Вторава случка ми се деси пред неполна година, ма ни толку нема. Си седам јас дома една вечер сама, моите беа искочени да купат нешто и си седнав на креветот да погледнам телевизија а воедно ми беше пуштена и од Nightwish-Last of the wind песната тивко. И онака си седам нешто занесена размислувам гледајки во телевизорот и наеднаш почнува сијалицата на лустерот да трепка, телевизорот се гаси и песната престанува. Малку се исплашив но потоа си помислив дека можеби слаб е напонот на струја па затоа...Се додека скрос не се изгаси се и останав во темнината. Побрзав да запалам свеќа за ако дојдат моите да им отворам. И ок, појдов...Зедов од висечите, упаљачот, запалив и ја стаив на маса. И ги чекам моите и пак нешто се замислив у таа тишина, а што беше најтрагично комшилуков до нас праеше забава таа вечер и од системот уште се слушаше музиката :nesum: и почна да ми станува некако сумливо
. Се вртам јас онака у бунило позади мене низ прозор гледам буквално во сите згради свети...И си останав онака у прашалници и после ми текна дека можеби цркнал некој осигурач пошто не се разбирам многу... ама нешто ми смрдеше
И земав да чепкам у телефон онака искулирано као ништо да не е и наеднаш гледам свеќава како некој да ја дува, те налево пламенот те надесно, се гаси се пали...се гаси се пали :nesvest: Ауууу е тоа беше нешто што ептен ме скрена! А ни прозорец ни враг немаше отворено. И ме фати страв и само онака стојам здрвено стуткано на каучот, абе капка крв немав во мене...И гледам на ѕидот како некоја сенка ми поминува низ ѕидовиве од слабата светлина од свеќата а таа најнормално си стои. Жими се не се осеќав добро во тој моемент :nenene:, и си ги затворив очите се покрив со рацете скрос и наеднаш слушнав како се пали телевизорот и почнува некоја друга песна од незнам таму која си група (памтам само black метал дека беше) незнам од кај испадна, значи јас ништо не чепкав и уште толку испаничив! Неможев да се соземам, едвај дишев. Кога им отворив врата на моите после некои 10-15 минути пошто незнаеа за што станува збор ми викаат абе знаеш дека на дедото под нас некој човек со бела коса му провалила дома? А татко ми бил да види, пошто знаете...стар човек а на старите често може да им се причини нешто, но внатре немало никој рече татко ми. АААААААААААААА
Не ми се веруваше! И тек тогаш сфатив што било цела работа, ама си преќутев и кога помина се им кажав и нормално, неможеа да поверуваат по втор пат. И после некои 2-3 дена или недела дена човекот си почина. (ок, и онака си беше стар, ама ипак)...има нешто...
--- надополнето ---
Колега од факс ми има кажувано дека кога престојувал во Интернатот (тогаш одел во средно школо) видел дух/сенка на жена. Ми тврдеш дека и други ја виделе сенката пред и после тоа.
Има цела приказна околу сенката, ама не знам колку е веродостојна и не би ја раскажувал.[/QUOTE]
Е ај раскажи ја де, да чуеме