Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Рекордер со 91 натпревар во своите нозе е СЕДЛОСКИ ГОЦЕ!!!
Рекордер со 15 погодоци е Горан Пандев!!!
На првиот, 100 натпревар, а на вториот 20 погодок, им поскувам да ги прослават во Јужна Африка!!!
Najbitna e onaa vo Glasgow,so pobeda tamu mozeme da se plasirame iako odigrame nereseno vo Oslo.квалификации за СП 2010
9.9.2009 - Осло
Норвешка - Македонија
5.9.2009 - Глазгов
Шкотска - Македонија
Можиме ли да извојуваме две победи?!?!?!?!?
Брате најдобар стрелец во Македонската Репрезентација е Ѓорѓи Христов со 16 погодоци па потоа Пандев.
Еве ги и останатите!
Топ стрелци од репрезентацијата
Христов Ѓорѓи 16
Пандев Горан 15
Шакири Артим 15
Мазнов Горан 10
Ќириќ Сашо 8![]()
Седловски Гоце 7
Митковски Стојко 6
Наумовски Илчо 6
Бошковски Зоран 6
Мицевски Тони 4
Гроздановски Влатко 4
Стојков Ацо 4
Мицевски Ванчо 4
Ставревски Горан 3
Бошко Ѓуровски 3
Главевски Дејви 3
Нухии Арбен 3
Захариевски Срѓан 3
Серавимовски Жарко 3
To be continued.....
Рекордер со 91 натпревар во своите нозе е СЕДЛОСКИ ГОЦЕ!!!
Рекордер со 15 погодоци е Горан Пандев!!!
На првиот, 100 натпревар, а на вториот 20 погодок, им поскувам да ги прослават во Јужна Африка!!!
Наумоски добил понуда од Хартс
Македонскиот напаѓач Илчо Наумоски добил формална понуда за договор од Хартс додека се подготвува да си замине од Матерзбург како слободен играч, пишува "Скотсмен". Наумоски беше стрелец на единствениот гол за Македонија во победата од 1:0 над Шкотска минатиот септември и верува дека неговиот стил на игра е идеален за британскиот фудбал. Тој тврди дека и Селтик е заинтересиран за неговите услуги, но инсистира дека Хартс е единственит тим од Шкотска со официјална понуда.
- Верувам дека Хартс е еден од трите тима што доставиле понуда, но не сакам да навлегувам во детали во овој момент. Мислам дека шкотскиот фудбал би ми одговарал - вели 25-годишниот македонски репрезентативец.
Исто така, во игра за потписот на Илчо се Рединг и ред Бул Салцбург.
Наумов потпиша за Славија
ШТИП. - Нашиот поранешен репрезентативец Ристе Наумов ја прифати понудата на Славија Прага и го потпиша договорот со актуелниот првак на Чешка, што бил најавен уште во текот на мај. Наумов вчера бил промовиран на посебна прес-конференција, при што го избрал дресот со број 18.![]()
- Планираме со Наумов да го засилиме нападот. Ни требаше голгетер, шпиц-играч како што е Наумов. Затоа и прифативме да и платиме обесштетувањето од 300.000 евра на неговата досегашна екипа Викторија Жишков, која тешко се откажа од својот прв стрелец - било речено на пресот.
Искусниот македонски интернационалец не презицираше детали од неговиот договор со Славија, но за "Вест" кратко изјави тој е на две години, со можност да биде продолжен за уште една.
- Се навикнав на чешкото првенство и мило ми е што, сепак, останувам во Прага, град во кој многу ми се допадна да живеам, а и публиката многу добро ме прифати. Се надевам дека ќе има многу голови - рече Наумов.
Претходно, во нападот на чешкиот првак играше уште еден Македонец, Гоце Толески.