Сонови, толкување на сонови

L

Lu

Гостин
Веројатно можам сега да се убацам у темава и да си побарам толкување на нешто што ми се случува веќе три години... Еве ја последната ситуација, од пред два дена...

Се наоѓам во римско време, се движам по дрвен мост. Од мојата лева страна - војник, кој ме води на мојата венчавка. Под мостот еден куп војници, а истиот е соединет со една огромна палата. Спуштам поглед надолу и гледам дека ја немам десната нога - него некој железен уметок. Тоа е првата аномалија по која сваќам дека сум во луциден сон, па се обидувам да превземам контрола и да креирам нова ситуација, но не успевам, па единствено решение ми е да се разбудам. Креирам дупки во мостот и намерно рипам од едната. (Рипање секогаш ми резултира со будење ).

Еве го чудното: Добивам неверојатно реално чувство дека сум будна. Си велам ок, будна си. Кога се обидувам да ги отворам очите, тоа е невозможно, толку многу ми се тешки. Се обидувам да викам, но немам глас, тоа го правам со некој внатрешен. Добивам чувство на вкочанетост, тотална парализа на телото, како некој да стои над мене, болка во градите, забрзано дишење, страв дека умирам, немир, тежина. Слушам се што се зборува околу мене, будна сум, а не сум, а будењето е невозможно. Најневообичаено од се, е тоа што некој или нешто како да извлекува дел од мене, на надвор.
Колку повеќе влече, толку повеќе давам отпор и толку повеќе боли.
После неколку такви наврати, се откажав и потполно се опуштив. Чувството беше како некое тонење, пропаѓање, проследено со страв. Откако дозволив да ми се одземе делот од мене, или што и да е тоа, осетив неверојатно чувство на мир, спокој, олеснување, како никогаш до сега во животот. Си помислив - или сум будна или сум мртва. Ми прелета мисла да идам до кујна, и скоро не си се ни доискажав, стигнав до таму со неверојатна брзина. Ја видов сестра ми која погледна накај мене, но како да не ме гледаше, на што се чудев. Го спуштив погледот надоле и наместо себе видов белузлава - прозирна силуета одвоена од паркетот. Првата мисла ми беше - Боже што направив, морам назад. И исто онолку брзо како и првиот пат, се вратив во мојата соба, каде се видов себе си како спијам. Невидено збунета, цело време си повторував како морам да се вратам, морам, морам. И оддеднаш се врати чувството на болка, тежина, се она што го опишав погоре. Будењто сеуште тешко, но на крајот успев со едвај отварање на очните капаци, како да ми беа залепени.

Морам да напоменам дека бев свесна во текот на целиот сон и дека жими очи беше нешто сосема поинакво од луциден сон - порелано од неговата неверојатна реалност. Не постојат зборови да го објаснам ова.
По ова што го кажа многу ми личи на Астрална проекција,едно добри 95% сум сигурна дека ти се случила Астрална проекција (исто се нарекува и Вонтелесно искуство).
Астралната проекција е многу пореална од Луцидниот сон и многу е повозбудлива.
И мене ми се има случено Астрална проекција и знам за какво чувство збориш,тоа едноставно неможе да се опише треба да се доживее.
Види има цела тема на форумов за Астрална проекција - http://forum.kajgana.com/showthread.php?684-Астрална-проекција

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Еден ден ко се вратив од нашкола, ми го немаше кучето, прашав кај е и ми кажаја дека го загубиле. Не чекав ни момент, го барав кај стасав и кај кого стасав, ги свртев сите блиски населби ... веќе 5 дена ни трага од него. 6- тиот ден сонвев дека сум станала од спиење и сум пошла до дневната кај шо кучето беше врзано со црвено ремче (градник) и лежеше до каминот, тато седеше и читаше весник одма до него. Ко се разбудив сонот го памтев многу добро и си помислив дека сонвев нешто такво зато шо бев тажна, а никогаш не изгубив надеж дека ќе го најдам и неможев да се помирам. На враќање од нашколо ми се јави тато ми кажа дека го нашол и да појдам да го земам, зато шо неможел да излезит од на работа, а го видел случајно кај шо талкат. Патот под нозе и дур ме држеше сила право на местото. Ко го видов имаше црвено ремче (околувратник), очигледно бил фатен од некого па избеган. Од возбудата не ни ми текна на сонот, ко се вратив дома и му го одврзвев туѓото ремче, ми текна колкава поврзаност имаше помеѓу самиот сон и то шо се дешаваше.

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
Еден ден ко се вратив од нашкола, ми го немаше кучето, прашав кај е и ми кажаја дека го загубиле. Не чекав ни момент, го барав кај стасав и кај кого стасав, ги свртев сите блиски населби ... веќе 5 дена ни трага од него. 6- тиот ден сонвев дека сум станала од спиење и сум пошла до дневната кај шо кучето беше врзано со црвено ремче (градник) и лежеше до каминот, тато седеше и читаше весник одма до него. Ко се разбудив сонот го памтев многу добро и си помислив дека сонвев нешто такво зато шо бев тажна, а никогаш не изгубив надеж дека ќе го најдам и неможев да се помирам. На враќање од нашколо ми се јави тато ми кажа дека го нашол и да појдам да го земам, зато шо неможел да излезит од на работа, а го видел случајно кај шо талкат. Патот под нозе и дур ме држеше сила право на местото. Ко го видов имаше црвено ремче (околувратник), очигледно бил фатен од некого па избеган. Од возбудата не ни ми текна на сонот, ко се вратив дома и му го одврзвев туѓото ремче, ми текна колкава поврзаност имаше помеѓу самиот сон и то шо се дешаваше.
sonovite ni davaat poraki kako da postapime , kako da gi resime nasite sekojdnevni i nesekojdnevni problemi ...samo treba da sme dovolno budni i svesni i da sledime i da razbirame normalno, crveniot gradnik ja simbolizira vrskata na kuceto so tebe , so gradite , so srceto, so vasiot dom, so toplinata (ljubovta) na vasiot dom pred kaminot , mirot i harmonijata...kucinjata imaat nekoi poizostreni setila i seto toa go cuvstvuvaat podobro od nas, sonot ti kazal deka e toa povtorno tuka pokraj vas...i prvata prilika sto ja imalo toa pobegnalo i te naslo...kucinjata nekogas ne sledat i posle smrtta vo visite svetovi, tolku e iskrena nivnata ljubov i privrzanost so nas....

Член од
10 јануари 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
Ај помош малце.Од секогаш сум можела вака или така да си ги протолкувам соновите,ама овој пат сум stuck. Неколку пати по ред го сонувам истиот сон: истиот пат (кој што патем речено не е нормален пат, него е од типот на ролеркостер) го поминувам неколку пати. Еднаш со семејството, другпат со друштво, еднаш со кола и приколка, другпат со автобус..и секој пат, патувачкото средство праи пауза на исто место, поред една чешма. Нема крај патот, нема кривини, нема ништо. Цело време по еден ист пат се возам. Мн лошо чувство. ://

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
Ај помош малце.Од секогаш сум можела вака или така да си ги протолкувам соновите,ама овој пат сум stuck. Неколку пати по ред го сонувам истиот сон: истиот пат (кој што патем речено не е нормален пат, него е од типот на ролеркостер) го поминувам неколку пати. Еднаш со семејството, другпат со друштво, еднаш со кола и приколка, другпат со автобус..и секој пат, патувачкото средство праи пауза на исто место, поред една чешма. Нема крај патот, нема кривини, нема ништо. Цело време по еден ист пат се возам. Мн лошо чувство. ://
...hahahaha...bloomemma ! dali ti e poznato toa mesto...taa cesma ? ti li go vozis voziloto vo koe si ili nekoj drug ? dali e celoto semejstvo tuka ili samo nekoi clenovi isto i za drustvoto ? uste nekoj detalj ako se povtoruva pisi go...pa ke ti dadam nasoka, mozda i celosno tolkuvanje...
izvini sto sum malce smotan , objasni mi go terminot rolerkoster,te molam
..sonovite ne se tolkuvaat vekje po sonovnik, sekoj treba sam da si go najde tolkuvanjeto,porakata ja dobivame na nacin na koj najlesno mozeme da ja razbereme , ama ima mnogu problemi na nejziniot pat ili ne ja zapomnime celosno ili ni se ubacat nekoi nepotrebni raboti....mnogu raboti vekje ne se kako vo knigite sto pisuva , ne se drzete do bukvalnoto znacenje na toa sto ste go procitale, barajte vo sebe...
pozzdrav!

Член од
10 јануари 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
...hahahaha...bloomemma ! dali ti e poznato toa mesto...taa cesma ? ti li go vozis voziloto vo koe si ili nekoj drug ? dali e celoto semejstvo tuka ili samo nekoi clenovi isto i za drustvoto ? uste nekoj detalj ako se povtoruva pisi go...pa ke ti dadam nasoka, mozda i celosno tolkuvanje...
izvini sto sum malce smotan , objasni mi go terminot rolerkoster,te molam
..sonovite ne se tolkuvaat vekje po sonovnik, sekoj treba sam da si go najde tolkuvanjeto,porakata ja dobivame na nacin na koj najlesno mozeme da ja razbereme , ama ima mnogu problemi na nejziniot pat ili ne ja zapomnime celosno ili ni se ubacat nekoi nepotrebni raboti....mnogu raboti vekje ne se kako vo knigite sto pisuva , ne se drzete do bukvalnoto znacenje na toa sto ste go procitale, barajte vo sebe...
pozzdrav!

