Математика + ЛОГИКА

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Odreden broj na deca stojat vo krug.. Podednakvo se odaleceni edno od drugo.. A 5toto i 16toto stojat edno sproti drugo.. Kolku deca se vsusnost vo krugot?

Odreden broj na deca stojat vo krug.. Podednakvo se odaleceni edno od drugo.. A 5toto i 16toto stojat edno sproti drugo.. Kolku deca se vsusnost vo krugot?
ќе ги вратиме за 5 места на назад и тогаш првото и единаесеттото ќе бидат еден спроти друг. 11+11=22:pos:вака е сигурна сум

Ајде уште една од мене и се надевам нема да ја решите експресно

Мајката на синот му остава дома плих со пари и на плихот ја запишува сумата на пари во него. Бидејќи се наоѓаат во Германија а таму парична единица е еврото парите се евра. Синот оди дома знаејќи дека има пари на масата во плих. Стигнува дома и гледа дека на плихот пишува ''86''. Одма излегува од дома и оди на шопинг каде купува блуза и фармерки за вредност од 92 евра. Се враќа дома со блуза и фармерки и и го враќа остатокот од кусурот на мајка му. Пред да го земе плихот тој немал пари во него а во бутикот каде ги купил работите не останал должен со пари.
Како е ова можно?!?!

ќе ги вратиме за 5 места на назад и тогаш првото и единаесеттото ќе бидат еден спроти друг. 11+11=22:pos:вака е сигурна сум

Само што првото го броиш двапати ;)

Однопаку го гледал пликот, 98 евра имало :)

логиката на зафркната е во ред, само што таа првото дете го исброја двапати.
П.С. Скул, логиката твоја е најточна, 99% сум сигурен дека се 20, пошо првото и единаесеттото не ги бројш пак.

Имам гледано да жонглира три кугли со една рака...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom