Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
На 22ри.... претпоставувам во текот на идната недела треба веќе да се објави листата на играчи, ама сакав да прашам да не знае некој конкретно?

И уште нешто сакав да прашам (ова може е веќе зборено ама неможам да се сетам): што бидна со Влатко Гроздановски, има некаква шанса да се врати во репрезентација? Знам дека се укопа со трансферот во Казахстан ама и онака пола репрезентација ни игра во такви тимови?

И исто, дали некој знае дали и кога ќе се враќа Пачовски?

Гроздановски не игра во Казахстан туку во втора иранска лига. Така да се надевам дека нема да биде повикан во репрезентација се додека не си најде некоја асална екипа.

Гроздановски не игра во Казахстан туку во втора иранска лига. Така да се надевам дека нема да биде повикан во репрезентација се додека не си најде некоја асална екипа.
Ау да бе у Иран отиде он, Лазаревски беше у Казахстан, измешав ја нешто ЛОЛ Епа да, у право си за тоа...

БТВ незнам тука дали е постирано али и Шумуликовски сега е пред трансфер кон Казахстан.

Шуми отиде во Казакстан иначе се збори дека тричко ќе иде негде во италија се шпекулира во сериа а во некој од послабите тимови или во Андерлехт.Е сеа единствен проблем биле тие 1.5 мил кој ги бараат овие кипраниве

wtf!?!? во втора иранска лига бе аман!нели беше во кипар?

САШО ЈОВАНОВ ВО ХАМБУРГЕР!

Голгетерот на „Осогово“ и еден од најдобрите играчи во Третата Фудбалска Лига, Сашо Јованов, во четврток заминува за Хамбург каде ќе остане на проба, во никој друг туку во прволигашот од Бундес Лигата „Хамбургер СФ“.

Со посредство на неговиот менаџер Филип Ристовски, Јованов ќе остане недела дена. Сега кога во Биндес Лигата остануваат уште неколку кола до завршување на првенството, речиси сите екипи ширум ги отворат вратите на своите кампови и со големо внимание ги следат сите потези на играчите кои разните менаџери ги донесуваат.

Сашо Јованов кој важи за еден од најбрзите играчи на овие простори, и со огромен осет за гол ќе се обиде да се снајде онаму каде што многумина би посакувале во овие времиња да бидат.

Филип Ристовски го одржа она што го вети а сега на потег е Јованов, кој со малку спортска среќа можеби и ќе успее ако не во прволигашот каде конкуренцијата е огромна, можеби во некоја од неговите експозитури кои во Германија ги има многу.

prva i treta liga nema nogu razlika kaj nas... a osogovo e riznica na talenti vo momentot.. mnogu mladi i talentirani igraci koi igraat fudbal od mali noze.. vredi da si ja probat srekata jabana.. :)))
Izvor: http://komarec.com.mk/poveke.php?id=5696

На времето Симоски (Бела) растураше во Осогово, а исто така имаше и еден Јанев кој играше добро колку што ме држи памтењево :)

Код:
На времето Симоски (Бела) растураше во Осогово, а исто така имаше и еден Јанев кој играше добро колку што ме држи памтењево
a na Mario Petkov se sekavas??

pa i Temelkov (sileks) Velinov (bregalnica stip) i Aksentiev (Skenderbeg korca) rasturaat momentalno.. site se deca na osogovo

Izvinuvanje za latinica. nemam poddrska.. jabana sum.. :))

Тричковски и Грнчаров постигнаа гол во нивниот последен натпревар (за исти тим играат) :) Голот на Тричко е многу добар :)

А во врска со постот горе дека Андерлехт се интересираат за него тоа е многу стара вест и не бидна ништо од тоа (освен ако сеа пак размислуваат за него)... А за во сериа а и ја од негде слушнав ама ништо официјално али ептен се надевам дека ќе бидне :)

Исто меѓу другото Партизан се интересираат да го земат Тодоровски од Рад :)

--- надополнето ---

Јонуз го објави списокот фудбалери за натпреварот со Кина:

Голмани:
Мартин Богатинов - Работнички
Кристијан Наумовски - Dinamo Bucureşti, Романија

Одбрана:
Менде Степановски - Ренова
Игор Кралевски - Металург
Даниел Мојсов - Војводина, Србија
Александар Тодоровски - Рад, Србија
Владе Лазаревски - Lokomotiv Astana, Казахстан
Александар Лазевски - Партизан, Србија
Никола Карчев - Shanghai Dongya, Кина
Златко Танвски - Bełchatów, Полска

Среден ред:
Мухамед Демири - Thun, Швајцарија
Арменд Алими - Istra 1961, Хрватска
Никола Глигоров - Работнички
Борче Маневски - Работнички

Напад:
Бајрам Фетаи - Nordsjælland, Данска
Христијан Кировски - Скопје
Мирко Ивановски - Arka, Полска
Ферхан Хасани - Шкендија

Убо што ќе испроба нови играчи ама кај баш Степановски и Кралевски ги нашол што веќе имаат 30 години...

Тричковски и Грнчаров постигнаа гол во нивниот последен натпревар (за исти тим играат) :) Голот на Тричко е многу добар :)

А во врска со постот горе дека Андерлехт се интересираат за него тоа е многу стара вест и не бидна ништо од тоа (освен ако сеа пак размислуваат за него)... А за во сериа а и ја од негде слушнав ама ништо официјално али ептен се надевам дека ќе бидне :)

--- надополнето ---

Голмани:

Одбрана:

Среден ред:

Напад:
Ферхан Хасани - Шкендија

Убо што ќе испроба нови играчи ама кај баш Степановски и Кралевски ги нашол што веќе имаат 30 години...

Ajmoooo BUBA :D Samo Napred

Код:
На времето Симоски (Бела) растураше во Осогово, а исто така имаше и еден Јанев кој играше добро колку што ме држи памтењево
a na Mario Petkov se sekavas??

pa i Temelkov (sileks) Velinov (bregalnica stip) i Aksentiev (Skenderbeg korca) rasturaat momentalno.. site se deca na osogovo

Izvinuvanje za latinica. nemam poddrska.. jabana sum.. :))

Не може таа лига да се спореди со денешнава, тогашната трета лига е со поголем квалитет од денешнава прва :)

--- надополнето ---

Голмани:

Одбрана:

Среден ред:

Напад:
Ферхан Хасани - Шкендија

Кај и најде овие бе па шо не го врате Тетовче у репрезентација повторно му требаат натпревари на момчето после многуте повреди кои го следеа а и плус тоа игра стандардно у Ајнтрахт ах бе Јонуз со Крале и со Менде не бидува репрезентација..

Он на тој ден има натпревар за својот тим така да не е слободен да игра за репрезентација, па претпоставувам затоа и ваква чкљ листа на играчи на крај состави али ај, бар некои од останативе вреди да се вежбаат и пробуваат ;)

ne zamaraj decko !

Hasani e eden od najtalentiranite fudbaleri vo mkd .

Demiri igra odlicno kaj Thun vo Svajcarska

A za Alimi i Fetai nema so da pisuvam , gi znaete . Ne provociraj !

Ај помогни ми и кажи ми по што ги познавамо овја двајца?

Ај помогни ми и кажи ми по што ги познавамо овја двајца?
Alimi i Fetai ne se za 1 pat vo dresot na makedonskata reprezentacija .
Bajram Fetai e napadac na nordjaelland vo danskata 1 liga .. Od 2006 e tamu ..
Alimi igra momentalno vo Istra 1961 vo Hr .

I dvajcata nastapija ako ne gresam protiv Albanija vo Korca .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom