Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Мува по гомно лази - ооовај де по Харалампие....
Ти ебем,кај нашол па овој филе да го вика,2 чисти нема од Мак фудбал....

Мува по гомно лази - ооовај де по Харалампие....
Ти ебем,кај нашол па овој филе да го вика,2 чисти нема од Мак фудбал....

уште да му го издудлаше Филе на крај.. тоа фалешее....

Она што го кажав вчера ќе го повторам и сега, зарем некој од вас очекуваше дека Филе ќе му поставува прашања со кои ќе може да го закопа г-динот Хаџиристески!? Па самиот водител е поголем лигуш од претседателот... Запрашајте се зошто на сајтот на Канал5 ги има прикачени сите емисии што се прикажуваат на телевизијата, а ја нема само онаа епизода кога гостуваше Ерол Демир и зборуваше за криминалното работење на ФФМ, а "невиниот и неутрален" Филе го прекина во тоа...

Секогаш кога на ФФМ му гори под нозе (деновиве со случајот Мали) Хари гостува во Канал5 и мачка очи.

ja barav emisijata Topki na sajtot na Kanal 5,ama ne mozev da ja najdam.Moze nekako da go vidam sinokesnoto izdanie,ke ima repriza neso ??

Чекајте бе, нели Филе го критикуваше Хари, што се десило сега .... ?
Некако апла контрадикторен ке испадне во случај да се '' умилкувал '', мада и не ми личи на човек кој се с'ска по емисии у фаца кажува Се. :)
A можеби и грешам со констатацијата од погоре, дека имал 1 тон критики кон Хари на времето.

Убаво ти објаснија погоре, уште г`зот фалеше да му го излиже, копиле ќелаво!

znaci vaka.Koa gostuvavme kaj Vardar sezonava,na putarina znaete stoevme cas i nesto poradi bezbednosni pricini.I tamu si praevmo muabet so specialcite,edniot mi vika,abe decki vie ne treba megu sebe da se tepate,treba zaedno da navivate za Makedonija koa igra.Normalno se nasmeav i mu kazav deka toa ne e mozno.Ama toa me prinudi za moment da razmislam dali bi mozelo da si oprostime za site megusebni etnicki slucuvanja dosea,i da go napravime toa(znam deka nema nikogas da ve bodreme) ali cisto taka sakam vase mislenje,dali bi ne primile i zaboraile i vie i nie seto pominato :)

znaci vaka.Koa gostuvavme kaj Vardar sezonava,na putarina znaete stoevme cas i nesto poradi bezbednosni pricini.I tamu si praevmo muabet so specialcite,edniot mi vika,abe decki vie ne treba megu sebe da se tepate,treba zaedno da navivate za Makedonija koa igra.Normalno se nasmeav i mu kazav deka toa ne e mozno.Ama toa me prinudi za moment da razmislam dali bi mozelo da si oprostime za site megusebni etnicki slucuvanja dosea,i da go napravime toa(znam deka nema nikogas da ve bodreme) ali cisto taka sakam vase mislenje,dali bi ne primile i zaboraile i vie i nie seto pominato :)
Дишеш ти??? :)
Реално, НЕМА НИКАКВИ ШАНСИ...
Едновреме Швецери ја бодреа Македонија на еден квалификациски меч на младинците во Чаир, ама тоа беше времето кога имаа транспаренти на Македонски, па и можеби најаката подгрупа Фајтерс беше скоро чисто Македонска.
Бтв Филе мора да се однесува така. Канал 5 зима пари од Минчо, и нормално со ова излегување на Хари на оваа телевизија, Металург ќе има некоја придобивка. Се е тоа поврзано :)

Ако сами чуствувате дека треба да навивате за оваа држава..слободно:)стадионот си има 4 трибини па можете каде сакате да застанете...(ова не го зборим заш не ве сакам со мене на трибина...туку од причина што и неколку македонски навијачки групи не се поднесуваат меѓу себе:toe:) но ова нема никогаш да биде возможно :) a за да се подобри малку работата...треба да престанете да ја вреѓате земјата во која живеете...дали си влегол на фб страната на балисти да видиш само колку се вреѓа Македонија..па во секој пост пишува фиром и славомакедонци...исто како шкендија да игра против оваа држава...додека не се освестите дека не живеете под албанско знаме и каква таква Македонија ви дала дом и можност за каков било живот..овие моабети се непотребни.

