за интервенирање каде што полицијата неможе да ја држе контролата, за воведување безбедност на стадионите и слично или грешам. Волците како што сум зачул ги праќаат во Ирак.
Гледам доста си запознает во врска со ова, валјда имаш некој близок внатре или и ти си заинтересиран за оваа работа? затоа поправиме каде грешам.
За врски, имам некои во полиција но не сакам нивна помош, ќе тепам на голо па што ќе направам тоа, јебига сакам сам да се пробивам!
е да,добро кажа членот над мене... покрај физичка, треба и психичка подготвеност... ако ти избувнуваш при секоја провокација, заборави на специјална единица... хехехе, треба многу смиреностБрао брат, фала на објаснувањата.
btw колку години си ти ( I’m 18), тренираш ли ти нешто, ги исполнуваш ли физичките барања... ќе се пробаме инаку да не ни биде криво панатаму, а дали ќе успееме тоа е друго, а врски несакам само заради тоа што сакам реално оценување, не сакам на некој да му го одземам заслуженото место, а најмалку сакам и мене тоа да ми го прави некој.:salut:
пак да те цитирам,Ако оваа понуда од 500 еур. завршува работа уште утре го имаш кешот на рака
Ќе прегледувам на страниците на АРМ И МВР но сепак имам уште од учебната година и неколку мали препреки пред тоа, требе да се расчистам со нив пред се. Добив информација дека и служење на војска била потребна пред тоа, точно ли е тоа?
На колку е ограничен бројот на нови регрути кои ги примаат?
Што друго гледаат на приемниот освен физичката, психичката и здраствената состојба?
Како што кажав секакви информации се добредојдени и од позитивните и негативните страни на оваа работа.
Поздрав.
Пишував за ова, склековите - 50 во една серија ги правам за минута и 20 сек,(ова го вежбам преку ден, 4 серии по 50 повторувања, така да доста ми е извежбано) уште дваесет за до 70 со мала пауза ќе ги направам за 20-30 сек. така да со склековите ќе завршам за помалку од 2 мин.пак да те цитирам,
За влез на селективниот курс за волците треба да се направат 70склекови,70стомачни и да се истрчаат 3.2км за помалку од 14.5 минути.Ако се исполнат овие критериуми се оди на медицински прегледи па после тоа на 24 дневен курс.
копирајтед- beowulf
ова најново го дознав... 99.9% е точно...
еден другар беше на медицински,ке го прашам па ке ти кажам... воглавно тоа е тоа,притисок,хигиена и слично...Под медицински прегледи што се подразбира? (Екг, Ехо, испитување на срцето, трчање на лента, мерење притисок ... или друго?)
24 дневниот курс следува веќе од кога ќе те примат или и тоа припаѓа во тестирањето?
btw фала за информациите што ги споделуваш:salut: