F
Foxy`BuTTerFLY
Гостин
да немаш некој покрај тебе, и цел живот да заспиваш сам.
едноставно кажано самотија и осаменост
да немаш некој покрај тебе, и цел живот да заспиваш сам.
Сеа за сеа така се осеќам иако сум опкружен со луѓе. Али цел живот како да ми фали некој. Некој кој ке ми ја врати желбата за живот. Се чуствувам осамено.да немаш некој покрај тебе, и цел живот да заспиваш сам.
Најлоша е осаменоста , посебно онаа кога и меѓу луѓе се чувствуваш сам, затоа што колку душата , животот, се преполнува, толку повеќе се губи местото резервирано за себеси. А онаа празнина што ја чувствуваме понекогаш или секогаш мислам дека е целта која што сеуште не сме ја откриле или не сме ја постигнале,затоа и не знаеме одреден период ( некои луѓе цел живот не знаат) зошто е тоа така.Сеа за сеа така се осеќам иако сум опкружен со луѓе. Али цел живот како да ми фали некој. Некој кој ке ми ја врати желбата за живот. Се чуствувам осамено.
Не , секој ден се обидувам да бидам поблиску до целта , а ако не сум си влевам надеж за утрешниот ден , спонтаните моменти ги препуштам на случајноста.Ако немаш надеж да си поминеш убаво утре, тогаш што ќе ти е и ова денес?
Која е таа цел за која зборуваш? Си имаш зацртано една цел и ги прескокнуваш сите наредни денови додека дојде таа?
Болдираното - целта на животот е живеењето. Целта не треба да се замислува како 4 милиони денари или Ауди А8.