Македонска фудбалска репрезентација

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.128
Поени од реакции
3.993
Iskreno i jas sum ubeden deka ovoj pat ke pobedime. Ne deka sme neso dobri ili deka Jonuzov go biva, ali osobeno po natprevarot vo Dablin Ircive ne mi izgledaat opasni (ako imaat dobri igraci) baska najavija deka ke bil poln stadion (kolku e vistina neznam, malce cudno mi e od kaj tolku interes 30 iljadi karti u 2 dena sto prodadoa) plus znam deka sme slabi momentalno ali na tolku porazi i mizerni rezultati mislam deka ovoj pat konecno ke pobedime...

Mene mi e sumljiv sredniot red: Shumulikoski, Demiri, Gjuroski i Despotovski. Mnogu malce igraci :/ Tasevski fakt e deka osobeno posledniot natprevar odigra mizerno, ali neznam kolku e stvarno pametno voopsto da ne go povikaat (barem da stoi kako rezerva)... Nisto cudno Hasani da go racunaat kako alternativa vo napadot (kako zamena za Gjurovski vo tekot na igrata), ama iako definitvno e talent, za nego uste mislam deka mu e malce rano...

Edino pozitivno vo spisokov e vrakanjeto na Fetai i isfrlanje na Mitreski! Konecno!

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
Bi trebalo da pobedime i jas taka mislam ne za drugo izbori se i mora da pobedime :))
Tuku ne samo edin da te dopolnam isto treba naumoski stojkov sumi i despotovski a na nivno mesto treba da se zemat nekoj maldi igraci i morase da se najde mesto za drugi igraci ama tie izgleda ne davaat pari na jonuz i nemaat podrska i prijateli kako ovie pogore spomentatite pa koj gi ebe
Како на пример?

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.128
Поени од реакции
3.993
мислам дека ќе излеземе одприлика вака
Богатинов
Шиков-Грне-Новески-Попов
--Шуми-Демири-Ѓуровски--
Фетаи--Пандев--Тричковски
Иначе ако приметивте ги нема Ристиќ,Митревски,Тасевски,а на нивно место се викнати Фетаи,Хасани и Стојков,можеби полека полека и ќе ја реновираме репрезентацијава со помлади играчи кој ќе имаат и мотив и знаење повеќе од предходниве :)
Ristic e povreden, on veke i za svojot tim se nema pojaveno poslednite 3-4 meca poradi taa povreda, taka mislam deka sepak toa e glavnata pricina zosto ovoj pat go nema.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Карти кога ќе има? Цена?

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.128
Поени од реакции
3.993
Картите одамна се пуштени во продажба, али незнам колку се цените, мислам дека 300 денари...

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.128
Поени од реакции
3.993
BREAKING NEWS:

Лазевски OUT, Стефан Ристовски IN!!!

Како што стравував, испаднало дека Лазевски нема да биде фит за натпреварот против Ирска (бидејќи е повреден моментално) па ќе мора да го заменат, и Јонуз го повикал 19 годишниот Стефан Ристовски од Парма (примавера), супер новост, ме радува што конечно и он е повикан! Не верувам да влезе во игра, јес да мислам дека заслужува со оглед на тоа што и онака неаме асален десен бек во моментов така да, иако уште е млад, мислам дека може во случајов да му се даде шанса да игра штом и онака неаме подобри алтернативи за неговата позиција! Али и да не се случи тоа пак е позитивна вест, барем се покажа дека Јонуз размислува на него, плус ако ништо друго по овој повик му се зголемуваат шансите на Ристовски до година да дебитира во А тимот на парма што би било топ :)

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.356
Поени од реакции
8.459
Како на пример?
Bilo koj ke izigra podobro od tie sto gi nabrojav no moja zelba e da se zemat igraci do u-21 selekcijata i taka ovie kvalifikacii otidoja jabana i nemame nikakvi sansi barem da se probaat novi decki i siguren sum deka ke igraat barem so srce a ne da glumat ludilo kako ovie nabrojanite koj se ne znamelivi pa i pokraj slabite nivni igri ne gi izostavuvaat i se vekna prva postava
kako sto enkoj spomena pogore dobor e sto hasani i fetai se viknati isto sega stefan sto go zele oti toj nie najprespektivniot igrac no problemot e sto igra bek a nas ni trebaat igraci vo sredniot red

Член од
17 јануари 2011
Мислења
242
Поени од реакции
131
Едно паметно нешто од Јонуз што го викна ристовски од парма, а може да го викне и Ивановски од Мјалби Шведска и тој е десен бек.
Да не знае некој дали Пекалски од малме фф има играно за младинската репрезентација (според мене треба во сениорска да игра). Сеа со Ирска ке биде тврд натпревар и ке има 1 до 2 гола ке биде теско но мислам дека ке победиме.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.128
Поени од реакции
3.993
Ирците вчера ја победија Северна Ирска со 5:0... Знам дека Северна Ирска не е кој знае што, ама 5:0 да ја победиш веќе делува опасно :/

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
го знае ли некој распоредот на картите како ке биде???
тиа од 300 денара за каде се???

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.230
Што поскапа карта, тоа подобра позиција, логично :)
Барем би требало така да биди..ама Македонија е ова, од кај знаеш :)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
За запад картите ќе бидат 100 денари, веројатно на краевите на север и југ цените ќе се 200, а во централниот дел по 300 денари.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Цените на картите за северна и јужна трибина варираат во зависност од блоковите и висината,што значи како што предходно кажаа,што поубаво место поскапо :)
Инаку вчера го гледав Попов против Шахтиор изигра добар меч имаше неколку добри уфрлања напред,позади мислам дека многу многу не напаѓаа од негова страна ама кога напаѓаа не поминуваа пречесто.Мојсов најверојатно си оди од Војводина многу добри клубови го бараат,што значи дека можеби е време да заигра прва постава и во репрезентација.Нешто ме тера да мислам дека утакмицава ќе има голови и дека ќе заврши нерешено, на пр. 2-2.Ама има време до тогаш барем уште 7-8 дена

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
ај ако може некој да го ставе распоредот на стадионот, блоковите и редовите да видам кај ке седам

Kajgana Shop

На врв Bottom