Фан Клуб: Аргентина

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Нека иде барем некое време на тренерско школо, да го ебам!!!:toe:

B

boki10messi

Гостин
^ И јас го сакам и почитувам Диего, ама за да биде менаџер на оваа генерација на Аргентина, мора да научи нешто од тактики

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Конечно клоца за Ел Диего !

Време беше. Аргентина има златна генерација, потенцијално најдобрата на сите времиња. Потребен е искусен модерен менаџер кој ќе ги спои редовите.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Ајде бе нека остане само за мотивација во репрезентација:tv:

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Vecherva Argentina igra prijatelska protiv Spanija, odlichen natprevar kje bide...mislam deka od 22h zapochnuva utakmicata. Sea so noviov trener Sergio Batista, kje vidime shto kje napravime...

2008 im bil na mladincite U20, koj gji predvodel na Olimpijadata i stignale do trofej...

--- надополнето ---

Mozniot sostav na Argentina za vecher...

Probable Lineup (4-2-1-3): Romero, Zanetti, Samuel, Milito, Heinze; Mascherano, Cambiasso; D'Alessandro; Messi, Milito, Tevez
nesto vaka bi trebalo da izgleda...
- Romero -
-Zanetti - Samuel - Milito - Heinze
- Mascherano - Cambiasso -
- D'Alessandro -
-Messi - - - - - - - Tevez
- Milito -​

--- надополнето ---

Squad:​

Goalkeepers: Sergio Romero (AZ Alkmaar), Mariano Andujar (Catania), Agustin Marchesin (Lanus).​

Defenders: Martin Demichelis (Bayern Munich), Walter Samuel (Inter Milan), Nicolas Burdisso (Inter Milan), Gabriel Heinze (Marseille), Pablo Zabaleta (Manchester City), Gabriel Milito (Barcelona), Javier Zanetti (Inter Milan).​

Midfielders: Javier Mascherano (Liverpool), Fernando Gago (Real Madrid); Ever Banega (Valencia), Angel Di Maria (Real Madrid), Esteban Cambiasso (Inter Milan); Mario Bolatti (Fiorentina), Andres D’Alessandro (Internacional).​

Forwards: Gonzalo Higuain (Real Madrid); Carlos Tevez (Manchester City); Sergio Aguero (Atletico Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Diego Milito (Inter Milan), Ezequiel Lavezzi (Napoli).​

Ova e vekje odlicno...Riquelme ne e povikan poradi povreda, ama shtom kje se oporavi kje zaigra pak vo prv tim - Sergio Batista...:aplauz:

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Vecherva Argentina igra prijatelska protiv Spanija, odlichen natprevar kje bide...mislam deka od 22h zapochnuva utakmicata. Sea so noviov trener Sergio Batista, kje vidime shto kje napravime...

2008 im bil na mladincite U20, koj gji predvodel na Olimpijadata i stignale do trofej...

--- надополнето ---

Mozniot sostav na Argentina za vecher...

Probable Lineup (4-2-1-3): Romero, Zanetti, Samuel, Milito, Heinze; Mascherano, Cambiasso; D'Alessandro; Messi, Milito, Tevez
nesto vaka bi trebalo da izgleda...
- Romero -
-Zanetti - Samuel - Milito - Heinze
- Mascherano - Cambiasso -
- D'Alessandro -
-Messi - - - - - - - Tevez
- Milito -​

--- надополнето ---

Squad:​

Goalkeepers: Sergio Romero (AZ Alkmaar), Mariano Andujar (Catania), Agustin Marchesin (Lanus).​

Defenders: Martin Demichelis (Bayern Munich), Walter Samuel (Inter Milan), Nicolas Burdisso (Inter Milan), Gabriel Heinze (Marseille), Pablo Zabaleta (Manchester City), Gabriel Milito (Barcelona), Javier Zanetti (Inter Milan).​

Midfielders: Javier Mascherano (Liverpool), Fernando Gago (Real Madrid); Ever Banega (Valencia), Angel Di Maria (Real Madrid), Esteban Cambiasso (Inter Milan); Mario Bolatti (Fiorentina), Andres D’Alessandro (Internacional).​

Forwards: Gonzalo Higuain (Real Madrid); Carlos Tevez (Manchester City); Sergio Aguero (Atletico Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Diego Milito (Inter Milan), Ezequiel Lavezzi (Napoli).​

Ova e vekje odlicno...Riquelme ne e povikan poradi povreda, ama shtom kje se oporavi kje zaigra pak vo prv tim - Sergio Batista...:aplauz:
Кон болдираното имаш мала грешка, Javier Mascherano (Barcelona) :)
Инаку ќе се емитува некаде на тв или на нет ќе треба да се следи?

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Баш ме интересира како ќе се покажи оваа формација со камбиасо и маскерано во линија..и како ќе се снајде д'александро во тимот(иако е одличен играч,човекот одамна нема изиграно натпревар на високо ниво)...милито претпоставувам ќе изигра лошо,освен ако месси или некој друг не му ја наместат на тацна некоја(бидејќи е во катастрофална форма)..се на се сепак е пријателски натпревар па добро би било да се искомбинираат различни комбинации на теренот...имам само една замерка за Батиста тоа што не го зеде во составот Лучо...но ќе видиме!

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Кон болдираното имаш мала грешка, Javier Mascherano (Barcelona) :)
Инаку ќе се емитува некаде на тв или на нет ќе треба да се следи?
Da da moja greshka:)
Inache ne veruvam deka kje ja ima na tv, jas na net kje ja gledam!!!

--- надополнето ---

Баш ме интересира како ќе се покажи оваа формација со камбиасо и маскерано во линија..и како ќе се снајде д'александро во тимот(иако е одличен играч,човекот одамна нема изиграно натпревар на високо ниво)...милито претпоставувам ќе изигра лошо,освен ако месси или некој друг не му ја наместат на тацна некоја(бидејќи е во катастрофална форма)..се на се сепак е пријателски натпревар па добро би било да се искомбинираат различни комбинации на теренот...имам само една замерка за Батиста тоа што не го зеде во составот Лучо...но ќе видиме!
Shto se sekirah be, tuka se Higo i Aguero, ako ima problemi kje vleze nekoj od ovie:pipi:
D'Alessandro e samo poradi edna pricina igra vo prv sostav i e pred Lucho?! Zoshto osvoi so Internacional Copa Libertadores:toe:

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Д'алесандро е во најдобрата форма во својата кариера. Он, Риќелме или Аимар за таа позиција, Лучо е надвор од конкуренција, Пасторе е копиљ уште. :toe:

Член од
11 април 2010
Мислења
348
Поени од реакции
8
мене ако ме прашувате аргентина кр биде јако размонтирана, посебно ако игра со фудбалот:секоја топка на меси
и сите напред па шта буде нека буде..тие ,,тактики,, не палат против шпанија..во моментот аргентина не е галванизирана
(ала чиро блажевич) нема баланс надвор од теренот но ке видиме..се надевам дека ке победи ФУДБАЛОТ..

P

PoisonLady

Гостин
Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
En Argentina, lo esperado, salvo la entrada de Tévez por Di María. Batista apuesta por: ROMERO; ZANETTI, DEMICHELIS, GABRIEL MILITO, HEINZE; MASCHERANO, BANEGA, CAMBIASSO; MESSI, TÉVEZ E HIGUAÍN...so srekja:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom