Македонски (П)фишинг...

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
На меил ми стигна ова:

Почитувани

Поради промена на нашите сервери пожелно е да го проверите тековениот остварен ADSL сообраќај. Продолжете на следниов линк (линкот е избришан од Мистичен, има деца кои ќе го кликнат)http://adsl.prohosts.org/

Доколку приметите неправилности истите може да ги пријавите на нашиот телефонски број 0800 12345

Со почит,
Техничка служба на MT
Горјан Павловски

а линкот е: (линкот е избришан од Мистичен, има деца кои ќе го кликнат)http://adsl.prohosts.org/

пратено од service.adsl@yahoo.com

Добро бе, за на АДСЛ да се шлепате го правите ова? (кон креат(у)орите на мејлов). Ме изнасмеа мејлов.
А бе деца, ако ова е нашата хакерска младина, лошо ни се пишува.
За секој случај, да ви кажам да не ве чуди ако ви се појават на врата некој ден.

Или како што хакерски би ви рекол: LAM3 b4s73rdZ :bip:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Има глупи копиљаци кои глумат хакери, ама има уште поглупи кои би наседнале на фората. Ехеее, мене на пример какви се фишинг мејлови од нашава омладина ми немаат стигнато...

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Барем нека се малце покреативни, само не се секирајте секогаш има овци за стрижење

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
:pos: :pos: Али маилов пратен од service.adsl@yahoo.com :pos: Као МТ.нет да нема свои маил сервери и ќе се регистрира на yahoo.com за да ги известат корисниците. Е по ова се познава аматерското "хакирање". :)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
:pos: :pos: Али маилов пратен од service.adsl@yahoo.com :pos: Као МТ.нет да нема свои маил сервери и ќе се регистрира на yahoo.com за да ги известат корисниците. Е по ова се познава аматерското "хакирање". :)

Се познава од авион

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Ја пријави IP адресата од која ти го пратиле меилот? (=

Smasher

Професионален молер
Член од
27 јуни 2007
Мислења
811
Поени од реакции
9
LAM3 Мнооогу LAM3

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
и шо било уствари ако кликнеш на линкот?

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Па ќе ги напишиш јузерот и пасвордот на таа страница за да си го "провериш" сообраќајот, и после чекај гигантски адсл сметки, или пак интернет со смалена брзина уште на први :) ...

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
ииииииииииииииииииии мрднати типови па ќе ги покољам

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
:pos2:
Хакери де, но се уште барем кај нас има многу овци за стрижење.

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
29
vo sekoj slucaj dobra finta btw taka se pocnuva :D :D :D kolku luge ke kliknat na ovoj link

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Јас вака слично се заебав ама преку мсн. Една другарка т.е. ми вика ај логирај се таму и таму со јузер и пасс од мсн да гласаш за мене. И ја ај девојчево нешо и треба и коа за 5 мин ме дисконектира од мсн и ми вика дека имам грешен пасворд. OMG

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Па ќе ги напишиш јузерот и пасвордот на таа страница за да си го "провериш" сообраќајот, и после чекај гигантски адсл сметки, или пак интернет со смалена брзина уште на први :) ...
Јас колку што сум запознат, од пред некое време не можеш да се конектираш со друг јузер и пасворд освен оној кој ти е даден од мак телеком, ставале филтри или незнам што на линиите... така да се им е џабе :helou:

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Аце мислам дека си во право. Мислам дека се регистрира јузерот на телефонскиот број, али who knows :).

Kajgana Shop

На врв Bottom