Нити местото, нити чешмата ми е позната,ама у моментов ми се враќа филмот и ми текнува целосно на сликата од сонот, точно можам да ти нацртам (до толку до детали ми текнува).Не возам јас, некој друг вози ама ја гледам целата вожња од позади шоферот да речеме .. а со терминот „ролеркостер“ сакам да кажам дека не е нормален, прав пат со тук-таму некоја кривина, него патов иде угоре по некои планини, врагови што ти ја знам, па иде надоле по некоја удолница со ненормална брзина и пак цело време така...истата траекторија се повторува цело време. И знам дека не се толкуваат по соновници, затоа и реков претходно дека сите сонови одприлика сум можела да си ги поврзам со некои случки од реалноста пред и по сонот.Имам читано за сонови и за толкување на сонови.. Меѓутоа еве..налетав и на нешо вакво :toe: :icon_conf

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
Нити местото, нити чешмата ми е позната,ама у моментов ми се враќа филмот и ми текнува целосно на сликата од сонот, точно можам да ти нацртам (до толку до детали ми текнува).Не возам јас, некој друг вози ама ја гледам целата вожња од позади шоферот да речеме .. а со терминот „ролеркостер“ сакам да кажам дека не е нормален, прав пат со тук-таму некоја кривина, него патов иде угоре по некои планини, врагови што ти ја знам, па иде надоле по некоја удолница со ненормална брзина и пак цело време така...истата траекторија се повторува цело време. И знам дека не се толкуваат по соновници, затоа и реков претходно дека сите сонови одприлика сум можела да си ги поврзам со некои случки од реалноста пред и по сонот.Имам читано за сонови и за толкување на сонови.. Меѓутоа еве..налетав и на нешо вакво :toe: :icon_conf
BlEmma...sto ne spies...ti e strav da ne sonuvas ...haha se shalam... koj e tipot sto vozi?t i si vo period vo zivotot, vo koj odis strmoglavo nadolu...toa necini , zatoa cuvstvoto e grozno, ne upravuvas ti tuku nekoj drug upravuva so tebe na toj pat ...a na istiot pat imas i tovar , zatoa e prikolkata toa e tovarot...znaci posmatraj ja situacijata vo koja se naogjas momentalno vo zivotot, kon sto se stremis(ti , semejstvoto, drustvoto)dali ti gi vodis na toj pat drugite ili tie se zaedno sotebe , ako imate zaednicka cel, ako ne baraj vo sebe , znaci stavovite, celta , mislenjeto za zivotot i idninata tuka baraj tuka mora da ima nesto sto ne e vo red pa zatoa go sonuvas ova , drugo , so avtobusot , znaci ima mnogu lugje sto se na toj pat (sto imaat isti stavovi so tebe) i tie odat na toj strmoglav pat koj ne e nimalku prijaten , a krajot ne mu se gleda...gledas li izlez ili resenie na toa sto go baras ili ocekuvas od sebe od zivotot vo momentov...toa sto sekogas zastanuvate kaj cesma , moze da znaci izlez povrzan so nekoja voda ili izvor(koga sme vekje kaj izvorot , ima vo Sk, mesto i termin so covekot koj ne povrzuva site so izvorot , ako si od sk. ke ti kazam ako ne ne vredi)izvorot sfati go simbolicno, ne izvira samo voda...znaci toa bi zncelo ako se oskjas olesneto koga se simnuvas kaj cesmata, ako ne se osecas taka togas imas samo pauza za placenje i prodolzuva padot(patot nadolu)
moze da znaci uste i deko vo vrska so site raboti sto gi spomenav se vrtis vo krug, toa e rolerkosterot, toa e povtoruvanjeto na patot so razni vozila , znaci se vrtis vo krug , na razni nacini i ne dobivas nisto...izlezot ti e kaj izvorot , baraj tamu...ne e bitna cesmata ne e bitna vodata, biten e izlezot ...baraj go ...
pozdrav!

(eve ti dobro iskoristena nesonica , se nadevam dka ova ke ti pomogne)

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Јас 2 пати сонив сон во кој еден мој добар пријател ме игнорира ( соновите не беа исти, но и во двата бев игнориран од една иста личност ). Пред околу 5-6 дена сонив сон во кој истата таа личност ми вели да не се дружам со него и со неговите пријатели.
Што значи ова?

АздисаноСакавче

Passionate Hentai Fan
Член од
19 декември 2010
Мислења
155
Поени од реакции
13
Јас 2 пати сонив сон во кој еден мој добар пријател ме игнорира ( соновите не беа исти, но и во двата бев игнориран од една иста личност ). Пред околу 5-6 дена сонив сон во кој истата таа личност ми вели да не се дружам со него и со неговите пријатели.
Што значи ова?
Ќе ти кажам за мене,и јас имав слични сонови,еден мој добар другар кој го знам од детството го сонував неколкупати како во сон се обидува да ми наштети,во стилот - ми влегува дома во соба,си разговараме најнормално и наеднаш ми се нафрлува и тука влегуваме во борба после тоа се будам.После неколку вакви слични сонови со слични сценарија,при секоја интеракција со него сум повнимателен,како личност е навидум многу фер и дружељубив но во последно време потајно го анализирам и преку ситни детали во неговото однесување,говор,а и преку информации кои ги извлеков од знаеднички другари видов дека под таа блескава маска крие темно лице,и сето ова време се дружел со мене заради негова корист и придобивка.Ми беше многу жал што "изгубив" една личност која дотогаш ми беше многу драга,го сметав како брат,се што беше мое беше и негово...Како и да е,дружбата не ја прекинавме,но сега сум многу повнимателен со него,во разговорите внимавам со какви иформации го снабдувам оти видов дека зад грб сакал да ми напакости и наштети.Секако твојот сон не мора да има исто значење,само ете да знаеш дека некој имал слично искуство кое му го отворило очите.

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
Што значи ова?
kazi mi dali vo sonot go gledas nego kako sto izgleda ili izgleda kako nekoj drug a znaes deka e toj...pa ke go pisam sonot sto bi mozel da znaci

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
Фала, АздисаноСакавче, но во мојот сон несака да ми напакости, само ме игнорира во двата сни, а ете во овој последниов ме "брка" од друштвото.
Иначе metatron, значи го гледам како што изгледа.
http://forum.kajgana.com/member.php?46014-metatron
...kolku ti e dobar toj prijatel...ona sto go gledas ne e toa sto e covekot , ti ja gledas povrsinata , mozebi nekogas mislis deka i poznavas nekogo , ama lugjeto se menuvaat , sekoj gleda svoi interesi...dali toj prijatel stvarno te ignorira vo zivotot?
ovdeka nema pravenje lice , znaci , toj e i toa go pravi prasanjeto e zosto ... vo sonot ne se krijat rabotite , tuka se otkrivaat , znaci toa e negova skriena namera ili potreba koja vo realnosta ne ja iskazuva , ama ima potreba od toa zatoa sto mu precis vo nesto , mustois na patot i go sprecuvas da ostvari ili da iskaze nesto ne go moze poradi tebe i poradi toa saka da te trgne od negoviot pat , znaci nema losa namera , nema omraza , ama pratstavuvas prepreka za nesto vo razlicni situacii , na eden ist covek zatoa posakuva da ne si mu na patot, prvo (ako vekje ne pocnalo) ke te ignorira vo takvite situacii , a potoa e spremen i da te otstrani, bas kako sto e vo sonot, potsvesta otyslikuva nekoi detalji(situacii) sto treba da se razberat , ti prakja poraka a ti samiot najdobro mozes da ja razberes...
pozdrav!

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Фала многу. Досега не сум бил игнориран од него во "живо", но како некако љубоморен да ми е.

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
Фала многу. Досега не сум бил игнориран од него во "живо", но како некако љубоморен да ми е.
na takvo nesto i mislev , znaci mu precis da se dokaze,pokaze ili istakne.. bez razlika ti si ja znaes situacijata ti najdobro ke protolkuvas...

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
многу често ми се случува да го сонувам ова ама не е баш како сон туку кога ќе легнам да спијам не сум заспал уште и наеднаш почнува да ми станува ладно и ми трпнат нозете и се чуствувам како да паѓам...
и секогаш коа паѓам изгледа како бунар и кога ќе почнам да паѓам пред мене има голема бела светлина и малце по малце се намалува...
и на крај коа ќе стигнам до крај скоро да нема светлина секогаш срипувам од кревет и одма ми завршува сонот...никогаш не сум стигнал до крајот...
често ми се случува ова да го сонувам и тоа секогаш истото...
да не знае некој што значи ова?
пак истово...последниве 3 дена секој ден сонувам и се истово:zid:
луѓе толкувајте што значи или дајте некое чаре...
лукче, кромидче, бајачка, гатачка, курци-палци пак ништо не помага!

Kajgana Shop

На врв Bottom