Мак.навивачки групи да се спојат заедно да навиваат ќе биде чудо а не тоа..Тетова не треси жити све,само не мачиш да реплицираме,и шо ако одиш,ќе придобиеш симпатии кај македонците,уште полошо бате,тоа е дволичност,а ве знаеме дека сте такви.

Мали призна: Игравме со "деца"
E1F3D0CFAF3CA043A0EC67AB564A867C.jpg
Селекцијата што дошла во Скопје е платена од "агенција" и истата е скроена од играчи кои играат во три клуба
Натпреварот во Скопје минатата недела меѓу Македонија и Мали не може да биде официјален. Гостинот дошол во Европа со "најголемите" таленти на три клуба од домашниот шампионат од кои речиси никој не игра за селекцијата на оваа земја до 20 години која настапува низ квалификациите. Не е ист ниту селекторот со што само се добиваат се повеќе информации за вистината околу тоа која селекција дојде во Македонија минатиот вторник.
"Македонски Спорт" вчера доби одговор од Мали. На истиот напишани имињата на 15 фудбалери и нивните клубови и една реченица:
"Ова се имињата на млади играчите кои се членови на клубови од Првата лига на Мали".
Од списокот се гледа дека сите 15 играчи играат за три екипи, и тоа Џулиба, Бамако и Аско.

Превземено од: http://sport.com.mk/?ItemID=41FA68B734C9FB4A86692806F46FF398

Огненовски играч на годината во Азија
BCFB0C2820280C4B89401E41D2D1E552.jpg
Австралискиот дефанзивец, со македонско потекло Саша Огненовски е прогласен за играч на годината во Азија, од страна на Азиската фудбалска конфедерација
31-годишниот играч од одбраната настапува за јужнокорејскиот тим Сеонгам со кој минатиот месец ја освоија тамошната Лига на шампиони. Тимот на Огненовски славеше со 3:1 во финалето против иранскиот тим Зоб Ахан, а "македонецот" беше стрелец на првиот гол. Австралискиот дефанзивец во 2009 година потпиша со Сеонгам за кого има одиграно 60 натпревари и постигна пет голови. На 22 ноември дебитираше на пријателска стредба за селекцијата на Австралија. Огненовски имаше и еден повик за македонската репрезентација, во времето на Среќко Катанец, но тогаш не настапи поради не средена документација. Подоцна, ФФМ се откажа од овој фудбалер со образложение дека е престар за репрезентацијата и дека на стоперските позиции имаме доволно играчи.

Превземено од: http://sport.com.mk/?ItemID=27103BAA0647E142BB9F07033027B80F

"Рамковен" фудбал во ФФМ...!
EA46FAC16B21CC44B9E79D5CF71E662F.jpg
Албанските фудбалски работници го креваат својот глас. Бараат 25% од буџетот на ФФМ да оди за нивни проекти, петти член во УО...
Кој рече дека фудбалот не е политика!? Во деновите кога по налог на УЕФА и ФИФА мора да се менува статутот, кога мора да има ново изборно собрание доаѓа иницијатива од страна на албанските фудбалски работници во земјава. Новата идеја и нивните барања се "политички". Истите сакаат и во фудбалот да го спроведат "рамковниот" договор. Весникот на албански јазик "Лајм" објавува став на делегатите албанци во Собранието на ФФМ кои досега имале неколку состаноци на кои заклучиле дека е време да го кренат својот глас:
Ќе бараат 25% да фудбалот да биде во нивните раце. Што значи тоа!?
Првото барање е 25% од годишниот буџет на ФФМ да се троши за албанските ОФС и за албанките делегати. За проекти на нивните клубови. Тоа значи дека ако годишниот буџет на ФФМ е 4.000.000 евра тоа во превод би било дека 1.000.000 евра да одат за Албанците. Зарем ќе успее некој на Хаџи-Ристески да му земе толку многу пари од "неговата" каса!?

Превземено од: http://sport.com.mk/?ItemID=93F0637743B99349A8B2759CEE6AB3B2

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom